В момента играе: Serious Sam
Заглавие: Re: DOOM
Публикувано на: 22 Май 2016 22:51
Това го схващам, все пак при DooM/DooM 2 враговете са направени от по няколко спрайта. Тук става въпрос за високополигонни модели, с какви ли не текстури, UV мапове и т.н. Логично е. И все пак - 12 врага лимит... Дейба тия конзоли, дейба...
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
Evil Twin
Публикувано на: 22 Май 2016 22:56
Откъм атмосфера на нивата е красив хорър, обаче откъм противници имаме екшън-комедия. И все пак формулата някак се е получила.
iddqd
Публикувано на: 22 Май 2016 23:24
Противниците са пресъздадени от първите дуумове. Аркаден шутер. Иначе лимита на противници според мен не е заради конзолите. Просто ако станат прекалено много противниците ще се бъгне или ще стане тъпо понеже няма да могат да се движат по новото а в новия дуум това е чара. Няма шутер с толкоз раздвижени противници до сега.
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
Найн Инч Нейлс
12 Апр 2004 00:12 Мнения: 437 Местоположение: Pernik
В момента играе: DOOM,QUAKE II,RAGE,GOTHIC 3,Redneck Rampage,Outlaws,Diablo II,Blade of Darkness,excalibur-wow.com
Публикувано на: 23 Май 2016 00:58
Аз продължавам да се чудя как е възможно един човек да създаде такъв гениален модел като Revenant-a и друг да направи тоя смешен Mancubus. И се оказах прав че тея скапани модели са на Hugo Martin. И той има добри като примерно Lost Soul-а, но някои са супер смотани и не е трябвало да ги допускат във финалната версия. Неам идея тоя Alex Palma кой е обаче е гений. В смисъл вероятно и той е нов, а виж как е направил тея неговите модели да са точно квито трябва да бъдат, взел е духа от класиката.
the_presator
06 Фев 2009 21:49 Мнения: 2681 Местоположение: Стара Загора
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 23 Май 2016 20:16
Горд Пролетарий
Публикувано на: 23 Май 2016 20:24
Точно го гледах и аз.
Terminator 2 reference - shut up and take my money!!!
Charcharo
В момента играе: World of Tanks Metro Last Light
В момента играе: DOOM,QUAKE II,RAGE,GOTHIC 3,Redneck Rampage,Outlaws,Diablo II,Blade of Darkness,excalibur-wow.com
Публикувано на: 28 Май 2016 14:32
Един въпрос към тея щастливци дето я играят ;д Има ли АИ-то, зададено да се бият по между си както в първите игри, ако примерно някой уцели друг по погрешка? И ако го има добре ли е направено, среща ли се често. Някъде мернах некво видео как един голем бие други ама не съм сигурен да не е некъв монтаж, затова питам.
(сиг се издадох че не съм още чел ревюто на PC мания, ама по после ще го прочета)
Corvo
Публикувано на: 29 Май 2016 15:06
Найн Инч Нейлс написа:
Един въпрос към тея щастливци дето я играят ;д Има ли АИ-то, зададено да се бият по между си както в първите игри, ако примерно някой уцели друг по погрешка? И ако го има добре ли е направено, среща ли се често. Някъде мернах некво видео как един голем бие други ама не съм сигурен да не е некъв монтаж, затова питам.
(сиг се издадох че не съм още чел ревюто на PC мания, ама по после ще го прочета)
Да, от време на време виждам разни гадини как се млатят помежду си, но не знаех, че е заради "не стреляй по мене бе идиот!". Иначе АИ-то е много добре написано. Гадовете нон стоп се опитват да ти влизат и да те заобикалят, включително и най-тромавите такива. Високи платформи итн не ги ограничават. Трудно можеш да кемпиш.
Иначе моите впечатления от играта са изключително добри. Сингъла направо изкърти, дори и сторито е добро, ако седнеш да задълбаваш. Мултито нещо не ме грабна, а и не мога да му се надъхам, щото съм тъп кежуъл и само ми късат трътката в мачовете.
