Името на Бог

Нещата от живота
Nocturne
Curse of the Sands
Обратна връзка:

Мнение от Nocturne »

Радвам се Disturbеd ,че накрах един от може би нека го кажа така големите песимисти и отрицатели на форума да се замисли и да разсъждава над това което казах. ( С такова впечатление съм останал може да не е така)
Нямаш си на идея колко си прав , ако си забелязал аз не говоря само за Християнството аз говоря за божественото над нас. Не го опреличавам към единна догма както е правено от църквата. Позволявща да се изповядва вяра само на определени езици. Всичкото добро е в нас и с малко помощ или може би добро стечение на обстоятелствата бихме могли да бъдем по-добри със другите нали... :)

Истинската мъдрост се добива когато човек поставя всичките си вярвания на границата на отрицанието. Когато се осъмни във сичко което вярва. Тогава той става по-добър , тогава намира своят път в живота и вътрешният мир който личи и отвън. Така елиминира нащата които не го допълват, тка си направил и ти. Надявам се наистина да си щастлив човек.

Но това не значи да изклюваш всяка опция показвана ти. Това вече му се нарича кон с капаци.

Впрочем ако искаш научно обяснение за това ,че сме проста енергия чисто състояния изграждащо материя ,чрез вибрации.
Питай един физик какво има след квантовото ниво.

Човек-тъкан-клетка-атом-атомно ядро-квантова структура - Огромни празни пространства и вибрираща енергия - Още по-огромни празни пространства и още чиста енергия. По-нататъка човек не е могъл да види със своите приспособления.

Християнството както и философиите са начин на живот. Начин по който се стремиш чрез помощта която оказваш на другите да помогнеш на самият себе си.

Имал съм честта да изчета Корана , Библията и Махапхарата и Рамаяна , както и познания около Сатанизма , Древните Китайски учения както и на учението на хаоса.

Има секти да има и наистина заблудени хора, невиждащи святът около тях. Но има и хора като мен четящи и събиращи познанието около тях. Това не го прави този човек част от тях. Той търси перфекционизъм ,чрез самоусъваршенстване във всеки аспект.

И наистиан се радвам ,че отговори на поста ми по този интелигентен и структориран начин излагйки своята истина.
(handshake) и Дист не приемай думи те ми като тотална истина или към някаква упрека към теб или който и да било просто се опитвам да разширя мирогледа ви. Няма 1 истина.

@Rhoninn- Темата може да ти се струва забавна само ако не виждаш сериозността на въпроса който дискутираме.
Аватар
wannabe
Обратна връзка:

Мнение от wannabe »

Disturbеd написа:Да, физиката не обяснява много от нещата в материалният свят, но там се намесват метафизиката и квантовата физика, химия и механика.
Кванотвата физика още е само теория междо другото.Иначе с останалите казани неща от дистурбед съм съгласен.Религията уж е измислена да убединява хората,и до някаде оценявам това,но от друга страна колко хора умират днес на религиозна основа?Говоря за войните в близкия изток.Би било хубаво светът да се убедини под една религия но не ми се вярва тъй като с напредване на времето хората поумняват и вярващите са все по-малко.
The Chameleon
Eroguro Lolies FTW!
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Обратна връзка:

Мнение от The Chameleon »

" Християнството както и философиите са начин на живот. Начин по който се стремиш чрез помощта която оказваш на другите да помогнеш на самият себе си. "

Така е.. имам един приятел , който ходи на даскало, след това е на църква, след това чете библията у тях и се моли, както се моли и през другото време, пак е на църква и пак си чете библията у тях и се моли. И това е неговото ежедневие - никакви други книги, телевизия, игри, жени, коли и т.н. Нищо. Единствено Бог... може да ви се стори , странно - но той е по-щастлив от всякога :!:

Щом му харесва, нека си живее така. Аз не съм удовлетворен от подобен начин на живот, затова го и нямам. :wink:
Всичко е до въпрос на избор, Свободна Воля. Има я. Това, че в християнството, ако не спазваш законите ще бъдеш наказан е друго нещо.. но все пак имаш право на избор... право на избор дори да вярваш или не.. или пък в какво точно да вярваш.. избори мнооооооооооого.... :roll:
天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа:Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Саваот.
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Аватар
Creator_
Цар
В момента играе: с чурка

Мнение от Creator_ »

Аз вярвам в Доброто. И го наричам Бог. Ок?
P.S. Важното е всеки човек да прави първото.
Коя си ти и какво ти е специалното? Хубава си. Но красотата е често срещана в природата.
Нека с наивната надменност на деца гледаме лицата на другите.
Когато съзнанието стигне своя край, когато мисленето спре, идва творчеството. А то носи щастие.
Аватар
Bethrezen
Обратна връзка:

Мнение от Bethrezen »

Наскоро гледах "В търсене на Свещенното копие" или нещо подобно. Приключенски екшън, стил Индиана Джоунс, но с типичните за Холивуд специални ефекти. Та там, за да се сдобиеш с острието на копието трябва да назовеш името божие. Когато злодеят казва на главният герой "Какво чакаш? Отвори проклетията.", героят отвръща - "Името му е най-голямата загадка на този свят!". В крайна сметка отговора беше "АЗ", понеже "Бог е във всички нас".
Моят коментар - :113:
Victims aren't we all?
Аватар
Bagerist0
В момента играе: Със самолетчета :)

Re:

Мнение от Bagerist0 »

Bagerista_Boy написа:
JazzJack написа:Господ?
A3 8)
Ебаси якото... Още от едно време съм бил Божество :)
I'm far too busy... being delicious.

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn

а.к.а. Багериста
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Re: Името на Бог

Мнение от The Grim Reaper »

АЛАХ АКБАР БЕ, УБИТАЦИ
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Националист
В момента играе: с мерника и мушката на кремъклийката

Мнение от Националист »

Яхбулон

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Времето е в нас и ние сме във времето
b0neS

Мнение от b0neS »

аве кой изрови тая тъпа тема пълна с идиоти от преди 5 години ве путки майни.. :shock: :lol:
Аватар
човек

Мнение от човек »

Булгаков написа:Вие винаги сте били яростен проповедник на теорията, че след като главата бъде отрязана, животът на човека секва, той се превръща в пепел и изчезва в небитието. Приятно ми е да ви съобщя в присъствието на моите гости, въпреки че те самите са доказателство на съвсем друга теория, че вашата теория е солидна и остроумна. Впрочем всички теории са от един дол дренки. И една от тях твърди, че всеки ще бъде възнаграден според вярата си.
:D
Ернестин

Мнение от Ернестин »

djokera написа:
Булгаков написа:Вие винаги сте били яростен проповедник на теорията, че след като главата бъде отрязана, животът на човека секва, той се превръща в пепел и изчезва в небитието. Приятно ми е да ви съобщя в присъствието на моите гости, въпреки че те самите са доказателство на съвсем друга теория, че вашата теория е солидна и остроумна. Впрочем всички теории са от един дол дренки. И една от тях твърди, че всеки ще бъде възнаграден според вярата си.
:D
Не намесвай Булгаков в подобни дебати, защото по темата той е по-малко осведомен и от мен. Поради простата причина, че е починал преди 70 години и много от откритията на неврологията така и не са достигнали до него, и повечето съвременни тийнейджъри дори от обща култура могат да научат повече, отколкото той е знаел (отново - по конкретната тема).
Публикувай отговор