Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Да си поговорим за...хип-хоп :D :D :D
Публикувано на: 21 Фев 2008 22:43

Поздрав от мене с Оникс-Блек ваджайна файндър :)

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2008 22:43

Дарко, аз един път ще се надъхам да сваля някоя песен и той линкът ще е прецакан :D

Оно било рар, сега видях чак. Начи неколко песни, идеално.

Профил

Аватар
В момента играе: q3
Публикувано на: 21 Фев 2008 22:47

Aиде като се завъртат тука рап маняцците да ви питам
коя е тая втората песен дето Маик я пее
http://zazz.bg/play:dba00636

ПП. R-Drizzle-Fo-Shizzle-My-Nizzle-Of-Da-Hizzle--Drizzle :mrgreen: :mrgreen:

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 21 Фев 2008 22:52

Я дайте линкове към някои тракчета че както е тръгнало ще се зарибя и аз :)

Профил Skype

Публикувано на: 21 Фев 2008 23:01

hahah
krisko feat s kilata rofl

:D
haah
:)

nokti bate ela u skure ako o6e ne stava :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2008 23:03

Слушам албумеца в момента. 8)

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2008 23:38

Много тъпо стана със засечката между Delinquent и NBN - и на двете ми се ходи страшно много, но ще имам пари само за едното ... Абе глупава история.

Както и да е - гледам че се заформя темичка за БГ Хип Хопа ... Истината която прозрявам напоследък е че всичко малко или много е позьорщина. Не си мислете че това го казвам е така за приказката ... Слушам всякакъв рап преди повечето от вас да започнат да го слушат и си правя своите изводи. Първоначално - AVI MC копират Snap!, Nana и C-Block, Шамара и Гумени Глави копират класическите неща от 90те ... После се появява Ndoe с Амнистия, на които саунда им до 3тия албум не минава 80те, въпреки че нещата са правени 94-96та. Нататъка се почва с Втората Вълна, когато всеки беше със смъкнати гащи - тогава Шамара продължи да си снима и да си краде инструменталите, а Снайпер па се правеха на "истински" а същевременно копираха също толкова колкото него. Може би единствено Ndoe и Нокаут намериха някакъв по оригинален път, макар че и "Демо" и "Урок Н1" звучаха като Dead Serious на Das EFX от 92ра - и таз добра де - поне мръднаха едно деситилетие напреде в сравнение с Амнистия ;) Като модата отмина започнаха да наизлизат някви групички дето се правят на "ъндърграунд" и т.н. Същата позьорщина - FARS не могат да преодолеят "real-fake" комплекса и още вадят некви бас-дръм-тромпети говна, Logo5 и Wosh се опитват да си копират Fu-Schnickens и другите по бързи, без някой евентуално да забележи, а пловдивските формации като Хората на Изгрева и Ударната Група въобще не са и за коментиране. Бате Сашо, Бате Пешо, Камората и некви такиа си въобразиха че могат да правят рап след като са чули два албума на 2pac, но въпреки това не приемат критика и се правят на дупета. После очакват да вадят пари от албуми - не става брат ми ...

Това е то - една история на копиране и глупости ... Истината е че малко хора намериха пътя на оригиналността, където от слушания рап се извлича собствен стил а не се копира, където говориш не говориш безмислици колкото да стане wordplay, и не римуваш само за да обясниш колко си добър в римите и колко обичаш хип-хопа, или пък за да кажеш колко пари и коли имаш ... Хора като MD Beddah, Chosz, Deadly Mindz, DHH, Denyo, X-Team (и Камуфлажния Отряд), Silent City и толкова много други ...

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 22 Фев 2008 09:55

slim_k написа:
Хора като MD Beddah, Chosz, Deadly Mindz, DHH, Denyo, X-Team (и Камуфлажния Отряд), Silent City и толкова много други ...

Респект за т'ва, а и за останалите, 'дето си ги изброил.

За повечето неща от поста ти съм длъжен да се съглася, 'щото което си е така - си е така. За по-ранната вълна на бг хипхопа нямам какво да добавя, освен, може би, че не виждам нищо лошо в това, че първите две неща на DRS наподобяват Dead Serious на Das EFX - какво, Das EFX е мега яко, а можеше да наподобяват нещо друго... А звукът на Amnistia защо да не минава '80те? Олдскул е, ама чак пък толкоз'. Ти направо като Afrika Bambaataa ги изкара... ;р

За FARS съм съгласен, за Wosh - до някъде, ама за Logo5 определено не мога да се съглася. Не мисля, че бих излъгал, ако кажа, че момчетата си се справят адски добре, а и са много по-иновативни от Wosh, примерно (който открито си казва, че е голям фен на Deep Puddle Dynamics). Не че Logo5 не казват открито, че са фенове на Buck 65 и на Eyedea & Abilities, но поне не го показват толкова открито... ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 22 Фев 2008 11:53

Като казвам Амнистия имам в предвид главно първия албум - "Беглецът" - основно с него се запомни името им през годините. За мене той звучи като ранните неща на Бийсти Бойс с по кофти инструментали ... Какво ме дразни в Лого 5 - от 3 години си "градят стила", като единственото което се променя са инструменталите на Даркстепа ... Опитват се са 1-2 парчета да вкарат някаква тийнейджърска помисъл в текстовете ( "Свободен съм бла бла" ), но преди да е излязъл албума няма да си променя мнението. А че снимат от Buck 65 е повече от очевидно, още по тъжно е че им личи че са прескочили фазата на "класиките" в слушането, а нямат ташаците да си го признаят. Като цяло тва "кришнари-клошари" движение в БГ Хип Хопа, съставено от хора които не слушат главно рап стигна прекалено надалече ... Респект вече не се дава на хората които са се учили от хип-хоп културата и имат скил зад микрофона, а на този дето е прекарал най-много вечери в градинката пред Народния ... Членовете на Лого5, още по жалките Loading in Progres, Stick Insect и т.н. са посетили повече джънгъл и дръмнбейс партита, отколкото рап такива ... На рап събития можеш да ги видиш само ако ще участват. Като миналогодишния бойкот на коцерта на Редмен за сметка на оупен-еър днб парти в с.Герман ... И после некви хора ми обясняват тоя и тоя колко били "по хип-хоп" от оня и оня ...

За DRS - ест. че поне стила са уцелили ;) Иначе нямаше да станат толкова емблематични тия албуми.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 22 Фев 2008 12:23

slim_k написа:
Като казвам Амнистия имам в предвид главно първия албум - "Беглецът" - основно с него се запомни името им през годините. За мене той звучи като ранните неща на Бийсти Бойс с по кофти инструментали ... Какво ме дразни в Лого 5 - от 3 години си "градят стила", като единственото което се променя са инструменталите на Даркстепа ... Опитват се са 1-2 парчета да вкарат някаква тийнейджърска помисъл в текстовете ( "Свободен съм бла бла" ), но преди да е излязъл албума няма да си променя мнението. А че снимат от Buck 65 е повече от очевидно, още по тъжно е че им личи че са прескочили фазата на "класиките" в слушането, а нямат ташаците да си го признаят. Като цяло тва "кришнари-клошари" движение в БГ Хип Хопа, съставено от хора които не слушат главно рап стигна прекалено надалече ... Респект вече не се дава на хората които са се учили от хип-хоп културата и имат скил зад микрофона, а на този дето е прекарал най-много вечери в градинката пред Народния ... Членовете на Лого5, още по жалките Loading in Progres, Stick Insect и т.н. са посетили повече джънгъл и дръмнбейс партита, отколкото рап такива ... На рап събития можеш да ги видиш само ако ще участват. Като миналогодишния бойкот на коцерта на Редмен за сметка на оупен-еър днб парти в с.Герман ... И после некви хора ми обясняват тоя и тоя колко били "по хип-хоп" от оня и оня ...

За DRS - ест. че поне стила са уцелили ;) Иначе нямаше да станат толкова емблематични тия албуми.

Да, разбирам на къде биеш. И си прав за себе си, дори и за мен, просто аз няма как да изкажа мнение по въпроса, защото не съм ходил на адски много хипхоп събития (партитата от този тип тук са рядкост и има само ъндърграунд активност) и няма как да знам кой от изброените Logo5, Stick Insect и Loading in Progress къде е ходил и с какво друго основно се е занимавал... За Logo5 - не знам какъв ще бъде албумът им, но знам, че, примерно, Между Две Стени и Без Коментар са харабийски тракове... ;р

А за Амнистия - то е ясно, че за Беглецът става въпрос, просто имат прекалено "тукашно подземно" звучене, че да ги асоциирам с такива олдскул неща... Не са от вчера или оня ден, че да нямат представа за какво иде реч в осемдесетарския звук, нито пък са им неподходящи стихоплетите... Просто (кофти-)инструменталите и цялостния дух на музиката им ми навява по-различни мисли... ;p

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 22 Фев 2008 12:34

Мега съм добър уей брато направо ги шчупваум!

