Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Регистриран на:
20 Дек 2000 15:20
Мнения: 175
Местоположение: с. Княжево
В момента играе: Dreamweaver CS5
Заглавие: КАК ДА ПИШЕМ ВЪВ ФОРУМА И САЙТА (правила)
Публикувано на: 28 Дек 2003 22:16


С оглед на повишената активност в двете основни места на сайта – главната страница със секциите с новини и статии от една страна и форума от друга, екипът на PC Mania счете за необходимо да обнови правилата в сайта/форума.

I. ОБЩИ ПРАВИЛА

1. Настоящите правила важат както за главната страница на сайта, заедно с прилежащите секции за статии, новини, мнения за прогреса и културата, както и за всяка една секция на сайта, в която потребителите могат да публикуват свои коментари, също така и за форума, неговите раздели и подраздели, личните съобщения (ЛС) и форумния чат;

2. В сайта се пише на български език, с кирилица. Не се толерира изписването на българска реч с латински букви. При нарушение се предвижда предупреждение, последвано от изтриване на постове при повторно нарушение. Администраторския екип запазва правото си да налага и по-тежки наказания при систематично нарушение на тази точка.

3. Не се толерира неаргументираното противопоставяне, с цел предизвикване на емоционална, ответна, верижна реакция. Тъй като това се отнася по-конкретно за хора, създаващи множество акаунти с една-единствена цел – да противопоставят даден продукт на друг/и продукт/и, както и неспособността на повечето потребители да игнорират такива коментари; На авторите на гореописаните коментари ще бъде наложен моментален перманентен БАН, а постовете им – изтривани.

4. Ако видите заядлива или глупава тема, не пишете в нея! Като я оставите без отговор, за по-малко от ден тя ще изпадне надолу в страницата, а авторът и ще разбере че е нежелан.

    4.1. Отговори и теми с безсмислен, обиден, заядлив и нападателен характер към участник във форума са крайно нежелателни и ще бъдат редактирани и / или изтривани моментално. При многократно правене на тази грешка участника излита!

    4.2. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат премахвани.

    4.3. Потребителите не би трябвало да се държат като "модератори в сянка". Ако някой потребител забележи нещо нередно би могъл да се свърже с някой от Модераторите. Потребители, които се правят на модератори ще бъдат предупреждавани. Това се налага от факта, че другите юзъри се дразнят от въпросните "модератори в сянка".

    4.4. Съобщения с измами, спам, реклама и MLM-схеми се изтриват, а имената на рекламираните стоки и линковете към тях ще бъдат добавяни в списъка за цензуриране (имената автоматично ще стават на звездички ******).II. ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА ЗА ФОРУМА

1. Следващите правила важат за територията на форума и неговите раздели, подраздели и форумния чат.

2. Заглавията на темите е крайно желателно да са обяснителни и изчерпателни. Теми от вида "Вижте..." (или по-лошото "Vijte") ще бъдат директно модернирани!
Примери за лоши заглавия са: Помогнете ми, Заклещих се, Имам проблем, HELP: PROBLEM, ПОМОООЩ!!!!!!, Molqvi kajete ......., nqkoi znae li... и т.н.
Пример за добри заглавия са:
Проблем: Не мога да си въстановя backup-a, Въпрос: как да си регистрирам Нортъна, Link: Macromedia Studio MX, RQ: Хари Потър и т.н.

3. Когато пускате нова тема тя трябва да е в точния форум. Това спомага и от гледна точка на това, че по-бързо ще намерите отговор на въпроса си. Теми в грешни раздели ще бъдат обект на модерация и ще бъдат премествани в правилните раздели.

4. Използвайте Търсачката, може това, което искате да разберете да е вече разисквано и ще намерите отговор веднага.

5. При пускане на нова тема опитвайте се да бъдете крайно изчерпателни, за да няма куп въпроси отдолу отправени от други участници. Това е във Ваша полза.

6. Нека отговорите и темите ви бъдат изчерпателни и точни. Нека няма купища SPAM из форума и километри безсмислици. Пишете, ако можете да помогнете, а ако не - затрайте си, все ще можете някъде другаде да помогнете.


III. ПРИЛАГАНЕ НА ПРАВИЛАТА
1. Модераторите си запазват правото да променят или да махат постове по всяко време. Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по тяхна преценка, а не по преценка на потребителите.

2. Горните правила на сайта и форума са приложими и за личните съобщения. Злоупотребяването със системата за лични съобщения може да доведе до предупреждение и/или до изключването на ЛС за потребителя.

3. Съобщения с латински букви ще бъдат изтривани по преценка на модераторите, освен във случаите когато е наложително (техническа информация, сорс код, release info и др.).

4. Подписите могат да съдържат до 5 реда (има ограничение от 255 символа) текст (малък или нормален шрифт) и/или една картинка. Размера на текста трябва да е между 9 и 12 (малък и нормален). Подписите трябва да са по-къси от съобщенията ви.

5. Текстът в подписа трябва да отговаря на същите условия както и този в самите постове (без излишни emoticons, заплахи, обиди и др.)

6. Потребители, които не спазват правилата ще бъдат предупреждавани (жълт картон).

7. Потребителите могат да използват аватари не по-големи от 150х200 пиксела и 35000 байта. Допуска използването на аватар създаден от друг потребител, стига той да няма нищо против. Нежелателно е използването на анимиран аватар. За аватарите важат същите условия както при постовете и подписите. Потребители, които не спазват тези правила ще бъдат предупреждавани и/или могат да загубят правото си да използват аватар.

8. Потребителите могат/биват предупреждавани максимум 2 пъти. Ако се наложи 3-то предупреждение, то ще последва и бан (два жълти картона --> червен картон).

9. Споренето с и/или обиждането на Модератор или Администратор по повод предупреждение или заради изпълнение на задълженията му (триене и редактиране) е недопустимо (червен картон за спор със съдията).

10. Потребители, които смятат че са несъобразно или некоректно предупредени трябва да се свържат с Модератора с лично съобщение. Ако потребителя е бил предупреден неуместно (от Модератор) то Модераторското предупреждение ще бъде махнато.

10.1 Предупредени за нарушение потребители, които се опитват да съберат подкрепа от форума за нарушението си, получават неподлежащ на обжалване бан + бан на ip-адреса. (mutiny)

11. Всеки опит да се заобиколи наложено наказание ще бъде последван с окончателен бан върху всеки един опит. Има се предвид ре-регистриране или влизане с другo име, смяна на IP , влизане във форума като гост и др. (дисквалификация за допинг)

12. Изключение на правилото за 2-те предупреждения има ако потребител тормози, обижда или използва вулгарни изрази към други потребители, Модератор или Администратор - това ще доведе до постоянен и незабавен бан (червен картон за груба игра).

13. Crawl-ването на форума за събиране на мейл-адреси за спам е нежелателно и ще доведе до незабавен abuse report към провайдъра на crawlera и съответните последици от него. Изпращането на спам до потребители на форума ще доведе до незабавното blacklist-ване на спамъра в DNSBL-списъците, независимо от метода му на спамване. (лишаване от състезателни права за мръсна игра)

14. Пускането на Cross-Site Scripting, линкове към троянски коне, опити за хакване, опити за нарушаване на работоспособността на сайта/форума ще доведат до незабавен abuse report към провайдера на кандидат-хакера и съответните последици от него, в зависимост от политиката на провайдъра (обикновено това значи че ще ви прекъснат нета). Ако смятате, че сте открили дупка в сигурността на сайта, моля свържете се с администраторите/модераторите.

15. Администраторите и модераторите запазват правото си да налагат наказания по-тежки от предвидените в настоящия правилник, в зависимост от размера и характера на провинението, изхождащи предимно от това дали то е предумишлено или непредумишлено.


