Време е за официална тема и дискусия. Играта се очаква да излезне между януари и март, което не е толкова далеч. Съквартиранта ми вече я preorder-на тъй че усещам как в тоя диапазон ще има недоспиване, евентуално пропуснати лекции, работа и изоставане с мат'иряла.
Лично аз имам доста големи очаквания за играта. От гледаното до момента няма как да не се израдвам на по тъмната атмосфера и цялостен сетинг на играта. Струва ми се огромен контраста от досегашните съекипници и тези, които ще бъдат във втората част (с изключение на Тали, която се чудя какво изобщо прави в новият отбор) и то определено за по добро. От старият отбор се надявам Кейдън, Гарус и Рекс да се върнат. За другите не ми пука особено. Определено ще ми е интересна интеракцията с Subject Zero, която още от сега имам чувството ще стане един от любимите ми съекипници въпреки, че със сигурност ще играя Шепърд като жена. Надявам се да има нещо по-така дори и като жена
Интересно ми е също как ще балансират тежките оръжия (до колкото виждам те ще имат амуниции за разлика от прегряването в първата част). За сега е потвърдено, че Шепърд е жив/а и здрав/а но в зависимост от начина на игра ще умре перманентно, както и повечето съекипници (въпреки че може и целият екипаж да оцелее). Лично мен ме това ме радва, защото просто обичам трагичните умирания ;р Интересно ми е кой ще е новият враг извън Рийпърите. Първоначално мислех че това ще е Церберус но както вече стана ясно Шепърд ще работи за тях, тъй че те отпадат като възможност. Гетите също, тъй като във официалното превю има реплика на Джоукър за нападащ ги кораб, който не е гетски. От същото филмче става ясно, че горката Нормандия изглежда ще бъде тотално унищожена (евентуално в зависимост от действията ни може и да я спасим предполагам), което ако не е към края на играта според предполага за нов кораб (нова версия на Нормандията?) на който да можем да пътуваме. Системата за бой изглежда подобрена, като целенето в определени части от тялото изглежда ще има директно влияние върху боеспособноста на врагът. Bioware твърдят, че изследването на планети ще е в пъти по обогатено от първата част, както и че ще имаме ново превозно средство което да замени (нестабилното и нереално хвърчащо :Р) Мако. Отделно ще се гори гориво при пътуване, което предполагам ще ни кара да мислим по тактично къде точно прехвърчаме из галактиката. Музиката също си е бая по тъмна като се надявам да има повече миксове с чело като музиката от сайта.
Естествено най интересно ще ми бъде какви ще бъдат разликите в зависимост от това какъв край изберем за първата част. Като заключение определено играта ми се струва по ориентирана към ренегейд играчите, което само ме радва. Възможността да прекъсваме (и действаме физически) диалозите ще разнообрази още повече как да убиваме лошковците (и цивилните хех).
Нямам търпение да излезне