Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: League of Legends
Mass Effect
Заглавие: Re: Mass Effect 2
Публикувано на: 04 Яну 2011 16:22

http://ct.gamespot.com/clicks?t=6785865 ... MESPOT&s=5

Z-Rock

Профил Skype WWW

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 15 Яну 2011 22:36

IGN Game of the Year 2010

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 30 Яну 2011 20:35

Искам да питам нещо но да ми отговори някой който знае със сигурност, а не някой ей така просто да напише! Значи не съм имал романс в играта, но накрая поканих Кели в стаята ми. На бокса изобщо не забелязах такава опция въпреки че при едното ми преиграване пак не правих романс, и си викам чакай сега да го видя само какво представлява. Та това с Кели счита ли го за романс и ще влияе ли в 3ката? Питам защото ако го зачита ще трябва цялата игра да преигравам само заради единя тъп романс, понеже искам в 3ката герой който не се влияе от някви романси, на първо преиграване :?

Профил

Аватар
Mass Effect
Публикувано на: 30 Яну 2011 21:05

Lich King написа:
Та това с Кели счита ли го за романс и ще влияе ли в 3ката?
Не.

Z-Rock

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 30 Яну 2011 22:38

Прикючих с единицата и сега почнах двойката. Това, което ме разочарова е заниженият RPG елемент. :/

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
В момента играе: The Second Encounter HD....
Публикувано на: 31 Яну 2011 10:03

Напоследък нещо не мога да спра да я играя....тия дни я превъртях вече 3 пъти :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Яну 2011 16:59

Jedi Knight написа:
Lich King написа:
Та това с Кели счита ли го за романс и ще влияе ли в 3ката?
Не.

Обаче ей сега прехвърлях форумите на ME2 и в една тема бяха започнали да обсъждат, че в "сейвовете" играта си слага отметка за романс с Кели. Така че...гаранции явно няма :D

И нещо забавно за Kelly, написано от Dusty Everman, работещ по играта:
"The Kelly we know today started out in concept as two separate characters, code named ensign_cutie and ensign_threesome. A couple other were cut outright, but I don't want to mention them cause the ideas might get used for ME3."

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Яну 2011 21:02

Е аз се пробвах да си едитна сейва но не намирам никъде да се записва романса :? Но мене ме е страх да не осира нещо с бъдещи романси в 3ката или да заключва някакви опции при говор с хора с възможен романс, и заради Кели да го спира.

Профил

Аватар
Mass Effect
Публикувано на: 31 Яну 2011 21:06

Не бой се, Интернет ще ти помогне :D Играй си както искаш, ако нещо не е както си решил накрая, има си сайт специално за герои ;)

Z-Rock

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 01 Фев 2011 02:01

Знам че има, но моя си е моя :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Мар 2011 00:19

11 дена до Arrival. Дано да бъде поне двойно по дълго от LotSB и със същото качество ако не по добро.

Иначе:

http://www.youtube.com/watch?v=0cHTNFa7 ... re=related - тоя пич доста градивна критика отправя към двойката.

Някой има ли акаунт в Bioware social междувпрочем?

Профил

Публикувано на: 21 Мар 2011 01:32

Aз имам акаунт в BioWare Social междувпрочем.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Мар 2011 13:38

Undertone написа:
http://www.youtube.com/watch?v=0cHTNFa7 ... re=related - тоя пич доста градивна критика отправя към двойката.

Не знам колко градивна е критиката, издържах на заспалия му монотонен глас едва първите две части :lol: От това, което чух обаче, той се оплаква, че геймплеят на играта не е като първата МЕ (слава Богу, мен ако питате), че има скучно сканиране на планети (то всеки е недоволен тук) и че той, разбирате ли, има по-добри идеи как да беше направена историята :lol: Само че неговите предложения не вървят с основната цел на играта - да е кинематографична 8) Не се търси "правдоподобност", а въздействие върху играча.

Надявам се "Arrival" да е наистина най-доброто от всички "добавки" досега. Екипът, който прави поредицата ME се справя много по-добре при DLC-та от колегите им в отдела на Dragon Age. Ако обаче е само отбиване на номера както бе Witch Hunt, ще съм силно разочарован :)

Профил

Аватар
Mass Effect
Публикувано на: 21 Мар 2011 13:59

Undertone написа:
Някой има ли акаунт в Bioware social междувпрочем?

Да?

