Аман от Дантета,Петрарки и Бокачовци!

Нещата от живота
Публикувай отговор
Аватар
Sentry

Re: Аман от Дантета,Петрарки и Бокачовци!

Мнение от Sentry »

Sturm написа: поне половината от тва, което се учи по литература в горен курс е изключително скучно.
Sturm написа:'93 съм.
Е WTF така...
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Аватар
Sturm

Мнение от Sturm »

и кво втф?
10 клас съм, горен се смята от 8ми тая година, старите сме ние, които го почнахме от девети..
Minotaur King написа:гаменче
Ернестин

Мнение от Ернестин »

...............................................
Аватар
Sturm

Мнение от Sturm »

Тудор написа: Соц в България няма, не е имало, няма и да има - имало е тоталитаризъм, сега се очертава и нов такъв в лицето на новата власт.
Абсолютно съм съгласен, и то не само в България - а и по света.
Просто не ми се занимава да тръгвам да дефинирам социализъм и предишната ситуация в републиката на 10 кретена, които ще татуират СДС на гъза си и ше минат по витошка голи.
Аватар
R7KWHR3k
В момента играе: всичко

Мнение от R7KWHR3k »

Моридин написа:Какво му е на момичето, ако смея да попитам :?:
нищо,просто ние сме ГЕЙ!
Аватар
Sentry

Мнение от Sentry »

Sturm написа:и кво втф?
10 клас съм, горен се смята от 8ми тая година, старите сме ние, които го почнахме от девети..
Горния курс е 9, 10, 11, 12 клас. Ти си в началото на 10ти, което значи, че си минал само една трета от материала. Как точно разбра, че половината е скучно? Да не учиш три класа предварително, а?
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Аватар
Хърфордиан
В момента играе: Дзверене в монитор.

Мнение от Хърфордиан »

PWNT.
11ти съм, важа ли? Защото мога да потвърдя подозренията му.
Едит: Обаче на мен ми беше доста интересно миналата година.
От Fa имат рекламни ЦИЦИ! :shock:
Маце Борко
В момента играе: Пойдохме нахуй

Мнение от Маце Борко »

12 клас съм и твърдя, че ако се опиташ да вникнеш в идеята на произведението, почти е невъзможно да ти се стори скучно. Все пак всичко, което изучаваме е по един или друг начин стойностна литература.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Аватар
Kpucka7a
В момента играе: Fifa 2007
NFS MW
Обратна връзка:

Мнение от Kpucka7a »

Дали ни се струва стойностно или не, нищо не можем да променим. А и неслучайно Вазов например е наречен "патриарх на българската литература". Моридин според мен е прав. Ние не оценяваме нашата литература. Елин-Пелиновите пейзажи са описани по невероятен начин, който трудно би бил повторен. Любовната лирика на Яворов е страхотна. Стихотворенията на Смирненски са уникални и почти всички от тях доста актуални. Ботев също пише хубаво. Фейлетоните на Алеко са увлекателни и поучителни. Нима "Бай Ганьо" е безсмислена или скучна книга?
Просто трябва да имаш приоритети. Българският винаги трябва да е на първо място, защото все пак ти е роден език. Оттам нататък наблягаш на каквото ти трябва, а другото го караш по-лежерно. За жалост в някои /елитни/ училища, както и в моето, никой не ти влиза в положението по какво трябва да учиш и как. Но според мен четенето на книги е доста важно. Все пак изграждаш езикова култура, гледаш правопис и т.н.
Погледна той като за последен път детето си и му каза: "Заминавам, но ще нося във сърцето си медальона, гравиран със любов!" - тогава се сети за полигона суров..

GLORY, GLORY, MAN UNITED!
Аватар
Sturm

Мнение от Sturm »

Sentry написа: Горния курс е 9, 10, 11, 12 клас. Ти си в началото на 10ти, което значи, че си минал само една трета от материала. Как точно разбра, че половината е скучно? Да не учиш три класа предварително, а?
Щот представяш ли си имам другарчета, които са по-възрастни от мене... :lol:
Аватар
progata

Мнение от progata »

Мой дълбок поклон към Йовков,Елин Пелин и Алеко Константинов,другите ни мъ кефят.
BULGARIA AIR - леФски ПАДА, НИЕ НЕ!!!
Алминатора`
В момента играе: Poker Stars

Мнение от Алминатора` »

progata написа:Мой дълбок поклон към Йовков,Елин Пелин и Алеко Константинов,другите ни мъ кефят.
Хаха,ако щеш ми вервай,отначало прочетох Йовов и си викам wtf :lol:
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

Kpucka7a
А и неслучайно Вазов например е наречен "патриарх на българската литература".
И излиза, че литературата не харесва много баща си, защото веднъж Вазов е получил двойка, за анализ на собствено произведение...когато се опитал да помогне на племенника си за изпит по литература... :lol: :lol: :lol: .
Както вече споменах има две книги - написаната от автора и тази която според обществото е написал...

А за Смирненски - писал е страхотни неща...само дето не се разглеждат в училище...
Kpucka7a, "Йохан", "Роза Люксембург" и "...ах летете ескадрони..." са много актуални, нали? :lol: ...само дето са комунистически поръчкови пропагандни шитове...по мое време, точно "пропагандно произведение" беше най-високата оценка :lol: :lol: :lol: .
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
Аватар
Kpucka7a
NFS MW
Обратна връзка:

Мнение от Kpucka7a »

AlShu написа:Kpucka7a

А за Смирненски - писал е страхотни неща...само дето не се разглеждат в училище...
Kpucka7a, "Йохан", "Роза Люксембург" и "...ах летете ескадрони..." са много актуални, нали? :lol: ...само дето са комунистически поръчкови пропагандни шитове...по мое време, точно "пропагандно произведение" беше най-високата оценка :lol: :lol: :lol: .
Аз казах някои, не всички. Нима сега няма "цветарки", "стари музиканти" и "гаврошчета"?
Погледна той като за последен път детето си и му каза: "Заминавам, но ще нося във сърцето си медальона, гравиран със любов!" - тогава се сети за полигона суров..

Аватар
Ред
Обратна връзка:

Мнение от Ред »

Завърших 12 клас тази година, сега съм студент и бих си дал бъбрека да мога да се върна в 10ти клас и да ги уча тия глупости пак.
:icq22:
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

Е, да ама това не е "почти всички", а само някои от тях, защото пича има и много готини забавни стихотворения както и кратки прози...
Но не се учат в училище, защото не са социално критични :lol: .
Т.е. трябва бая да се поровиш, за да ги намериш, защото ги няма в "избраните му творби".

Мндааа..."Приказка за стълбата" ще си остане вечно актуална, но просто исках да кажа, че въпреки, че се води едни от основните творци в българската литература, всъщност не го познаваме въобще...
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
Аватар
Kpucka7a
NFS MW
Обратна връзка:

Мнение от Kpucka7a »

AlShu написа:Е, да ама това не е "почти всички", а само някои от тях, защото пича има и много готини забавни стихотворения както и кратки прози...
Но не се учат в училище, защото не са социално критични :lol: .
Т.е. трябва бая да се поровиш, за да ги намериш, защото ги няма в "избраните му творби".

Мндааа..."Приказка за стълбата" ще си остане вечно актуална, но просто исках да кажа, че въпреки, че се води едни от основните творци в българската литература, всъщност не го познаваме въобще...
Да, така си прав. Всъщност ако нямаш желание сам да прочетеш нещо допълнително никога няма да озпознаеш творчеството на автора от изучаваното в училище, защото часовете са прекалено малко и доста често се запълват със странични занимания. От предлаганото в часовете можеш да добиеш най-обща представа за проблемите, с които се занимава авторът /и то не за всички проблеми/, но не е и да се запознаеш обстойно.

Аватар
ТРУПОНАРЕЗЕНинс

Мнение от ТРУПОНАРЕЗЕНинс »

Влизам само да благодаря на ласкаво вързалите ми френдове!!!

Мерси, пичове!

Сторихте ми радост, държах да изтъкна!

Мир! :D
Нема таа, нема онаа.
Аватар
ManicSubsidal

Мнение от ManicSubsidal »

AlShu написа:
.
Чакай бе, Смирненски миналата година го учихме :RTFingM:
Duke

Мнение от Duke »

Мисля, че имаше предвид, че има страхотни неща, които не се изучават в училище. :)
Публикувай отговор