Sturm написа: поне половината от тва, което се учи по литература в горен курс е изключително скучно.
Е WTF така...Sturm написа:'93 съм.
Sturm написа: поне половината от тва, което се учи по литература в горен курс е изключително скучно.
Е WTF така...Sturm написа:'93 съм.
Minotaur King написа:гаменче
Абсолютно съм съгласен, и то не само в България - а и по света.Тудор написа: Соц в България няма, не е имало, няма и да има - имало е тоталитаризъм, сега се очертава и нов такъв в лицето на новата власт.
нищо,просто ние сме ГЕЙ!Моридин написа:Какво му е на момичето, ако смея да попитам
Горния курс е 9, 10, 11, 12 клас. Ти си в началото на 10ти, което значи, че си минал само една трета от материала. Как точно разбра, че половината е скучно? Да не учиш три класа предварително, а?Sturm написа:и кво втф?
10 клас съм, горен се смята от 8ми тая година, старите сме ние, които го почнахме от девети..
Щот представяш ли си имам другарчета, които са по-възрастни от мене...Sentry написа: Горния курс е 9, 10, 11, 12 клас. Ти си в началото на 10ти, което значи, че си минал само една трета от материала. Как точно разбра, че половината е скучно? Да не учиш три класа предварително, а?
Хаха,ако щеш ми вервай,отначало прочетох Йовов и си викам wtfprogata написа:Мой дълбок поклон към Йовков,Елин Пелин и Алеко Константинов,другите ни мъ кефят.
И излиза, че литературата не харесва много баща си, защото веднъж Вазов е получил двойка, за анализ на собствено произведение...когато се опитал да помогне на племенника си за изпит по литература...А и неслучайно Вазов например е наречен "патриарх на българската литература".
Аз казах някои, не всички. Нима сега няма "цветарки", "стари музиканти" и "гаврошчета"?AlShu написа:Kpucka7a
А за Смирненски - писал е страхотни неща...само дето не се разглеждат в училище...
Kpucka7a, "Йохан", "Роза Люксембург" и "...ах летете ескадрони..." са много актуални, нали?...само дето са комунистически поръчкови пропагандни шитове...по мое време, точно "пропагандно произведение" беше най-високата оценка
![]()
![]()
.
Да, така си прав. Всъщност ако нямаш желание сам да прочетеш нещо допълнително никога няма да озпознаеш творчеството на автора от изучаваното в училище, защото часовете са прекалено малко и доста често се запълват със странични занимания. От предлаганото в часовете можеш да добиеш най-обща представа за проблемите, с които се занимава авторът /и то не за всички проблеми/, но не е и да се запознаеш обстойно.AlShu написа:Е, да ама това не е "почти всички", а само някои от тях, защото пича има и много готини забавни стихотворения както и кратки прози...
Но не се учат в училище, защото не са социално критични.
Т.е. трябва бая да се поровиш, за да ги намериш, защото ги няма в "избраните му творби".
Мндааа..."Приказка за стълбата" ще си остане вечно актуална, но просто исках да кажа, че въпреки, че се води едни от основните творци в българската литература, всъщност не го познаваме въобще...
Чакай бе, Смирненски миналата година го учихмеAlShu написа:
А за Смирненски - писал е страхотни неща...само дето не се разглеждат в училище...
.