Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Безмълвно
Публикувано на: 31 Дек 2005 18:58

[Изтрито]

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 31 Дек 2005 19:17

Вместо две неща, напиши едно - не обяснявай какво искаш да кажеш, а го кажи. В това е смисълът. ;)

И да, няма смисъл, като последните няколко творения тук. За жалост.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Дек 2005 19:20

Аз го казах.При това достатъчно ясно.
Ала някои хора са неспособни да разберат.Виждаш ли?

А смисъл има.Само замълчи.

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Дек 2005 20:34

Дорога Юлия Юрьевна... я вiтаю тебе для твiй... вiрш...

п.п. Но защо спира едва до там? Виси.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Яну 2006 20:02

Цитат:
Предполагам,че смисъла се губи...

Цитат:

Въпреки явното противоречие... Смисъл има, като абстрактна чувствена поезия, но ако някой (Зубро?) търси универсална и общочовешка стойност, може да спре още на първия ред. Римата в повечето случаи я има, по ритмичността обаче има какво да се работи.
Сива Радост, защо мислиш, че увисва? На мен завършенко ми изглежда.
:arrow: :arrow: :arrow:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Яну 2006 21:09

Смисълът за вас се губи.Аз го виждам.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 01 Яну 2006 22:37

Юлия Юрьевна написа:

"Куб. Мартини. Шапка. Тичане. Айрян. Цайси. Падам. Песничка. Гледам. Телевизия. Колонки. Линия. Лампа."

Има смисъл в горното, но само аз - геният! - го виждам. Вие сте просто глупаци, щом не ме разбирате!!!

Профил

Аватар
Местоположение: Dark pits of darkness and despair descending down decaying decrypted doom-damned dungeons
Заглавие:
Публикувано на: 01 Яну 2006 23:04

Юлия Юрьевна написа:

Смисъла е че това е поредното умерено успешно поетическо прозиведение,неблестящо с нищо особенно освен сравнително добър и равномерен такт,посветено на изтърканата до безкраиност и все пак винаги актуална за хората на вашата възраст тема за любовта,радоста от неиното споделяне и болката когато то отсъства....

А ако искате смисъла ето ви го,стих по стих:

"Навън е тъмно.В коридора също.
А в мрака някой някого прегръща."

Без да се конкретизира се поставят вреемевите рамки на деиствието и се уточнява лирическото пространсто,както и темата:
Нощ,Мрак,Близост но все още не известно каква....

"Чакам.Какво - не знам.Но и други чакат.
И чувам как хиляди часовници тиктакат. "

Имаме кратко описание на характера на чуствата макар и на под съзнателно ниво...Болезнено очакване...Както и предаставяне на едно от последствията на любовта преди тя да бъде сподолена-изостряне на всикчи сетива и най-вече на усещането за продължителноста на времето,доакто лирическия герой-героиня е отдлен(макар и метафизично) от обекта на чуствата...

"Студено е.Огнените езици се укротиха.

Тревогите по бледното лице пък се стопиха"
Тук мрака от изгасналия огън е представен като убежище и място където най-накрая може да започне облекчаването на товара на съответната любов чрез споделянето на съответните чуства...Имаме и интересен контрапункт на стандартното клише-сравнение "любов-
пламък" като тук любовта по скоро е представена като хлада,което говори че макар и в стиха героинята да намира отеха в релания живот тя все още не е намерила отклик на своите чуства(естествено това е чисто хипитетично)....

"Силен гръм.Стряскащ.И после пак.
Но прилича ми на глас.Ясен.Благ."

Разбиване на идеалистичната тишина и мрак..Раздиране и раздвижване на творческия хоризонт...С една дума-Отказ...Отхвърляне и буря от думи,мобосноваващи избора...И все пак лирическата героиня(също както и авторката вероятно) продължава да изпитва неездраво привличане към него чрез уточнението въпреки всичко как звучат думите....

"Парфюм от рози.Може би червени.
Усмивка и две очи засмени. "

Розата винаги е била метафора за чуства..Но проблем с неопределеноста на цвета и евентуалния червен такъв(отново романтично клише) говори за несигурност...За съжеление не е разбитраемо от чия страна...На обекта на чуствата или на изпитващия ги...И въпреки това в самото им присъствие дори и под тази неопредлена(може би приятелска форма) героинята намира радост и утеха....

"Думи,подредени нетипично.
Омайни.Някакси различни"

Във външноста си те различни...В подредбата си нетипични...В привидноста си алогични...А в деиствителноста и същноста си бяха те безлични...

I see the stars come out tonight
I see the bright and hollow sky
Over the city's ripped backsides

I look to you
How you carry on
When all hope is gone
Can't you see

PS: Misery Loves Company - I AM NOT A GOTH!

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Яну 2006 00:09

Firzen написа:
Цитат:

Цитат:

Въпреки явното противоречие... Смисъл има, като абстрактна чувствена поезия, но ако някой (Зубро?) търси универсална и общочовешка стойност, може да спре още на първия ред. Римата в повечето случаи я има, по ритмичността обаче има какво да се работи.

Още само една строфа е нужна, според мен. За да се затвори рамката, само за това... Когато се допълни рамката, се допълва и смисъла.

Как му се викаше... синтактичен паралелизъм му викахме в прозата... в поезията..?

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Яну 2006 00:45

Greyjoy написа:
Firzen написа:
Цитат:

Цитат:

Още само една строфа е нужна, според мен. За да се затвори рамката, само за това... Когато се допълни рамката, се допълва и смисъла.

Как му се викаше... синтактичен паралелизъм му викахме в прозата... в поезията..?
A
според мен последната строфа е добавена , колкото да има нещо..Тя въобще не се връзва със цялото стихотворение и е по скоро кат' добавка ..Общо взето , хубаво е , ама прекале-ено много станаха стиховете,разказите,романите,томовете или както щете го наречете за таз любов/самоубииства..Лично на мен почва да ми писва , верно че са теми , над които може мно-ого да се размишлява и които могат да се описват по безброи начини , ама то има едно време дет' почва да омръзва..
П.С. Лично мнение .

LedEINIQ !!!!!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Яну 2006 13:05

*Усмихва се*

Раскольников,добър си.Много.И ти благодаря.Че се зае сериозно с тълкуването на тези думи.Но малко истини има в това,което каза.Не е за любов.Не вярвам в нея.Говорех за неща,които виждам и чувам.Усещах,помирисвах.Става дума за един момент.Кратичък,но прекрасен.
Предадох картини,които виждах,чувах,усещах в онзи миг.Единствен.Това е.Нещичко много просто.

Зубрев,изненадана съм.

До нови срещи.

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Яну 2006 00:55

Цитат:
Не е за любов.Не вярвам в нея.

жалко.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Яну 2006 00:53

Юлия Юрьевна, харесва ми стилът ти. Но май е още в БЕТА фаза. :) Продължавай!
Зубро Зубрев, отново напомняш за себе си. Ти имаш поведение!

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 06 Яну 2006 01:10

Хах, сега видях:
Шепот написа:
П.П. Зубро, докога ще се правиш на тъп?

Прощавай, че не ми хареса. :roll: По принцип не съм критичен, но не мога ли да изразя мнението си? И не, тя няма да ти пусне...

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 06 Яну 2006 02:05

Бог ми е дал на първо място собствено мнение и на второ - възможността да го изказвам свободно, за което съм безкрайно благодарен. Докато има автори, ще има и критики, а докато ги има критиките - ще го има и подобряването. Посочвам недостатък на работата на даден потребител и ако той ли тя реши, че си струва да промени въпросната точка, става по-добър творец - така работи надграждането. Дист има потенциала да се развие изключително много, ако иска, но за това се иска работа - а когато всички са доволни от теб, за какво повече да се бъхтиш? И не би ли било ужасно терзанието да не знаеш колко критики са останали недоизказани, просто ей така - за да не обидим някого. Между другото, има близо осмина души, които не се "правят на простаци" в Общия и те са много мили хора. :)

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 06 Яну 2006 02:20

Шепот написа:
Работата е там, че твоята критика е меко казано "неконструктивна" и в никакъв случай не помага на когото и да било. Я погледни какво си писал в тази тема и другата, на Дист. Това ако е критика... То ти си най - бездарния критик на света.
Смисълът за теб се губи. Аз го виждам. Просто замълчи...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Яну 2006 11:10

Какъв бслъсък на воли се е развил тук, каква битка...
:argue:
:arrow:
:akimbo: :mgun:
Според мен има два типа изкуство. Такова, което правиш за да си го гледаш и да му се радваш сам, и изкуство, което правиш, за да му се радват другите. Това стихотворение ми прилича на първият тип и не е необходимо да бъде разбрано и харесано от останалите, но ако някой му допадне - прекрасно, авторът ликува! Аз не го разбирам, затова не критикувам.
Дано това поуспокои развихрилите се страсти, макар на простаците им доставя удоволствие да псуват и те биха продължили. Надявам се поне разумните спрат, за да различим кой кой е.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com