Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие:
Публикувано на: 09 Апр 2006 00:46

Няма какво друго да кажа, освен покъртително! Paradox, свалям ти шапка.Абзацът, който ще засегна, ме накара да се замисля най-много:
Цитат:
Ние, човеците, хомо сапиенса, имаме шибаното самочувствие на най-висшата раса на тази планета, защото имаме разум и интелект. Но когато опре до развиване на този интелект, или просто до това да си вдигнем задните части и да направим нещо, за да получим всички тези неща споменати по-горе, предпочитаме да мрънкаме. Да виним "Държавата", да виним гейм-дизайнерите, да виним жените, късмета си, кафе-машината, мутрите... дори Господ. И изведнъж се превръщаме в машини за хленч, рев и сълзи.

Наистина ние, човеците, имаме голямо самочувствие, породено от мисълта ни за "по-висш" интелект от другите животни.И когато някой ни отнеме самочувствието, се стремим да стоварим вината на друг.Тази черта мразя най-много в събратята си.Няма значение дали човекът, за когото става дума, заема високо или ниско положение в обществото, това се отнася за почти всички Хомо Сапиенси.Дали е древен инстинкт, вложен дълбоко в подсъзнанието ни, в гените ни? Не, не мисля.Просто егоизъм.Това е според мен.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие:
Публикувано на: 10 Апр 2006 15:00

Да, общо взето съм съгласен с Парадокс. И аз все това повтарям на моите приятели. Е не съм съгласен само за частта свързана с България. Смелост е и да напуснеш страната която не ти дава достатъчно възможности и да отидеш ня другият край на света с цел да реализираш целите си. В края на краищата всеки е длъжен да избере за себе си най-доброто и ако най-доброто е да напуснеш BG-то, то проява на страх ще е да не го направиш. Например, това което уча аз (виж профила) е малко вероятно да има добра реализация у нас. Само че светът е за всички. Най-смелите и кадърните ще успеят да се измъкнат.

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 10 Апр 2006 20:07

Да, за жалост повечето мислят, че се иска смелост да напуснеш, но не е така. Аз мисля, че се иска смелост да останеш, да рискуваш, да се реализираш тук. Лесно е да се замайваш с това, че тук си перспективени, че знаеш, но откъде знаеш, че това ще ти помогне "там". Когато човек повярва се получава и не е чуждо на мен и на тези, които познавам бъдещето им в собствената родина, а аз знам такива.

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2006 21:42

Парадокс, вмятал ли съм някога, че както съдбата обича смелите, така и времето мрази парадоксите, както беше казано някъде..? ;)

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2006 21:48

Knjaz Varggoth написа:
Парадокс, вмятал ли съм някога, че както съдбата обича смелите, така и времето мрази парадоксите, както беше казано някъде..? ;)

По-скоро ''Времето ненавижда парадоксите'' .. точният израз, ако не се лъжа. :wink:

Профил ICQ Skype

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2006 21:51

Цитат:
Knjaz Varggoth написа:

По-скоро ''Времето ненавижда парадоксите'' .. точният израз, ако не се лъжа. :wink:

Не, аз перефразирах, а ти даде грешен буквален превод.

"...History abhors a paradox..."

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 07 Сеп 2006 14:48

Syshtoto staro cini4no ku4e si si ostanal :) ama si prav, sklonenata glavica sabq ne q se4e, ama i ne vijda slynceto .
Sys zdrave priqtelu, kato po4ne simestyra shte ti se obadq da se vidim i da piem po nekoq i druga bira.
si4ko nai
Vaseto

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Дек 2006 00:24

Съжалявам, че вдигам темата, просто слъчайно я уцелих - зачетох се - стана ми приятно. Отдавна не бях чел пост на Докса, Ви, пък да не говорим за ЛИНК .... :)

По темата няма какво кой знае какво да кажа - абсолютно съгласен съм, но не виждам как това ще промени нещо. Обичам да съм оптимист. Според мен рано или късно нещата ще се оправят.

Явно всички вече само се крием и постваме по празници едва ли не... Странно... Носталгия? :)

П.С. Ебати глупостите пиша - кратки не двусмисленни ми направо 50 смисленни изречения :)

П.С.2 Е като ви видех всичките не мога и да не ви поздравя Goran Bregovic - Elderlezi :)

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2006 17:33

Icewarrior написа:
Съжалявам, че вдигам темата, просто слъчайно я уцелих - зачетох се - стана ми приятно. Отдавна не бях чел пост на Докса, Ви, пък да не говорим за ЛИНК .... :)

По темата няма какво кой знае какво да кажа - абсолютно съгласен съм, но не виждам как това ще промени нещо. Обичам да съм оптимист. Според мен рано или късно нещата ще се оправят.

Явно всички вече само се крием и постваме по празници едва ли не... Странно... Носталгия? :)

П.С. Ебати глупостите пиша - кратки не двусмисленни ми направо 50 смисленни изречения :)

П.С.2 Е като ви видех всичките не мога и да не ви поздравя Goran Bregovic - Elderlezi :)

:lol: :lol: :lol: :lol:

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2006 20:35

Всичко опира до желанието. Абсолютно всичко. Целият 'свят' на един човек е свързан само с една думичка - "искам".Въпросът е колко силно желаеш дадено нещо.

Това е - едно "искам" и светът е твой.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com