Z-Rock

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 21 Мар 2011 16:50

Capo написа:
Undertone написа:

Не знам колко градивна е критиката, издържах на заспалия му монотонен глас едва първите две части :lol: От това, което чух обаче, той се оплаква, че геймплеят на играта не е като първата МЕ (слава Богу, мен ако питате), че има скучно сканиране на планети (то всеки е недоволен тук) и че той, разбирате ли, има по-добри идеи как да беше направена историята :lol: Само че неговите предложения не вървят с основната цел на играта - да е кинематографична 8) Не се търси "правдоподобност", а въздействие върху играча.

Надявам се "Arrival" да е наистина най-доброто от всички "добавки" досега. Екипът, който прави поредицата ME се справя много по-добре при DLC-та от колегите им в отдела на Dragon Age. Ако обаче е само отбиване на номера както бе Witch Hunt, ще съм силно разочарован :)

Гласът му наистина е монотонен но пича прави супер градивна критика. Основно към сюжета и съекипниците които определено куцаха във втората част и предлага много добри решения на проблемите макар и вече да е заминало. Дано Bioware си вземат поука за третата част.

Еми дайте да се add-ваме. Аз основно в Mass Effect раздела пиша или коментирам. Ето ми профила - http://social.bioware.com/1837188/

Профил

Аватар
Mass Effect
Публикувано на: 21 Мар 2011 17:09

http://social.bioware.com/7544/
Ето. Ама нито съм си ъпдейтвал профила, нито съм особено активен във форумите им :P

Z-Rock

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Заглавие:
Публикувано на: 21 Мар 2011 18:58

Undertone написа:
11 дена до Arrival. Дано да бъде поне двойно по дълго от LotSB и със същото качество ако не по добро.

Съмнявам се, ще излезе много скъпо ($15 или повече). По-вероятно е да е същото като LotSB и Overlord - около три часа content за $7.

Capo написа:
Undertone написа:
http://www.youtube.com/watch?v=0cHTNFa79RU&feature=related - тоя пич доста градивна критика отправя към двойката.

Не знам колко градивна е критиката, издържах на заспалия му монотонен глас едва първите две части :lol:

Да, много скучен водещ. Все едно пак гледам "Геймъри шоу".

Според него, целият наратив е нискокачествен - от интрото до ендинга, включително историята, обратите, завръзката и развръзката. Протагонистът, антагонистите и дори парти мембърите са описани като скучни персонажи, създадени без въображение, които дори не участват (!!!) в историята.

Пичът също така критикува "неразбираемия сюжет". Според него цялата игра е един огромен филър, в който дефакто не се случва нищо и който само подготвя почвата за третата част. Повечето събития са безсмислени и необясними - например възкресяването на Шепърд, действията на Колекторите и като цяло всичко.

Препоръчани са пет стъпки, които биха усъвършенствали играта:
1. Превръщане на Шепърд в активен, вместо в реактивен персонаж.
2. Създаване на сюжет, който да има значение в цялостната история на сетинга.
3. Подобряване на loyalty-системата.
4. Повече мислене и по-малко бой.
5. Нелинеарно сюжетно развитие.

Следва ИЗКЛЮЧИТЕЛНО опростенo резюме, което се предполага да обясни историята.

Играта е определена като "твърде много екшън за сметка на всичко останало". Взаимоотношенията с останалите персонажи куцат, мениджмънт и инвентаризация липсват и финалната битка е разочароваща.

ОЩЕ: Нужна е helmet toggle опция. Мини-играта със сканирането на планети е досадна и ненужна. Идеята за амуниции е калпава - старата cooling-система е по-добра. Липсва ненасилствен модел (!!!) за разправяне с враговете. Усеща се липса на crouching-функция. Harbinger е ненужен и разваля историята. Същото се отнася и до Human Reaper-а. Loyalty мисиите са идиотщина. Дреболии като Cerberus-логотата са ненужни и развалят впечатлението. Летящият танк е простотия. Играчът трябва да научава за чуждите култури ин-гейм, а не от Кодекса. Шепърд не трябва да умира в началото. Колектор-дроните трябва да превръщат хората в зомбита, а не да ги парализират. Колектор-генералът е ненужен. Идеята за самоубийствена мисия е добра, но е само една - а би трябвало всяка мисия да е такава. Също така е много лесна и липсва предизвикателство. Би било добре ако Шепърд е вълк-единак и може да се оправя без придружители.