IV. ЗАКЛЮЧЕНИЕ
Както пише по рейсовете... Сайта е ваш, пазете го от боклук... Нека го направим едно приятно за четене място...


Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
Регистриран на:
28 Сеп 2002 08:47
Мнения: 16956
В момента играе: No man's sky
Заглавие:
Публикувано на: 04 Яну 2004 11:10


zna4i za vsi4ko sym absoliutno syglasen, no samo za to4ka 4 imam malko vyzrazeniq(4. Много желателно е (все още не е задължително) да се пише на КИРИЛИЦА. Изглежда много по-приятно, пък и нали форума е Български и за Българи... )
nqkoi hora iskat da pi6at na latinica, da foruma e bg, no nqma ni6to lo6o, dori spored men izglezda po-qko...tyj 4e ne zabranqvaj pisaneto na latinica ili....:))))))


Профил

Аватар
Регистриран на:
14 Юли 2001 21:40
Мнения: 67
Местоположение: с.София
Заглавие:
Публикувано на: 04 Яну 2004 12:30


Да, ама българския се пише на кирилица. Латиницата не изглежда по-яко, а по-объркващо за много хора.


Профил WWW

Аватар
Регистриран на:
18 Окт 2003 08:31
Мнения: 293
Местоположение: София
Заглавие:
Публикувано на: 04 Яну 2004 17:47


Ми просто който пише на латиница съветвам да последва ban....... :wink:
Много по-приятно и лесно за четене е като нещо е написано на кирилица.Админ определя правилата и на който не му харесва не е задължен да посещава форума.

___________________________________
mes que un club


Профил ICQ

Аватар
Регистриран на:
21 Мар 2002 19:51
Мнения: 10883
Местоположение: София
Заглавие:
Публикувано на: 04 Яну 2004 20:58


деник, писането на латиница изглежда като свинщина, ето ти моето мнение. даже ако не се налагаше надписването на някои марки или фрази на латиница, аз лично щях да помоля за пълното премахване на латиницата от форума

___________________________________
Гипчо ( ◕ Y ◕ )


Профил

Аватар
Регистриран на:
20 Дек 2003 19:14
Мнения: 18
Местоположение: Пловдив
Заглавие:
Публикувано на: 04 Яну 2004 21:04


denik написа:
zna4i za vsi4ko sym absoliutno syglasen, no samo za to4ka 4 imam malko vyzrazeniq(4. Много желателно е (все още не е задължително) да се пише на КИРИЛИЦА. Изглежда много по-приятно, пък и нали форума е Български и за Българи... )
nqkoi hora iskat da pi6at na latinica, da foruma e bg, no nqma ni6to lo6o, dori spored men izglezda po-qko...tyj 4e ne zabranqvaj pisaneto na latinica ili....:))))))


А уе...кво му е по яко на латинеца ?!?! :x Виж кво тъпо изглежда ...
Пък и
КО3уЕ написа:
Латиницата не изглежда по-яко, а по-объркващо за много хора.
наистиа е объркващо!!! :roll:

___________________________________
Once a Red!
Always a Red!


Профил Skype WWW

Заглавие:
Публикувано на: 06 Яну 2004 18:07


Напълно съм съгласен с админа. Както предложи DIASTER_DEVIL бан за всички, които пишат на латиница.

___________________________________
Невъзможно не е факт.
То е убеждение.
Невъзможно не е твърдение.
То е предизвикателство.
Нежъзможно е осъщестиимо.
Невъзможно е ... нищо!


Профил

Аватар
Регистриран на:
18 Окт 2003 08:31
Мнения: 293
Местоположение: София
Заглавие:
Публикувано на: 07 Яну 2004 20:36


Krew написа:
Напълно съм съгласен с админа. Както предложи DIASTER_DEVIL бан за всички, които пишат на латиница.


Е аз се пошегувах.Това са доста крайни мерки.

