Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Mass Effect 2
Публикувано на: 11 Фев 2010 16:24

Spoonkiller написа:
Нелогичен ми се вижда човешкия рийпър. Маринзо, това че този щял да бъде сърцевината на рийпър с формата на Sovereign е просто... и да не е нелогично, е нелепо за една sci-fi история.

Не забеляза ли, че в този си стадий рийпъра беше висок 200-300 метра? Sovereign беше толкова огромен, че буквално помете турианската флотилия за секунди, като просто премина през нея. Тази човекоподобна сърцевина щеше да е една незначителна част от рийпъра, като размер, но същевременно най-важната, защото тя носи генетичния код на абсорбираната раса.
Все още не се знае много за самите рийпъри, но лично аз предполагам, че цикъла на унищожаване на органичните раси е един вид усъвършенстване на самите рийпъри. След всеки цикъл те стават все по-силни и по-напреднали. Може би затова Sovereign твърдеше, че прости същества като хора, асари, крогани и т.н. никога няма да разберат рийпърите. Все пак те повтарят този цикъл от милиони години.

Spoonkiller написа:
Harbinger-а ми е ясно, че се опитва да строи рийпъри. Не ми е ясно защо.

Целта на Harbringer не е да строи рийпъри. Просто, след провала на Sovereign, беше нужен друг рийпър, който да отвори портала в Citadel-a и да започне инвазията. Затова колекторите тръгнаха да строят човешкия рийпър.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2010 16:29

Аз имах средно големи очаквания към играта, често ипзадах в крайности. Накрая не останах разочаровам, но според мен беше твърде екшън ориентирана и историята беше леко претупана. Персонажите не бяха достатъчно дълбоки и репликите им сравнително малко. Самата игра е доста праволинейна, но приятна. Претупали са оптимизацията (играта не тръгва на едноядрени процесори и по-стари видео карти).

агентите са педали
напускам форума

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2010 16:50

Тъкмо я врътнах и много ме е яд, че не можах да сваля Миранда... Не знам какво прецаках. Помогнах за сестра й, говорих с нея, но тя каза че мисията е важна и няма време за такива неща.
Иначе играта ми хареса много, дори повече от първата.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2010 16:56

Wannabe, по мое мнение изборите по сюжета са точно толкова избори и за главния герой - Sheppard не е страничен наблюдател на събитията, а техен център и двигател, така да се каже. Ако погледнеш в по-абстрактен план, изборът ти дали да спасиш Rachni или не, дали да подклаждаш конфликта Quarians/Geth или не и т.н. също е вид "екипиране". Екипиране, разпръснато като сюжетни избори из две големи игри, с директно влияние в/у последната битка в третата. Въпрос на виждане; моето е такова. Ти търсиш друго в rpg-тата. Your choice!

Spoon, сигурно е в паметта, хах. Или аз имам слонска памет, или проблемът е в твоя телевизор, но при мен изборите в МЕ1 ми бяха пресни. Не съм сигурен дали отговарям точно на неразбирането ти, но Harbinger строи рийпър, защото:
1. "Строенето" е реално единственият начин на размножаване на reapers
2. Човешки reaper е достойно допълнение към "расата" им, като (вероятно) един от малкото видове, които успяват да унищожат друг reaper.
и най-важно,
3. Единственият reaper, който не е в deep space (Sovereign) беше убит в първата игра, ефективно премахвайки всеки начин Reaper-ите да стигнат до Citadel space без намесата на нов repaer, който да настрои Цитаделата да действа като relay.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 11 Фев 2010 18:14

I'm Commander Shepard and this is the best forum in the galaxy!

Firzen написа:
3. Единственият reaper, който не е в deep space (Sovereign) беше убит в първата игра, ефективно премахвайки всеки начин Reaper-ите да стигнат до Citadel space без намесата на нов repaer, който да настрои Цитаделата да действа като relay.

Виж, това го бях забравил. Мерси! :wink:

MARiNZ0, добре бе човек, мисли малко преди да ми обясняваш. По каква логика тази "сърцевина" има двигателни функции на човешки скелет? Ще драпа с ръчички вътре в обвивката си и ще бълва лъчи през устата си отвътре? Дори да е сърцевина, глупаво е да е с човешка форма.

Ето го моя Shepard. Визьорчето много ме накефи, цялата игра си изкарах с него.
Първата игра карах с custom лице, ама във втората като го импортнах си реших да си карам с оригиналното, щото е по-яко. :)
Музиката в долното ниво на Аfterlife много ме кефи!
Защо при кредитите нямаше пак готина post-rock shoegaze песничка? :(
Много се бях накефил на първата. :?

Thane Krios беше най-якия персонаж в партито и в цялата поредица досега, и който е на друго мнение е ГЕЙ! :D
Съжалих, че не се направих жена, за да ми е той една от romance възможностите.
I'm gay for Thane!
Искам hanar в партито в тройката!
ENKINDLE THIS!

Профил ICQ

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 11 Фев 2010 18:37

botlik3 написа:
Тъкмо я врътнах и много ме е яд, че не можах да сваля Миранда... Не знам какво прецаках. Помогнах за сестра й, говорих с нея, но тя каза че мисията е важна и няма време за такива неща.
Иначе играта ми хареса много, дори повече от първата.

Еми при мен по едно време трябваше да разтърва Джак и Миранда, защото водеха един спор. И там на чиято страна застанеш - нея ебеш - в моя случай Джак :lol: :twisted:

Иначе, Spoon, аз ти казах - това е междинна игра, кулминацията и обратите и якото ще са в третата част.

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2010 18:42

Shepard doesn't need to justify himself.

Профил

Аватар
В момента играе: нищо, мързи ме
Публикувано на: 11 Фев 2010 18:46

Какви са засега потвърдените DLC-та? За тоя Hammerhead вероятно след 2 седмици може да се очаква. По форумите на BW се носят слухове за нов squadmate - мацка крадец Kasumi, както и някакво DLC свързано с Liara, което може би ще се потвърди като издадат последната част на Redemption комикса. Тея брони и оръжия не ми минават.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2010 18:52

За Касуми има вече вградени неща в играта, да. Не е сигурно обаче дали не е NPC, което просто не се е харесало на BioWare достатъчно.

Аз искам каквото и да е под формата на мисия, защото имам да отключвам още разговори (специално с Legion).

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2010 19:17

Инвентара наистина беше прекалено, прекалено малък. И customization-a на броните не помогна изобщо щото още в началото си направих бронята и шлема чисто черни. Очаквах на по висока трудност евентуално да има още предмети, тц няма. Карам си със същата броня и по магазините просто няма нищо. Което лично е баси минуса за мен. Определено в това отношение трябва да се стегнат.

Друг минус е липсата да махаш шлема на специалните брони. Шепърд си пие шота през шлема, всички те познават ей така макар от лицето ти да няма и следа. Малко недомислено. Отделно да не виждаш лицето на героя си е супер кофти. Кефещо беше обаче, че гласа ти става по металически.

Подразни ме, че Ситаделата я урязаха лошо. Някои от мисиите с Макото ми харесваха, жалко че го премахнаха напълно. По скоро щеше да бъде яко ако мисиите с него бяха по малко на брой но по качествени вместо напълно да го махнат.

Опростена си е играта да. Но пък за сметка на това персонажите в тази ми харесаха в пъти повече от първата. Историята е по различна от първата и за това не я сравнявам толкова с нея.

Човешкият рийпър и за мен беше Wtf? Не причината заради, която е построен а външният му вид. В смисъл никаква връзка с другите рийпъри. Надявам се да е някаква сърцевина или нещо подобно, но тъй като го убиваме няма как да знаем.

Пробвайте с жена между другото - озвучението и е в пъти по добро от мъжки Шепърд. Винаги ми се е струвал супер безличен и супер апатичен. Ще бъдете приятно изненадани от романс опциите също.

Иначе можеш Джак и Миранда да ги спреш без да изгубиш лоялност от нито една от двете стига да имаш достатъчно парагон или ренегейд.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2010 19:34

Там е проблема... Застъпих се за Миранда и пак ударих на камък. :/

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2010 19:41

botlik3 написа:
Там е проблема... Застъпих се за Миранда и пак ударих на камък. :/

Може би просто си грозен и Миранда не те иска :shock:

агентите са педали
напускам форума

Профил

Аватар
В момента играе: нищо, мързи ме
Публикувано на: 11 Фев 2010 21:07

Добре де, каква тая работа? Всички хора в галактиката знаят мейла на Шепърд :lol: Чудно защо Рийпърите не спамят непрекъснато :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: Minecraft, Mass Effect 2, Saints Row The Third
Публикувано на: 11 Фев 2010 21:28

MARiNZ0 написа:
И Geth и Rachni, ако оставиш кралицата жива, най-вероятно ще помагат в третата част. Ще бъде Аll vs Тhe Reapers. A Legion и на мен много ми хареса като персонаж. Както и Thane и Jack. Най-често вземах със себе си тях и Garrus, който е станал доста badass.

Аз уж спасих Legion, но превъртях играта, и той не ми беше достъпен като съотборник. Просто аз и Грънт го довлякохме до кораба, и после нищо...

Профил Skype

Публикувано на: 11 Фев 2010 21:29

А пробва ли да го активираш?

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2010 21:33

Емануил написа:
Добре де, каква тая работа? Всички хора в галактиката знаят мейла на Шепърд :lol: Чудно защо Рийпърите не спамят непрекъснато :lol:

:D :D :D
Пращат му реклама за оголемяване на пениса, нашия отива и се оказва, че е засада на рийпърите :lol:

агентите са педали
напускам форума

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2010 21:33

Да, и на мен не ми хареса как са подходили с цитаделата

Профил

Публикувано на: 11 Фев 2010 21:43

На никой не му хареса как са подходили с Цитаделата.

Вместо да ни дадат старите Wards, те ни дават новите Закера, обяснявайки, че щетите в предишните били големи. Вместо да ни дадат Пресидиума, те ни дават само кабинета на Андерсън. Вместо да се срещнем отново с Шаи'ра, те... схванахте накъде бия.

Цитаделата, както и цялата игра, между впрочем, се чувства леко претупана. Просто крещи "Тройката, копелета, това ще е играта, с тази само ви подгряваме" и дотам. Честно - аз втората част я чувствах като масивна реклама за третата.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2010 21:48

Точно и аз съм на това мнение! :D

Horst Fuchs написа:

Иначе, Spoon, аз ти казах - това е междинна игра, кулминацията и обратите и якото ще са в третата част.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 11 Фев 2010 21:51

Емануил написа:

Що бе, това с мейлите беше много добра хрумка, доста ме накефи. Не я бях виждал от Vampire: The Masquerade - Bloodlines, но тук е и още по-развита. Естествено, че като получа съобщение от кроганския шаман, който ми обяснява кви сме пичове и как трябва да оцелеем, щото надеждата е в нас и младия кроган, пък вземе че завърши с "And if you all get killed, I'll piss on your graves.", ще се попикая от смях. Добре бяха развили системата със съобщенията, много радваше. :)

DLC с Liara? Тая синя пикла недоебана? Не ща да я виждам в третата част. Бих се изкефил на DLC с Aria, която си беше изпипан персонаж. Още няколко куестчета за нея, примерно.

И като казах Aria. Запознати ли сте с voice acting-а в играта, а?

Aria T'loak, готината управителка на Omega, се озвучава от Кари-Ан Мос! Тринити да го духа, Матрицата също, тази мацка е в пъти по-яка!

The Illusive Man се озвучава от
Martin Sheen. Всички го знаете. ;)

EDI е озвучена от Tricia Helfer. Battlestar Galactica феновете я знаят като Каприка. Отворете снимката и отношенията на Joker (Seth Green, озвучава Chris Griffin във Family Guy) с EDI няма да ви изглеждат толкова странни. :wink:
Мацката има сесия в Playboy и ще озвучава Sarah Kerrigan в Star Craft 2.

Като куорианския адмирал Xen и допълнителни гласове се появява всеобщата ни sci-fi любимка - Claudia Black. Знаете я, озвучавала е какво ли не, играла е къде ли не, ако имате идея какво е sci-fi сте виждали тази мацка в поне един сериал. Дори и да нямате идея всеки ден я дават по AXN, та сте я виждали.

C-Sec шефчето, Captain Bailey е озвучен от Michael Hogan. Ако сте гледали Battlestar Galactica го знаете като Colonel Saul Tigh. Ако не го знаете оттам, го знаете от някой друг sci-fi сериал.

Озвучител на Legion е D.C. Douglas. Озвучава и Albert Wesker във Resident Evil. Гостуващ актьор в половината сериали, които сте гледали последните 10 години. От "Дързост и красота", през "Спешно отделение", та и "24, "JAG", "Enterprise" и т.н.

Нататък няма да изброявам, но списъкът продължава.
Видео с част от тях.

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost