Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D Публикувано на: 21 Фев 2008 22:43
Поздрав от мене с Оникс-Блек ваджайна файндър 
___________________________________ Аз моята душа... май си я оставих в хладилника
а.к.а State of mind a.k.a Jamaican Herbman
|
|
|
|
 |
Kompoth
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D Публикувано на: 21 Фев 2008 22:43
Дарко, аз един път ще се надъхам да сваля някоя песен и той линкът ще е прецакан  Оно било рар, сега видях чак. Начи неколко песни, идеално.
|
|
|
|
 |
Kamelot
|
 |
В момента играе: q3
|
|
Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D Публикувано на: 21 Фев 2008 22:47
Aиде като се завъртат тука рап маняцците да ви питам коя е тая втората песен дето Маик я пее http://zazz.bg/play:dba00636ПП. R-Drizzle-Fo-Shizzle-My-Nizzle-Of-Da-Hizzle--Drizzle 
___________________________________ Reaching aural nirvana...
|
|
|
|
 |
R@Z0R
|
 |
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
|
|
Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D Публикувано на: 21 Фев 2008 22:52
Я дайте линкове към някои тракчета че както е тръгнало ще се зарибя и аз 
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D Публикувано на: 21 Фев 2008 23:01
hahah krisko feat s kilata rofl  haah  nokti bate ela u skure ako o6e ne stava 
___________________________________ остарехме
|
|
|
|
 |
Kompoth
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D Публикувано на: 21 Фев 2008 23:03
Слушам албумеца в момента. 
|
|
|
|
 |
slim_k
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D Публикувано на: 21 Фев 2008 23:38
Много тъпо стана със засечката между Delinquent и NBN - и на двете ми се ходи страшно много, но ще имам пари само за едното ... Абе глупава история. Както и да е - гледам че се заформя темичка за БГ Хип Хопа ... Истината която прозрявам напоследък е че всичко малко или много е позьорщина. Не си мислете че това го казвам е така за приказката ... Слушам всякакъв рап преди повечето от вас да започнат да го слушат и си правя своите изводи. Първоначално - AVI MC копират Snap!, Nana и C-Block, Шамара и Гумени Глави копират класическите неща от 90те ... После се появява Ndoe с Амнистия, на които саунда им до 3тия албум не минава 80те, въпреки че нещата са правени 94-96та. Нататъка се почва с Втората Вълна, когато всеки беше със смъкнати гащи - тогава Шамара продължи да си снима и да си краде инструменталите, а Снайпер па се правеха на "истински" а същевременно копираха също толкова колкото него. Може би единствено Ndoe и Нокаут намериха някакъв по оригинален път, макар че и "Демо" и "Урок Н1" звучаха като Dead Serious на Das EFX от 92ра - и таз добра де - поне мръднаха едно деситилетие напреде в сравнение с Амнистия  Като модата отмина започнаха да наизлизат някви групички дето се правят на "ъндърграунд" и т.н. Същата позьорщина - FARS не могат да преодолеят "real-fake" комплекса и още вадят некви бас-дръм-тромпети говна, Logo5 и Wosh се опитват да си копират Fu-Schnickens и другите по бързи, без някой евентуално да забележи, а пловдивските формации като Хората на Изгрева и Ударната Група въобще не са и за коментиране. Бате Сашо, Бате Пешо, Камората и некви такиа си въобразиха че могат да правят рап след като са чули два албума на 2pac, но въпреки това не приемат критика и се правят на дупета. После очакват да вадят пари от албуми - не става брат ми ... Това е то - една история на копиране и глупости ... Истината е че малко хора намериха пътя на оригиналността, където от слушания рап се извлича собствен стил а не се копира, където говориш не говориш безмислици колкото да стане wordplay, и не римуваш само за да обясниш колко си добър в римите и колко обичаш хип-хопа, или пък за да кажеш колко пари и коли имаш ... Хора като MD Beddah, Chosz, Deadly Mindz, DHH, Denyo, X-Team (и Камуфлажния Отряд), Silent City и толкова много други ...
___________________________________ http://wkoz.net - rap shit 24/7
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D Публикувано на: 22 Фев 2008 09:55
slim_k написа: Хора като MD Beddah, Chosz, Deadly Mindz, DHH, Denyo, X-Team (и Камуфлажния Отряд), Silent City и толкова много други ... Респект за т'ва, а и за останалите, 'дето си ги изброил. За повечето неща от поста ти съм длъжен да се съглася, 'щото което си е така - си е така. За по-ранната вълна на бг хипхопа нямам какво да добавя, освен, може би, че не виждам нищо лошо в това, че първите две неща на DRS наподобяват Dead Serious на Das EFX - какво, Das EFX е мега яко, а можеше да наподобяват нещо друго... А звукът на Amnistia защо да не минава '80те? Олдскул е, ама чак пък толкоз'. Ти направо като Afrika Bambaataa ги изкара... ;р За FARS съм съгласен, за Wosh - до някъде, ама за Logo5 определено не мога да се съглася. Не мисля, че бих излъгал, ако кажа, че момчетата си се справят адски добре, а и са много по-иновативни от Wosh, примерно (който открито си казва, че е голям фен на Deep Puddle Dynamics). Не че Logo5 не казват открито, че са фенове на Buck 65 и на Eyedea & Abilities, но поне не го показват толкова открито... ;р
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
 |
slim_k
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D Публикувано на: 22 Фев 2008 11:53
Като казвам Амнистия имам в предвид главно първия албум - "Беглецът" - основно с него се запомни името им през годините. За мене той звучи като ранните неща на Бийсти Бойс с по кофти инструментали ... Какво ме дразни в Лого 5 - от 3 години си "градят стила", като единственото което се променя са инструменталите на Даркстепа ... Опитват се са 1-2 парчета да вкарат някаква тийнейджърска помисъл в текстовете ( "Свободен съм бла бла" ), но преди да е излязъл албума няма да си променя мнението. А че снимат от Buck 65 е повече от очевидно, още по тъжно е че им личи че са прескочили фазата на "класиките" в слушането, а нямат ташаците да си го признаят. Като цяло тва "кришнари-клошари" движение в БГ Хип Хопа, съставено от хора които не слушат главно рап стигна прекалено надалече ... Респект вече не се дава на хората които са се учили от хип-хоп културата и имат скил зад микрофона, а на този дето е прекарал най-много вечери в градинката пред Народния ... Членовете на Лого5, още по жалките Loading in Progres, Stick Insect и т.н. са посетили повече джънгъл и дръмнбейс партита, отколкото рап такива ... На рап събития можеш да ги видиш само ако ще участват. Като миналогодишния бойкот на коцерта на Редмен за сметка на оупен-еър днб парти в с.Герман ... И после некви хора ми обясняват тоя и тоя колко били "по хип-хоп" от оня и оня ... За DRS - ест. че поне стила са уцелили  Иначе нямаше да станат толкова емблематични тия албуми.
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D Публикувано на: 22 Фев 2008 12:23
slim_k написа: Като казвам Амнистия имам в предвид главно първия албум - "Беглецът" - основно с него се запомни името им през годините. За мене той звучи като ранните неща на Бийсти Бойс с по кофти инструментали ... Какво ме дразни в Лого 5 - от 3 години си "градят стила", като единственото което се променя са инструменталите на Даркстепа ... Опитват се са 1-2 парчета да вкарат някаква тийнейджърска помисъл в текстовете ( "Свободен съм бла бла" ), но преди да е излязъл албума няма да си променя мнението. А че снимат от Buck 65 е повече от очевидно, още по тъжно е че им личи че са прескочили фазата на "класиките" в слушането, а нямат ташаците да си го признаят. Като цяло тва "кришнари-клошари" движение в БГ Хип Хопа, съставено от хора които не слушат главно рап стигна прекалено надалече ... Респект вече не се дава на хората които са се учили от хип-хоп културата и имат скил зад микрофона, а на този дето е прекарал най-много вечери в градинката пред Народния ... Членовете на Лого5, още по жалките Loading in Progres, Stick Insect и т.н. са посетили повече джънгъл и дръмнбейс партита, отколкото рап такива ... На рап събития можеш да ги видиш само ако ще участват. Като миналогодишния бойкот на коцерта на Редмен за сметка на оупен-еър днб парти в с.Герман ... И после некви хора ми обясняват тоя и тоя колко били "по хип-хоп" от оня и оня ...
За DRS - ест. че поне стила са уцелили ;) Иначе нямаше да станат толкова емблематични тия албуми. Да, разбирам на къде биеш. И си прав за себе си, дори и за мен, просто аз няма как да изкажа мнение по въпроса, защото не съм ходил на адски много хипхоп събития (партитата от този тип тук са рядкост и има само ъндърграунд активност) и няма как да знам кой от изброените Logo5, Stick Insect и Loading in Progress къде е ходил и с какво друго основно се е занимавал... За Logo5 - не знам какъв ще бъде албумът им, но знам, че, примерно, Между Две Стени и Без Коментар са харабийски тракове... ;р А за Амнистия - то е ясно, че за Беглецът става въпрос, просто имат прекалено "тукашно подземно" звучене, че да ги асоциирам с такива олдскул неща... Не са от вчера или оня ден, че да нямат представа за какво иде реч в осемдесетарския звук, нито пък са им неподходящи стихоплетите... Просто (кофти-)инструменталите и цялостния дух на музиката им ми навява по-различни мисли... ;p
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
 |
Vermic
|
 |
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D Публикувано на: 22 Фев 2008 12:34
Мега съм добър уей брато направо ги шчупваум!
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
 |
slim_k
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D Публикувано на: 22 Фев 2008 13:34
Глей са ... Амнистия са си Амнистия. Има хора които са прослушали рап с тях, тях може и да си ги кефят. Аз съм започнал по късно, и тия неща са прекалено несъвършенни за да ги възприемам. Иначе и на Ndoe и на Sensei им личи че имат вроден скил още от тогава ....
А за рап партитата - пълна трагедия ...
Vermic, пикло, беги оттука ма
|
|
|
|
 |
Sirius
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D Публикувано на: 22 Фев 2008 20:36
Така като сме започнали, чуйте и Зелената Камора. Имам 4 техни песни - За момчетата засмени, В сънищата си рапирам и West Side и в изпълнение с DenYo - Ако мога да бъда. Може да има и други, не знам  Във всеки случай и четирите ми харесаха. Намерете си ги, няма да съжалявате. бтв, вярно ли е, че DiS ще вадят някакъв албум "Чувал си за мен"?
|
 |
Wicked Spirit
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D Публикувано на: 23 Фев 2008 01:24
Да бе изроди големи (: Ей го е Ицака (a.k.a. Ne4ovek за непросветените) седи до мене и ми реди на ушенце (: ...странно чувство в мен напира мисля , че ми се досира... (из свободен стил категория до 80 kg) 
___________________________________ NOT THERE JOHNNY, NOT THERE!
|
|
|
|
 |
kitty
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D Публикувано на: 23 Фев 2008 02:12
Само искам да подчертая респект към всички тези хора:Венцака, Denyo, Sensi, Ne4owek, logo5, специално за Yoko и какво да ги изреждам пак, тези хора създават хип-хоп и ъндърграунд културата в нашата ущипана Българийка. РЕСПЕКТ! Пък за псевдо композиторите- стига! Пп.Пропуснахте Да Дарк Силос (не е чак толкова голям пропуск ;р) Пп.DHh-фен съм до гроб... ;>
|
|
|
|
 |
Shady
|
 |
|
|
|
|
|
 |
2D'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D Публикувано на: 23 Фев 2008 12:05
___________________________________ LOVE & PEACE!!! Барай меча!!! - Touch da Sword!!! Не спичай - Don't speak/bake Ни мъ ибе - It doesn't fuck me Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck! Лайната се случват - Shit happens
|
|
|
|
 |
slim_k
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D Публикувано на: 23 Фев 2008 15:20
Уестсайда си е на 6 батенце, нема две мнения ... Eazy E и NWA ми бяха първата по сериозна рап зарибявка ... Неа такъв друг малчуган батко  А като група за мен си остават най-великите (с някоя и друга уговорка). Тези Crips са ми непознати, евала че пусна парчето, са ше си свалям некви неща техни ...
|
|
|
|
 |
2D'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D Публикувано на: 24 Фев 2008 01:13
slim_k написа: Уестсайда си е на 6 батенце, нема две мнения ... Eazy E и NWA ми бяха първата по сериозна рап зарибявка ... Неа такъв друг малчуган батко  А като група за мен си остават най-великите (с някоя и друга уговорка). Тези Crips са ми непознати, евала че пусна парчето, са ше си свалям некви неща техни ... Крипарите са най-големите! Всъщност, те не са просто група, а са си едно от двете най-големи крюта в САЩ по оно време, заедно с Блъдс. Това е всеизвестно де. Всеки, който се е поинтересувал, знае.  Много световноизвестни персони са тръгнали от тези крюта. Снууп Дог също е тръгнал от Crips, както и Айс Кюб и много други, включително Easy.  А от Блъдс знам че е 2Pac, The Game... Олд Скула си е най-доброто, което някога е правено, според мен. Поздрав: Bloods 'n' Crips - Crippin Ain't Easy
___________________________________ LOVE & PEACE!!! Барай меча!!! - Touch da Sword!!! Не спичай - Don't speak/bake Ни мъ ибе - It doesn't fuck me Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck! Лайната се случват - Shit happens
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D Публикувано на: 24 Фев 2008 02:08
slim_k написа: Уестсайда си е на 6 батенце, нема две мнения ... Eazy E и NWA ми бяха първата по сериозна рап зарибявка ... Неа такъв друг малчуган батко  А като група за мен си остават най-великите (с някоя и друга уговорка). Тези Crips са ми непознати, евала че пусна парчето, са ше си свалям некви неща техни ... Damn right about NWA и аз се зарибих след тая група по точно с Express Yourself не вярвам да има човек който да не я е слушал П.П.АЕ поздрав с TERMINATOR X на Public Enemy 
___________________________________ Аз моята душа... май си я оставих в хладилника
а.к.а State of mind a.k.a Jamaican Herbman
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|