___________________________________
mes que un club


Профил ICQ

Аватар
Регистриран на:
21 Юли 2003 12:24
Мнения: 358
Местоположение: Варна, Вл-во Границата м/у циганската махала :)
Заглавие:
Публикувано на: 21 Яну 2004 12:43


да ама ако пи6ем с гра6ки ето така "Здражеите" 6тот сам сжикнал с латиницата и за тжа пи6а и "6т" место "щ" и "4" жместо "Ч" не пре4и нали :wink:

___________________________________
"At the end of your road mine begins."


Профил

Аватар
Регистриран на:
08 Ное 2002 11:40
Мнения: 191
Местоположение: Варна
Заглавие:
Публикувано на: 21 Яну 2004 17:20


Аз с фонетиката за 2-3 часа свикнах. Най-трудно според мен е "ъ"-то.


Профил Skype

Аватар
Регистриран на:
18 Юли 2003 17:18
Мнения: 1
Местоположение: Шумен
Заглавие:
Публикувано на: 21 Яну 2004 19:58


Правилата не са лошо нещо, но лично аз винаги съм оценявал свободата във форума(чак пък бан?). ако някой псува, изтриване на поста е достатъчно(освен ако не псува във всичките си постове). Колкото до латинацата - който иска да пише на нея- прав му път. Такива като него може и да му четат поста, а пък който го дразни и не му харесва, просто да го игнорира(аз така правя)

и още веднъж- аз съм за свободата във форума - тя е нещо много ценно. ФОРУМЪТ Е ЗА ВСИЧКИ!!!!! (Не е само за умните)

___________________________________
<<<<<<<<>>>>>>>>


Профил

Заглавие:
Публикувано на: 21 Яну 2004 20:07


И аз свикнах много бързо с фонетиката на мене лично най-трудните букви ми бяха "ч" и "ъ"
така че на който не му е удобно да гледа един 4ас над клавиатурата за да търси някоя буква на кирилица да пише на ВР

___________________________________
аверче
К'во зяпаш бе .. ?


Профил

Аватар
Регистриран на:
21 Яну 2004 20:20
Мнения: 5
Местоположение: Nirvana
Заглавие:
Публикувано на: 24 Яну 2004 20:08


Severe_ написа:
Правилата не са лошо нещо, но лично аз винаги съм оценявал свободата във форума(чак пък бан?). ако някой псува, изтриване на поста е достатъчно(освен ако не псува във всичките си постове). Колкото до латинацата - който иска да пише на нея- прав му път. Такива като него може и да му четат поста, а пък който го дразни и не му харесва, просто да го игнорира(аз така правя)

и още веднъж- аз съм за свободата във форума - тя е нещо много ценно. ФОРУМЪТ Е ЗА ВСИЧКИ!!!!! (Не е само за умните)

Но сигурно ти е много приятно, когато някой те напсува. Хубаво, на теб не ти пука, но мен каруцарите ме дразнят и за това:
Да живеят новите правила, смърт за каруцарите.

___________________________________
What has been shall never be again


Профил

Аватар
Регистриран на:
20 Фев 2003 19:20
Мнения: 25
Заглавие:
Публикувано на: 27 Яну 2004 08:30


??????????,?????µ???µ ?µ ?‚?????° ?????°?????»?? ???° ???‚?°???µ ?·?°???°?»?¶???‚?µ?»???? ?????????µ?? ???µ?? !
???????‚?? ?µ ?? ???µ?? ???° ???°?¶?µ ???? ?????±???µ ?µ ???‚ ?????»?????‚?? ???° ???µ ???????µ kvo stava ve? ili 6-?? 4-?‡ ?±?°?…?‚?? ?‚?°?????‚??
?‚?????° ?‚?????±???° ???° ?µ ?µ?????? ???‚ ?????°?????»?°?‚?° ???°?‚?? ???µ ???µ?????°?‚ ???° ???µ ???????µ ???° ?????????»???†?°!