Undertone написа:
Гласът му наистина е монотонен но пича прави супер градивна критика. Основно към сюжета и съекипниците които определено куцаха във втората част и предлага много добри решения на проблемите макар и вече да е заминало. Дано Bioware си вземат поука за третата част.

Рико, братче, какво си пушил пак бе?

Каква конструктивна критика, като половината му доводи могат да бъдат оборени от добре обучена маймуна?

Повечето от предложените нововъведения или са козметични (и абсолютно ненужни) или вече съществуват. Имам чувството, че пичът не е играл играта, а само е чел гайдовете към нея.

И за да не бъда голословен, ще приведа няколко примера:
- Ремонтът и ъпгрейдите на кораба ВЕЧЕ са съставна част от играта.
- Тренинг също има.
- Социализиране между персонажите съществува и то динамично развиващо се с историята.
- Далеч не всички съотборници са биячи - Шепърд взема Мордин заради медицинската му експертиза, Касуми е крадец/шпионин/инфилтратор (според случая), Миранда е администратор, а Тали е инженер.
- Конструирани устройства (дрони, оръдейни кули) дал Бог.
- Цялата Цитадела е претъпкана с предавания, които отразяват действията на Шепард, за ал-Джилани да не говорим.
- Спасяването/жертването на Съвета ИМА последици в играта и диалозите.
- Връзката между Рийпърите и Кийпърите отдавна е установена и потвърдена - първо от Шепърд, след това от Чорбан.

Направо се чудя дали този е играл играта - и ако да, дали това е същата игра която съм играл аз. Явно някои хора трябва да им посочваш plot twist-овете с една голяма светеща стрелка, зер да не ги изпуснат.

Продължавам с абсолютно ненужните иновации:
- Tagging-ът (каква точно функция ще изпълнява?)
- Премахването на дребни неща като логота и амуниции. Много ми е интересно какво точно се надява да постигне с това (освен загуба на индивидуалност)?
- Ненасилствен метод за разправяне с враговете, посредством халосни патрони - WTF...
- Въвеждане на многослойна диалогова система с ОГРОМЕН потенциал за злоупотреба.
- Helmet toggle опция.
- Премахване на Harbinger, Кодекса и Collector General-а - без коментар.
- Стереотипиране по раси, при което схващанията на личността ще зависят от расата, а не от индивида (едва ли е необходимо да обяснявам как това ще убие целия ролеви елемент).

Има още много, ама направо нямам сили да ги изредя.

Пичът също така има дразнещия навик да представя мнението си за факт. Много неща, които по принцип са субективни и зависят от вкуса на играча, са представени от него като аксиома. На моменти ми идеше да фрасна самодоволното копеле в мутрата, ама пуста виртуална реалност...

От 3-а част нататък става направо страшно. Приключил с tweak-овете, нашият смело се пренася в поднебесните висини на фен фикшъна. Дефакто цялата история е преработена до степен, при която дори на феновете ще им е трудно да я разпознаят. Заид е благороден идеалист. Грунт е рицарски архетип. Миранда се превръща в супермутант. Шепърд е Месията. Harbinger и Collector General не съществуват. Тук някъде мозъкът ми изключи, но повече инфо, вярвам, не ви е и нужно.

Това не е Мас Ефект. Това е напълно нов сетинг, с Шепърд в главната роля.

В целия този калабалък има една добра идея за алтернативни мисии (бягане, проучване, политика), но тя се губи сред купищата помия. Бих препоръчал на автора да се изяви във fan fiction раздела на форума и да не си губи времето с глупости. Всеки който гледа клипа, прави това на своя собствена отговорност.

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 21 Мар 2011 23:25

Говориш глупости, ама айде от теб да мине. Сега кажи че не екшън ориентирана играта и кажи че не и трябват повече диалози, повече ъпгрейди и инвентар. Отречи и леко повтарящите се странични мисии на къмпениъните. Играта е страхотна, но да се отричат очевидни неща е тъпо.

Профил

Аватар
Mass Effect
Публикувано на: 21 Мар 2011 23:28

DJ Cat написа:
Отречи и леко повтарящите се странични мисии на къмпениъните. Играта е страхотна, но да се отричат очевидни неща е тъпо.

Пример, моля. Щото аз не се сещам за две еднакви мисии, били те за спътниците, или от N7.

Z-Rock

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 21 Мар 2011 23:31

Леко повтарящи се не е еквивалент на еднакви.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com