Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: The PCM Winter Topic - Ski & Snowboarding
Публикувано на: 12 Дек 2008 09:42

slim_k написа:

Ще е готино ако някой път си направим някаква форумна уговорка, но за тоя момент май само на Банско има каране ...
Е понеделник май отватят витоша

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2008 09:51

Предполагам само за Лалето говориш, щото иначе не виждам кво каране ше има без изкуствен, в на спасителите сайта пише че е 10-15 см покривката. А ако има изкуствен на Лалето съм навит още за понеделник да се разберем нещо ...

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2008 10:28

Няма такова нещо. Горе снегът едвам е покрил тук-таме, дори с изкуственяк нищо няма да направят. Още повече, че по всички планини след 4 дни температурите рязко стават 10-15 градуса.
В понеделник пускат само кабинката.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2008 12:08

Един фр вчера беше на витоша каза че е екстра.Били метнали бая изкусвен и си имало и естесвен достатъчно.За лалето е говорил предполагам

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2008 12:57

www.skivitosha.com
Там не пише нищо такова. Пише само а кабинката. Ако обаче наистина пуснат Лале на 15ти би било чудесно.

Миналата година беше голяма мизерия. На 24.11 затъвах до гърдите в сняг над Алеко, а тия се бараха за гъза и пуснаха лифтовете след седмица и повече.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2008 13:05

Е тя кабинката не работи ли?

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2008 14:37

Миналата година и аз се качвах на 25.11, чак до гърдите не бях затънал, но имаше сняг, а съоражения не. Ако действително има нафърлян изкуствен съм навит и с кабинката да се качвам, свикнал съм да се потя по ония скапани стълби :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2008 21:04

Утре ше се качваме и ще ви кажа как е положението.Моите приятели се качваха в сряда и сняг е имало обилно.Ако не ме домързи ще кача и снимки да видите.А утре ще си спретнеме някое джъмпче и ще има много снимки,ако се намери читав фотоапарат. :lol: Тва му е якото,че като те снимат във въздуха после не се вижда как не си успял да лепнеш трика :wink: :D

И няма за какво да обръщаме темата ски вс. сноуборд.Всеки каквото предпочита,само дето аз се съобразявам примерно.Не си мислете,че и аз не се дразня като видя яките гангстери горе и почват да си разправят "Бате мене тоя ме е учил да пързалям,тоя да скачам,тоя не знам си кво,много яко,а братле,много съм луд...", и като тръгне по лалето не може да се спусне 10 метра надолу без да падне... И на мен ми се досира от такива,не си мислете обратното.Аз не съм адското про,нито се правя на такова.Карам си за фън и още се уча.
А за утре,дано има нещо,за да се снима.Ще постна снимки.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2008 22:45

еми почнах да се опитвам да карам скейт преди време, и бях почнал даже, после разбрах, че сноуборда е моят зимен спорт
макар, че си ебнах лошо ръката в италия миналата зима отначало мислих че нищо ми няма после ходих с гипс

тъй че тази година ще си стоя у нас

ски не съм пробвал било яко

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2008 22:46

Карам ски,ама рядко.Не ми остава време,прекалено много са ми задълженията. :(

Профил

Публикувано на: 12 Дек 2008 22:50

Освен найлон и тубаган, нищо друго не съм карал. Я кажете колко струва приблизителната екипировка за сноуборд(не че съм твърдо решен да купувам, прсто от чисто любопитство :Д ) и колко е наемането итн. :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2008 23:36

Ами като за начинаещи има дъски с автомати за около 300лв,които ще ти свършат перфектна работа за около 2 сезона.Като задобрееш ще ти трябва нещо по-добро.Новите хубави дъски са адски скъпи тука,както и автоматите,но така е в България за съжеление...Големите в тоя бранш са много,като повечето ски производители почнаха да правят и бордове.Най-големите за мен лично са Burton.Дъските иначе са Forum,Nitro,K2,Lib Technologies,GNU,APO,Ride,Technine,всички са много добри и зависи само от претенциите на купувача.И DC изкараха адските дъски тоя сезон.
При обувките не трябва да се прави компромис дори и да си начинаещ.Всичко е в обувката.От това колко е твърда и колко е удобна.
Най-добре е да се закупи нова обувка.Зависи в коя марка се ориентираш.Хай енд Burton -ите ги има и за по 700лв,но тях бих ти ги препоръчал,ако се занимаваш по-сериозно.Иначе новите хубави обувки почват от 300лв.Burton,Northwave,32,Forum,DC,Rossignol... :)
Така якето и грейката може да са всякакви.Има много brand-ове и главно се различават по дизайна на дадената фирма и по това колко е водопропусквателността.Задължителното е 5,000 воден стълб.Средното ниво е 10,000,а има и с повече.
Цените на повечето хубави и известни марки са горе долу еднакви.За препоръчване са Burton,Analog,686,Special Blend,Foursquare,Forum,Volcom,Oakley,Rossignol,Rip Curl.Цените започват около 200лв за хубава грейка и 300лв за хубаво яке,като има всякакви изгъзици вече,като например Audex системата на Burton.Тва е яке,в което има вгредени говорители и издаден контролен панел за mp3 плейър на ръкава.
Друго важно нещо за мен е и раницата.Не мога да тръгна наникъде по планината без раница.Принципно борд паковете са направени много удобно с много и различни хитри джобчета.Просто да си носите лопатката и нещата в нея като карате.На мен лично без раница на гърба не ми е толкова комфортно.Отново много брандове,но абсолютен лидер според мене са DAKINE.Най-здравите,удобни и готини раници правят.Цените започват от 100лв.
Ръкавици-Dakine,Level,Burton,Special Blend,Rip Curl,всички правят много качествени неща,но като че ли на Дакайн са най-надеждните,що се отнася до ръкавици и раници.
Термо бельото също е задължително според мен.Няма нужда да носиш 5 чифта чорапи.Слагаш 1 чифт термо,една термо блузка и един клин и си готов.
Маската.Много важен предмет в карането.Ако нямаш хубава и надеждна маска нещата може да станат грозни.Главните проблеми са,че повечето маски,дори и с двойна плака се запотяват.На пистата тва може да ти изиграе лоша шега.Модели има бол,както и марки.Най-надеждните си остават Oakley,те са класика във всичко.Да ти кажа има си я разликата в моделите и брандовете,ама не е чак толкова голяма,че някой модел да струва с 200 лв повече от друг.Други големи са Smith Optics,Dragon,Spy,Electric,Anon.Каквото и да избереш няма да сгрешиш,все марки с голям авторитет.Цените почват от 100лв и стигат до 500 за новите модели на Oakley.
Протекция.Аз лично карам с каска.Да ти кажа,нужна си е доста.Никаква протекция не е излишна,зависи как караш.Ползват се ризници,каски,налакътници,накитници и наколенки.Пак има голям избор,като най-отличаващи се са DAINESE(най-скъпите са,но най-надеждните се водят),RED(карам с такава каска) и 661.
Лопатка,сгъваема,алуминиева,лека.Пригодена за носене на раницата -50-100лв зависи къде и какво.
Та общо тва е.Аз се опитах да ти обясня за какво става въпрос изцяло,надявам се да съм помогнал.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2008 23:57

От 686 хич не съм доволен.Иначе грубо казано към 1200-1300 лева ше ти излезне екипировката за начинаещ.Само че се поогледай за намаленя.Аз си зех екипировката от бас - дъската и обувките си ги предплатих и ми ги дадоха с по 30% намаление,автоматите бяха от миналия сезон (нови) и ги зех на 50%.Маска си зех няква пробита за 70 кинта и в последствие на Банско си намерих на пистата маска алпина която в магазина е 300 :lol:

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Дек 2008 04:39

Не плаши човека с глупости. 1300лв екипировка за начинаещ друг път. Толквоа след като си покарал година-две-три.
За човек, който не се е качвал преди и въобще не знае това за него ли е или не тази цифра е безумна.
За 250-300лв може да се събере приличен комплект обувки-автомати-дъска ползвани, с много забележки може и за по-малко, но не е добра идея.
Грейки горнище и долнище има за по 100-150лв прилични, Diel, например.
Маска за 50-70лв ползвана със здрава плака и още 30-50 за ръкавици и те това е.

Пък после почваш да сменяш отделните боклуци с адекватни неща, ако решиш, че си струва.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 13 Дек 2008 09:40

Абе ти чуваш ли се.Тва че си начинаещ не значи че тряя да караш с боклуци.Тея пари дет съм ги казал са точно колкото за начинаещ,професионална екипировка ше ти излезе много повече.250-300 обувки-автомати-дъска е безумно,само обувките задължително трябва да са му над 250-300.Маската за 50 лева ше му се запотява през 3 минути,ръкавиците за 30 ше се скъсат още на 2рото каране

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие: Наш скиор с точки за СК при дебюта си
Публикувано на: 13 Дек 2008 12:54

Наш скиор с точки за СК при дебюта си

Георги Георгиев влезе в историята на българските ски с 21-ото си място в суперкомбинацията за Световната купа във Вал д'Изер. 21-годишният талант кара уникално добре, независимо че това беше дебютът му при звездите. Гого взе 10 точки за Световната купа, а състезанието спечели Бени Райх (Ав). Последният българин, спечелил точки за СК, беше Петър Попангелов, който направи това на 15 декември 1985 г. в Мадона ди Кампилио. "Постижението на Гого е фантастично и показва, че във федерацията се работи по стил, подобен на този в големите ски нации, коментира президентът на БФски Цеко Минев.

извадено от sportal.bg
-------------------------------

Не вярвах че ще го кажа но все още има хляб в българските ски въпреки разпарчетосанитени ски курорти, които вече на незнам какво приличат.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Дек 2008 20:09

Вчера бяхме на Витоша.Беше нереално доброто време.Слънце,почти нямаше вятър,сняг имаше обилно.Още малко да валне и ще могат да оправят и Романски.Лалето отваря в понеделник.
Направихме адския кикър на билото отсреща лифта Романски.Много сполучлив стана,но затва целия съм посинен :lol:
Пред Алеко имаше бокс, и него пързаляхме.Снимки скоро.

А някой от вас беше ли? :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Дек 2008 20:28

В първи клас баща ми ме заведе малко на ски. Покарах половин час и си счупих крака. :shock: Лежах в нас 3 месеца, а на всичкото отгоре ми откраднаха ските от багажника на Москвича :lol:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 14 Дек 2008 23:47

Понеделник, като утре? Сигурен ли си? о.О
Ми май ще се хваща адският 66 рейс...

На сайта на планинската спасителна служба го дават 15см сняг, а на камерите се виждат отвратителни петна кал :roll:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 15 Дек 2008 08:10

Ами сняг има много повече от 15 см.Просто погледни към Витоша и ще видиш за какво става въпрос.А за Лалето..до колкото знам е днес.Да не е излъжа,ще ти кажа с точност довечера.Иначе сняг си има.

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost