Не забеляза ли, че в този си стадий рийпъра беше висок 200-300 метра? Sovereign беше толкова огромен, че буквално помете турианската флотилия за секунди, като просто премина през нея. Тази човекоподобна сърцевина щеше да е една незначителна част от рийпъра, като размер, но същевременно най-важната, защото тя носи генетичния код на абсорбираната раса.Spoonkiller написа: Нелогичен ми се вижда човешкия рийпър. Маринзо, това че този щял да бъде сърцевината на рийпър с формата на Sovereign е просто... и да не е нелогично, е нелепо за една sci-fi история.
Все още не се знае много за самите рийпъри, но лично аз предполагам, че цикъла на унищожаване на органичните раси е един вид усъвършенстване на самите рийпъри. След всеки цикъл те стават все по-силни и по-напреднали. Може би затова Sovereign твърдеше, че прости същества като хора, асари, крогани и т.н. никога няма да разберат рийпърите. Все пак те повтарят този цикъл от милиони години.
Spoonkiller написа:Harbinger-а ми е ясно, че се опитва да строи рийпъри. Не ми е ясно защо.
Целта на Harbringer не е да строи рийпъри. Просто, след провала на Sovereign, беше нужен друг рийпър, който да отвори портала в Citadel-a и да започне инвазията. Затова колекторите тръгнаха да строят човешкия рийпър.