Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Апр 2006 00:46
Няма какво друго да кажа, освен покъртително! Paradox, свалям ти шапка.Абзацът, който ще засегна, ме накара да се замисля най-много:
Цитат: Ние, човеците, хомо сапиенса, имаме шибаното самочувствие на най-висшата раса на тази планета, защото имаме разум и интелект. Но когато опре до развиване на този интелект, или просто до това да си вдигнем задните части и да направим нещо, за да получим всички тези неща споменати по-горе, предпочитаме да мрънкаме. Да виним "Държавата", да виним гейм-дизайнерите, да виним жените, късмета си, кафе-машината, мутрите... дори Господ. И изведнъж се превръщаме в машини за хленч, рев и сълзи.
Наистина ние, човеците, имаме голямо самочувствие, породено от мисълта ни за "по-висш" интелект от другите животни.И когато някой ни отнеме самочувствието, се стремим да стоварим вината на друг.Тази черта мразя най-много в събратята си.Няма значение дали човекът, за когото става дума, заема високо или ниско положение в обществото, това се отнася за почти всички Хомо Сапиенси.Дали е древен инстинкт, вложен дълбоко в подсъзнанието ни, в гените ни? Не, не мисля.Просто егоизъм.Това е според мен.
___________________________________ 私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Апр 2006 15:00
Да, общо взето съм съгласен с Парадокс. И аз все това повтарям на моите приятели. Е не съм съгласен само за частта свързана с България. Смелост е и да напуснеш страната която не ти дава достатъчно възможности и да отидеш ня другият край на света с цел да реализираш целите си. В края на краищата всеки е длъжен да избере за себе си най-доброто и ако най-доброто е да напуснеш BG-то, то проява на страх ще е да не го направиш. Например, това което уча аз (виж профила) е малко вероятно да има добра реализация у нас. Само че светът е за всички. Най-смелите и кадърните ще успеят да се измъкнат.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Апр 2006 20:07
Да, за жалост повечето мислят, че се иска смелост да напуснеш, но не е така. Аз мисля, че се иска смелост да останеш, да рискуваш, да се реализираш тук. Лесно е да се замайваш с това, че тук си перспективени, че знаеш, но откъде знаеш, че това ще ти помогне "там". Когато човек повярва се получава и не е чуждо на мен и на тези, които познавам бъдещето им в собствената родина, а аз знам такива.
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Апр 2006 21:42
Парадокс, вмятал ли съм някога, че както съдбата обича смелите, така и времето мрази парадоксите, както беше казано някъде..? ;)
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Апр 2006 21:48
Knjaz Varggoth написа: Парадокс, вмятал ли съм някога, че както съдбата обича смелите, така и времето мрази парадоксите, както беше казано някъде..?
По-скоро ''Времето ненавижда парадоксите'' .. точният израз, ако не се лъжа.
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Апр 2006 21:51
Цитат: Knjaz Varggoth написа: Парадокс, вмятал ли съм някога, че както съдбата обича смелите, така и времето мрази парадоксите, както беше казано някъде..? ;)
По-скоро ''Времето ненавижда парадоксите'' .. точният израз, ако не се лъжа. :wink:
Не, аз перефразирах, а ти даде грешен буквален превод.
"...History abhors a paradox..."
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Сеп 2006 14:48
Syshtoto staro cini4no ku4e si si ostanal ama si prav, sklonenata glavica sabq ne q se4e, ama i ne vijda slynceto .
Sys zdrave priqtelu, kato po4ne simestyra shte ti se obadq da se vidim i da piem po nekoq i druga bira.
si4ko nai
Vaseto
___________________________________ еи, богу, колко сме смотани само....
|
|
|
|
|
Icewarrior
|
|
Мнения: 124 Местоположение: somewhere, somewhere in the nowhere...
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Дек 2006 00:24
Съжалявам, че вдигам темата, просто слъчайно я уцелих - зачетох се - стана ми приятно. Отдавна не бях чел пост на Докса, Ви, пък да не говорим за ЛИНК ....
По темата няма какво кой знае какво да кажа - абсолютно съгласен съм, но не виждам как това ще промени нещо. Обичам да съм оптимист. Според мен рано или късно нещата ще се оправят.
Явно всички вече само се крием и постваме по празници едва ли не... Странно... Носталгия?
П.С. Ебати глупостите пиша - кратки не двусмисленни ми направо 50 смисленни изречения
П.С.2 Е като ви видех всичките не мога и да не ви поздравя Goran Bregovic - Elderlezi
|
|
|
|
|
Richard Kruspe
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Дек 2006 17:33
Icewarrior написа: Съжалявам, че вдигам темата, просто слъчайно я уцелих - зачетох се - стана ми приятно. Отдавна не бях чел пост на Докса, Ви, пък да не говорим за ЛИНК .... По темата няма какво кой знае какво да кажа - абсолютно съгласен съм, но не виждам как това ще промени нещо. Обичам да съм оптимист. Според мен рано или късно нещата ще се оправят. Явно всички вече само се крием и постваме по празници едва ли не... Странно... Носталгия? П.С. Ебати глупостите пиша - кратки не двусмисленни ми направо 50 смисленни изречения П.С.2 Е като ви видех всичките не мога и да не ви поздравя Goran Bregovic - Elderlezi
|
|
Neurotoxin
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Дек 2006 20:35
Всичко опира до желанието. Абсолютно всичко. Целият 'свят' на един човек е свързан само с една думичка - "искам".Въпросът е колко силно желаеш дадено нещо.
Това е - едно "искам" и светът е твой.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|