Профил

Аватар
Регистриран на:
08 Юни 2003 08:48
Мнения: 247
Местоположение: IN ORTANK
Заглавие:
Публикувано на: 30 Яну 2004 17:43


pshetoo написа:
Админ,време е това правило да стане задалжително според мен !
които е с мен да каже по добре е от колкото да се пише kvo stava ve? ili 6-ш 4-ч бахти тапото
това трябва да е едно от правилата като се регват да се пише на кирилица!
даммм така трябва.... :wink: :wink:

___________________________________
BURN IN HELL MUTHERFUCKER.....
come in hell and burn....
[LP]Linkin Park forever!!!!!!

[b][i][color=red][size=18]Форумна Инициатива, моля прочети


Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Регистриран на:
05 Ное 2002 08:53
Мнения: 15
Местоположение: София
Заглавие:
Публикувано на: 05 Фев 2004 16:11


аз съм напълно съгласен с условията и винаги си пиша на кирилица :) Много по добре е кирилица наи добре си се разибра :) аре баиз хх!!

___________________________________
Nothing here ^_^


Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Регистриран на:
11 Апр 2003 07:31
Мнения: 1168
Местоположение: Newcastle
Заглавие:
Публикувано на: 13 Фев 2004 14:52


Дали пък не е по-добре някои гости да ни изнесат урок на тема "Как НЕ трябва да пишем във форума?"

.:offtopic:.
И айде оправете я най-накрая тая иконка "Evil or Very Mad".... моля.

___________________________________
flickr flickr.com/photos/georgeoftheearth


Профил ICQ WWW

Аватар
Регистриран на:
30 Ное 2003 00:24
Мнения: 2086
Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 17 Мар 2004 12:00


И аз съм за това да се пише на кирилица, ама винаги съм смятал че "истината е някъде по средата", т.е. "НЕ" на някои крайни "екстремисти" да се махне или да се трият съобщенията на латиница. Еми тъпо е. Ако искаш, да речем да напишеш името на някоя игра? Или на песен. Кво на български ли ще го пишеш? Например: СтарКрафт, УорКрафт, Ейдж ъф митолъджи, уан степ кльоузър, .... ?!?!?!!? ЕМи супер тъпа беше тая идея. Ако ще се взимат някакви мерки срещу латиницата, те трябва да са от рода на бан, от админ-а, а не автоматично. Например, гледка си той, некъв пише 2-3 поста на латиница, хоп край с него.


Профил ICQ Skype

Аватар
Регистриран на:
25 Авг 2003 11:44
Мнения: 4
Местоположение: София
Заглавие:
Публикувано на: 17 Мар 2004 13:45


MetalGearRex написа:
И аз съм за това да се пише на кирилица, ама винаги съм смятал че "истината е някъде по средата", т.е. "НЕ" на някои крайни "екстремисти" да се махне или да се трият съобщенията на латиница. Еми тъпо е. Ако искаш, да речем да напишеш името на някоя игра? Или на песен. Кво на български ли ще го пишеш? Например: СтарКрафт, УорКрафт, Ейдж ъф митолъджи, уан степ кльоузър, .... ?!?!?!!? ЕМи супер тъпа беше тая идея. Ако ще се взимат някакви мерки срещу латиницата, те трябва да са от рода на бан, от админ-а, а не автоматично. Например, гледка си той, некъв пише 2-3 поста на латиница, хоп край с него.

Виждам, че не си схванал дори една дума от моя пост.

___________________________________
[url=http://heavy.start.bg]http://heavy.start.bg
Метълът няма да умре![/url]


Профил ICQ

Аватар
Регистриран на:
30 Ное 2003 00:24
Мнения: 2086
Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 18 Мар 2004 19:16


Нямах предвид теб, а едно предложение на някой да се премахне латиницата изобщо. Като опция за писане.


Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
 
Иди на:  
cron
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com