Mass Effect 2

Игри за PC
Публикувай отговор
Аватар
MARiNZ0

Re: Mass Effect 2

Мнение от MARiNZ0 »

Spoonkiller написа: Нелогичен ми се вижда човешкия рийпър. Маринзо, това че този щял да бъде сърцевината на рийпър с формата на Sovereign е просто... и да не е нелогично, е нелепо за една sci-fi история.
Не забеляза ли, че в този си стадий рийпъра беше висок 200-300 метра? Sovereign беше толкова огромен, че буквално помете турианската флотилия за секунди, като просто премина през нея. Тази човекоподобна сърцевина щеше да е една незначителна част от рийпъра, като размер, но същевременно най-важната, защото тя носи генетичния код на абсорбираната раса.
Все още не се знае много за самите рийпъри, но лично аз предполагам, че цикъла на унищожаване на органичните раси е един вид усъвършенстване на самите рийпъри. След всеки цикъл те стават все по-силни и по-напреднали. Може би затова Sovereign твърдеше, че прости същества като хора, асари, крогани и т.н. никога няма да разберат рийпърите. Все пак те повтарят този цикъл от милиони години.
Spoonkiller написа:Harbinger-а ми е ясно, че се опитва да строи рийпъри. Не ми е ясно защо.

Целта на Harbringer не е да строи рийпъри. Просто, след провала на Sovereign, беше нужен друг рийпър, който да отвори портала в Citadel-a и да започне инвазията. Затова колекторите тръгнаха да строят човешкия рийпър.
You can't kill me.
I'm already dead to this world.
Изход

Мнение от Изход »

Аз имах средно големи очаквания към играта, често ипзадах в крайности. Накрая не останах разочаровам, но според мен беше твърде екшън ориентирана и историята беше леко претупана. Персонажите не бяха достатъчно дълбоки и репликите им сравнително малко. Самата игра е доста праволинейна, но приятна. Претупали са оптимизацията (играта не тръгва на едноядрени процесори и по-стари видео карти).
секс едва ли - just cavalli

агентите са педали
напускам форума
botlik3

Мнение от botlik3 »

Тъкмо я врътнах и много ме е яд, че не можах да сваля Миранда... Не знам какво прецаках. Помогнах за сестра й, говорих с нея, но тя каза че мисията е важна и няма време за такива неща.
Иначе играта ми хареса много, дори повече от първата.
И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
Аватар
Firzen
Цар

Мнение от Firzen »

Wannabe, по мое мнение изборите по сюжета са точно толкова избори и за главния герой - Sheppard не е страничен наблюдател на събитията, а техен център и двигател, така да се каже. Ако погледнеш в по-абстрактен план, изборът ти дали да спасиш Rachni или не, дали да подклаждаш конфликта Quarians/Geth или не и т.н. също е вид "екипиране". Екипиране, разпръснато като сюжетни избори из две големи игри, с директно влияние в/у последната битка в третата. Въпрос на виждане; моето е такова. Ти търсиш друго в rpg-тата. Your choice!

Spoon, сигурно е в паметта, хах. Или аз имам слонска памет, или проблемът е в твоя телевизор, но при мен изборите в МЕ1 ми бяха пресни. Не съм сигурен дали отговарям точно на неразбирането ти, но Harbinger строи рийпър, защото:
1. "Строенето" е реално единственият начин на размножаване на reapers
2. Човешки reaper е достойно допълнение към "расата" им, като (вероятно) един от малкото видове, които успяват да унищожат друг reaper.
и най-важно,
3. Единственият reaper, който не е в deep space (Sovereign) беше убит в първата игра, ефективно премахвайки всеки начин Reaper-ите да стигнат до Citadel space без намесата на нов repaer, който да настрои Цитаделата да действа като relay.
Come, my raven, it could be a lark.
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Мнение от The Grim Reaper »

I'm Commander Shepard and this is the best forum in the galaxy!
Firzen написа: 3. Единственият reaper, който не е в deep space (Sovereign) беше убит в първата игра, ефективно премахвайки всеки начин Reaper-ите да стигнат до Citadel space без намесата на нов repaer, който да настрои Цитаделата да действа като relay.
Виж, това го бях забравил. Мерси! :wink:

MARiNZ0, добре бе човек, мисли малко преди да ми обясняваш. По каква логика тази "сърцевина" има двигателни функции на човешки скелет? Ще драпа с ръчички вътре в обвивката си и ще бълва лъчи през устата си отвътре? Дори да е сърцевина, глупаво е да е с човешка форма.

Изображение
Ето го моя Shepard. Визьорчето много ме накефи, цялата игра си изкарах с него.
Първата игра карах с custom лице, ама във втората като го импортнах си реших да си карам с оригиналното, щото е по-яко. :)
Музиката в долното ниво на Аfterlife много ме кефи!
Защо при кредитите нямаше пак готина post-rock shoegaze песничка? :(
Много се бях накефил на първата. :?

Thane Krios беше най-якия персонаж в партито и в цялата поредица досега, и който е на друго мнение е ГЕЙ! :D
Съжалих, че не се направих жена, за да ми е той една от romance възможностите.
I'm gay for Thane!
Искам hanar в партито в тройката!
ENKINDLE THIS!
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

botlik3 написа:Тъкмо я врътнах и много ме е яд, че не можах да сваля Миранда... Не знам какво прецаках. Помогнах за сестра й, говорих с нея, но тя каза че мисията е важна и няма време за такива неща.
Иначе играта ми хареса много, дори повече от първата.
Еми при мен по едно време трябваше да разтърва Джак и Миранда, защото водеха един спор. И там на чиято страна застанеш - нея ебеш - в моя случай Джак :lol: :twisted:

Иначе, Spoon, аз ти казах - това е междинна игра, кулминацията и обратите и якото ще са в третата част.
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
Firzen
Цар

Мнение от Firzen »

Аватар
Tranquil
В момента играе: нищо, мързи ме

Мнение от Tranquil »

Какви са засега потвърдените DLC-та? За тоя Hammerhead вероятно след 2 седмици може да се очаква. По форумите на BW се носят слухове за нов squadmate - мацка крадец Kasumi, както и някакво DLC свързано с Liara, което може би ще се потвърди като издадат последната част на Redemption комикса. Тея брони и оръжия не ми минават.
:O
Аватар
Firzen
Цар

Мнение от Firzen »

За Касуми има вече вградени неща в играта, да. Не е сигурно обаче дали не е NPC, което просто не се е харесало на BioWare достатъчно.

Аз искам каквото и да е под формата на мисия, защото имам да отключвам още разговори (специално с Legion).
Аватар
Rico

Мнение от Rico »

Инвентара наистина беше прекалено, прекалено малък. И customization-a на броните не помогна изобщо щото още в началото си направих бронята и шлема чисто черни. Очаквах на по висока трудност евентуално да има още предмети, тц няма. Карам си със същата броня и по магазините просто няма нищо. Което лично е баси минуса за мен. Определено в това отношение трябва да се стегнат.

Друг минус е липсата да махаш шлема на специалните брони. Шепърд си пие шота през шлема, всички те познават ей така макар от лицето ти да няма и следа. Малко недомислено. Отделно да не виждаш лицето на героя си е супер кофти. Кефещо беше обаче, че гласа ти става по металически.

Подразни ме, че Ситаделата я урязаха лошо. Някои от мисиите с Макото ми харесваха, жалко че го премахнаха напълно. По скоро щеше да бъде яко ако мисиите с него бяха по малко на брой но по качествени вместо напълно да го махнат.

Опростена си е играта да. Но пък за сметка на това персонажите в тази ми харесаха в пъти повече от първата. Историята е по различна от първата и за това не я сравнявам толкова с нея.

Човешкият рийпър и за мен беше Wtf? Не причината заради, която е построен а външният му вид. В смисъл никаква връзка с другите рийпъри. Надявам се да е някаква сърцевина или нещо подобно, но тъй като го убиваме няма как да знаем.

Пробвайте с жена между другото - озвучението и е в пъти по добро от мъжки Шепърд. Винаги ми се е струвал супер безличен и супер апатичен. Ще бъдете приятно изненадани от романс опциите също.

Иначе можеш Джак и Миранда да ги спреш без да изгубиш лоялност от нито една от двете стига да имаш достатъчно парагон или ренегейд.
Though they sink through the sea they shall rise again; Though lovers be lost love shall not; And death shall have no dominion.
botlik3

Мнение от botlik3 »

Там е проблема... Застъпих се за Миранда и пак ударих на камък. :/
И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
Изход

Мнение от Изход »

botlik3 написа:Там е проблема... Застъпих се за Миранда и пак ударих на камък. :/
Може би просто си грозен и Миранда не те иска :shock:

агентите са педали
напускам форума
Аватар
Tranquil
В момента играе: нищо, мързи ме

Мнение от Tranquil »

Добре де, каква тая работа? Всички хора в галактиката знаят мейла на Шепърд :lol: Чудно защо Рийпърите не спамят непрекъснато :lol:
:O
Cyber-X
В момента играе: Minecraft, Mass Effect 2, Saints Row The Third
Обратна връзка:

Мнение от Cyber-X »

MARiNZ0 написа:И Geth и Rachni, ако оставиш кралицата жива, най-вероятно ще помагат в третата част. Ще бъде Аll vs Тhe Reapers. A Legion и на мен много ми хареса като персонаж. Както и Thane и Jack. Най-често вземах със себе си тях и Garrus, който е станал доста badass.
Аз уж спасих Legion, но превъртях играта, и той не ми беше достъпен като съотборник. Просто аз и Грънт го довлякохме до кораба, и после нищо...
meh.
Draksis

Мнение от Draksis »

А пробва ли да го активираш?
私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
Изход

Мнение от Изход »

Емануил написа:Добре де, каква тая работа? Всички хора в галактиката знаят мейла на Шепърд :lol: Чудно защо Рийпърите не спамят непрекъснато :lol:
:D :D :D
Пращат му реклама за оголемяване на пениса, нашия отива и се оказва, че е засада на рийпърите :lol:

агентите са педали
напускам форума
denik
Дидко Бандитко

Мнение от denik »

Да, и на мен не ми хареса как са подходили с цитаделата
Draksis

Мнение от Draksis »

На никой не му хареса как са подходили с Цитаделата.

Вместо да ни дадат старите Wards, те ни дават новите Закера, обяснявайки, че щетите в предишните били големи. Вместо да ни дадат Пресидиума, те ни дават само кабинета на Андерсън. Вместо да се срещнем отново с Шаи'ра, те... схванахте накъде бия.

Цитаделата, както и цялата игра, между впрочем, се чувства леко претупана. Просто крещи "Тройката, копелета, това ще е играта, с тази само ви подгряваме" и дотам. Честно - аз втората част я чувствах като масивна реклама за третата.
私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
denik
Дидко Бандитко

Мнение от denik »

Точно и аз съм на това мнение! :D
Horst Fuchs написа:
Иначе, Spoon, аз ти казах - това е междинна игра, кулминацията и обратите и якото ще са в третата част.
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Мнение от The Grim Reaper »

Емануил написа:Добре де, каква тая работа? Всички хора в галактиката знаят мейла на Шепърд :lol: Чудно защо Рийпърите не спамят непрекъснато :lol:
Що бе, това с мейлите беше много добра хрумка, доста ме накефи. Не я бях виждал от Vampire: The Masquerade - Bloodlines, но тук е и още по-развита. Естествено, че като получа съобщение от кроганския шаман, който ми обяснява кви сме пичове и как трябва да оцелеем, щото надеждата е в нас и младия кроган, пък вземе че завърши с "And if you all get killed, I'll piss on your graves.", ще се попикая от смях. Добре бяха развили системата със съобщенията, много радваше. :)

DLC с Liara? Тая синя пикла недоебана? Не ща да я виждам в третата част. Бих се изкефил на DLC с Aria, която си беше изпипан персонаж. Още няколко куестчета за нея, примерно.

И като казах Aria. Запознати ли сте с voice acting-а в играта, а?

Aria T'loak, готината управителка на Omega, се озвучава от Кари-Ан Мос! Тринити да го духа, Матрицата също, тази мацка е в пъти по-яка!

The Illusive Man се озвучава от
Martin Sheen. Всички го знаете. ;)

EDI е озвучена от Tricia Helfer. Battlestar Galactica феновете я знаят като Каприка. Отворете снимката и отношенията на Joker (Seth Green, озвучава Chris Griffin във Family Guy) с EDI няма да ви изглеждат толкова странни. :wink:
Мацката има сесия в Playboy и ще озвучава Sarah Kerrigan в Star Craft 2.

Като куорианския адмирал Xen и допълнителни гласове се появява всеобщата ни sci-fi любимка - Claudia Black. Знаете я, озвучавала е какво ли не, играла е къде ли не, ако имате идея какво е sci-fi сте виждали тази мацка в поне един сериал. Дори и да нямате идея всеки ден я дават по AXN, та сте я виждали.

C-Sec шефчето, Captain Bailey е озвучен от Michael Hogan. Ако сте гледали Battlestar Galactica го знаете като Colonel Saul Tigh. Ако не го знаете оттам, го знаете от някой друг sci-fi сериал.

Озвучител на Legion е D.C. Douglas. Озвучава и Albert Wesker във Resident Evil. Гостуващ актьор в половината сериали, които сте гледали последните 10 години. От "Дързост и красота", през "Спешно отделение", та и "24, "JAG", "Enterprise" и т.н.

Нататък няма да изброявам, но списъкът продължава.
Видео с част от тях.
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Публикувай отговор