Serious Sam
Горд Пролетарий
Публикувано на: 28 Юни 2016 22:05
Със следващия ъпдейт на 30.06 идват централно разположените оръжия
doggymien4o
30 Мар 2009 20:04 Мнения: 1352 Местоположение: София
В момента играе: Квот фана
Публикувано на: 29 Юни 2016 10:39
Е сега вече прилича на DooM
___________________________________ жената трябва да прави само 70 неща - 69 и мусака ...master freakout... ...the world is full of shit...
Музиката в играта ме убеди да си набавя играта скоро, от 5 дена я въртя и не писва. Поклон пред всичките схеми, дето е правил пичът, за да създаде този саундтрак.
Serious Sam
Горд Пролетарий
Публикувано на: 01 Юли 2016 08:44
Аз се чудя четиримата бащи-основатели на id какво ли мислят за новия DooM
Найн Инч Нейлс
Публикувано на: 01 Юли 2016 15:48
Ами той Ромеро каза, че според него ще бъде голям успех новия Дуум... е позна, ама то тва е почти като да кажеш че сутринта ще изгрее слънцето, в смисъл при тея пари дето са вложени. Ид е огромно студио, там има такива пари, че ми е бедна фантазията. Колкото и да хайтвам Бетесда бая наливат. Виж и сега, че са започнали Quake от поне година. Да правиш 2 игри едновременно иска бая хора. Аз ако се опитам да говоря/мисля от името на Ромеро и Кармак... според мен единствено част от дизайна не ме кефи, най вече на чудовищата. Но това е нормално, защото хората са нови, в част от нещата са уцелили по най добрия начин да пресъздадат класиките в друга част фейл. Новия Куейк е голяма надежда. И аз съм разочарован, че няма да е сингъл, макар че не исках рийбут на единицата, а на двойката, за разлика от повечето дето искат 1. Но ми харесва идеята. Защо? Защото ид имат голяма база от супер разнообразни герои от Q2 и Q3 които са не по малко легендарни и уникални от тези на Близард. От край време съм привърженик и мисля че съм говорил за това бая пъти в миналото - да гледат и да се учат от RPG и ММО игрите защото това са най успешните. С въвеждането на герои и уникални умения ще се въведе дълбочина и разнообразие което винаги е липсвало в FPS. Въпроса е дали ще успеят??? Примерно в RAGE въвеждането на RPG елементи беше голям фейл, защото просто беше зле реализирано, като пример ще дам само икономиката и безбройните абсолютно безсмислени предмети с които нищо не можеш да правиш само да ги продадеш което също е почти безсмисъл ;д Примерно бутилки дето не можеш да пиеш, книги дето не можеш да четеш и тн. В това няма как да преборат Близард. Но пък те са номер 1 в механиките като на стрелба, движение и тн. Интересно ми е до къде ще навлязат, на колко дълбоко. Видяхме примерно телепорт, чардж и общо взето по едно умение. Това ли ще е? Просто по 1,2 умения на герой? Не знам... много ми е интересно какво правят, но ще е бая трудно да направят това дето направи Близард в Overwatch. Иначе не мисля че копират. Склонен съм да вярвам на Тим, той каза че са започнали да правят играта отдавна, (преди Overwatch) и тя има работеща версия... вече е пробвана от играчи на QuakeLive.
Някак си Brutal Wolfenstein прави оръжията в новия дуум да изглеждат пластмасови все едно са от overwatch, като и едновременно в него мога да кажа, че се чувства разстрелът на хора, а не просто стреляне по врази.
Бтв desudesudesu, какво дафак каза, все едно да кажеш, че инженер е хипстър, задето ти говори за физика на бетонните плочи. Това му е работата на композитора - да разбира (да си има идея сиреч) от тия странни за нас, простолюдието, термини и да доказва като си прилага тези знания, както и е направил човекът.
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения