Радвам се Disturbеd ,че накрах един от може би нека го кажа така големите песимисти и отрицатели на форума да се замисли и да разсъждава над това което казах. ( С такова впечатление съм останал може да не е така)
Нямаш си на идея колко си прав , ако си забелязал аз не говоря само за Християнството аз говоря за божественото над нас. Не го опреличавам към единна догма както е правено от църквата. Позволявща да се изповядва вяра само на определени езици. Всичкото добро е в нас и с малко помощ или може би добро стечение на обстоятелствата бихме могли да бъдем по-добри със другите нали...
Истинската мъдрост се добива когато човек поставя всичките си вярвания на границата на отрицанието. Когато се осъмни във сичко което вярва. Тогава той става по-добър , тогава намира своят път в живота и вътрешният мир който личи и отвън. Така елиминира нащата които не го допълват, тка си направил и ти. Надявам се наистина да си щастлив човек.
Но това не значи да изклюваш всяка опция показвана ти. Това вече му се нарича кон с капаци.
Впрочем ако искаш научно обяснение за това ,че сме проста енергия чисто състояния изграждащо материя ,чрез вибрации.
Питай един физик какво има след квантовото ниво.
Човек-тъкан-клетка-атом-атомно ядро-квантова структура - Огромни празни пространства и вибрираща енергия - Още по-огромни празни пространства и още чиста енергия. По-нататъка човек не е могъл да види със своите приспособления.
Християнството както и философиите са начин на живот. Начин по който се стремиш чрез помощта която оказваш на другите да помогнеш на самият себе си.
Имал съм честта да изчета Корана , Библията и Махапхарата и Рамаяна , както и познания около Сатанизма , Древните Китайски учения както и на учението на хаоса.
Има секти да има и наистина заблудени хора, невиждащи святът около тях. Но има и хора като мен четящи и събиращи познанието около тях. Това не го прави този човек част от тях. Той търси перфекционизъм ,чрез самоусъваршенстване във всеки аспект.
И наистиан се радвам ,че отговори на поста ми по този интелигентен и структориран начин излагйки своята истина.
(handshake) и Дист не приемай думи те ми като тотална истина или към някаква упрека към теб или който и да било просто се опитвам да разширя мирогледа ви. Няма 1 истина.
@Rhoninn- Темата може да ти се струва забавна само ако не виждаш сериозността на въпроса който дискутираме.