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 22 Фев 2008 13:34

Глей са ... Амнистия са си Амнистия. Има хора които са прослушали рап с тях, тях може и да си ги кефят. Аз съм започнал по късно, и тия неща са прекалено несъвършенни за да ги възприемам. Иначе и на Ndoe и на Sensei им личи че имат вроден скил още от тогава ....

А за рап партитата - пълна трагедия ...

Vermic, пикло, беги оттука ма

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Фев 2008 20:36

Така като сме започнали, чуйте и Зелената Камора. Имам 4 техни песни - За момчетата засмени, В сънищата си рапирам и West Side и в изпълнение с DenYo - Ако мога да бъда. Може да има и други, не знам :) Във всеки случай и четирите ми харесаха. Намерете си ги, няма да съжалявате.

бтв, вярно ли е, че DiS ще вадят някакъв албум "Чувал си за мен"?

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 23 Фев 2008 01:24

Да бе изроди големи (:

Ей го е Ицака (a.k.a. Ne4ovek за непросветените) седи до мене и ми реди на ушенце (:

...странно чувство в мен напира
мисля , че ми се досира...

(из свободен стил категория до 80 kg)

:D :D :D

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 23 Фев 2008 02:12

Само искам да подчертая респект към всички тези хора:Венцака, Denyo, Sensi, Ne4owek, logo5, специално за Yoko и какво да ги изреждам пак,
тези хора създават хип-хоп и ъндърграунд културата в нашата ущипана Българийка.
РЕСПЕКТ!
Пък за псевдо композиторите- стига!
Пп.Пропуснахте Да Дарк Силос (не е чак толкова голям пропуск ;р)
Пп.DHh-фен съм до гроб... ;>

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Фев 2008 11:24

Now playing: Wosh ft Yoko - Vnimavai

Класика...

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 23 Фев 2008 12:05

http://vbox7.com/play:28235864

http://vbox7.com/play:a359d09a

http://vbox7.com/play:20890941

Супер много зарибявам на това в момента. :mrgreen:

Ни мъ ибе - It doesn't fuck me
Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck!
Лайната се случват - Shit happens

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Фев 2008 15:20

Уестсайда си е на 6 батенце, нема две мнения ... Eazy E и NWA ми бяха първата по сериозна рап зарибявка ... Неа такъв друг малчуган батко :lol: А като група за мен си остават най-великите (с някоя и друга уговорка).

Тези Crips са ми непознати, евала че пусна парчето, са ше си свалям некви неща техни ...

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Фев 2008 01:13

slim_k написа:
Уестсайда си е на 6 батенце, нема две мнения ... Eazy E и NWA ми бяха първата по сериозна рап зарибявка ... Неа такъв друг малчуган батко :lol: А като група за мен си остават най-великите (с някоя и друга уговорка).

Тези Crips са ми непознати, евала че пусна парчето, са ше си свалям некви неща техни ...

Крипарите са най-големите! Всъщност, те не са просто група, а са си едно от двете най-големи крюта в САЩ по оно време, заедно с Блъдс. Това е всеизвестно де. Всеки, който се е поинтересувал, знае. :) Много световноизвестни персони са тръгнали от тези крюта. Снууп Дог също е тръгнал от Crips, както и Айс Кюб и много други, включително Easy. :wink: А от Блъдс знам че е 2Pac, The Game... Олд Скула си е най-доброто, което някога е правено, според мен. :D

Поздрав: Bloods 'n' Crips - Crippin Ain't Easy

Ни мъ ибе - It doesn't fuck me
Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck!
Лайната се случват - Shit happens

Профил

Публикувано на: 24 Фев 2008 02:08

slim_k написа:

Damn right about NWA и аз се зарибих след тая група по точно с Express Yourself не вярвам да има човек който да не я е слушал
П.П.АЕ поздрав с TERMINATOR X на Public Enemy :)

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost