В момента играе: Serious Sam
Заглавие: Re: Общи политически приказки
Публикувано на: 11 Ное 2022 10:09
Да, да, така е. И докато са "ЗА" военната помощ за Украйна, утре-другиден пак ще пренасочат някой-друг милиард към Русия
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
Liberty
01 Окт 2005 20:03 Мнения: 6136 Местоположение: Sofia/Bulgaria/EU
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 11 Ное 2022 13:06
Serious Sam написа:
Да, да, така е. И докато са "ЗА" военната помощ за Украйна, утре-другиден пак ще пренасочат някой-друг милиард към Русия
Да, като всеки средностатистически европейски политик. Не че ми е приятно, но от самото начало това исках да кажа. Има разлика между - бизнеса си е бизнес и това да си про-руска партия, ако ме разбираш.
05 Юни 2011 15:04 Мнения: 1738 Местоположение: София,Люлин
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 12 Ное 2022 02:03
Момчета, кой спечели - републиканците или либералите Явно по Коледа ще ни кажат, ще влязат в рекордите на Гинес за най-бавно обработване на резултати
Liberty
Публикувано на: 13 Ное 2022 02:00
Изглежда републиканците ще вземат долната камера с малко мнозинство. Сената е под въпрос. Голямата изненада (особено в консервативните среди) е че нямаше очакваната "червена вълна" която да отнесе като куцо пиле домат, демократите на тези избори, а тъкмо обратното нещата са 50 на 50 въпреки рецесията и очевидните провали на сегашната администрация. И тук идва момента в който аз се опитвам да налея малко мозък в главата на родните ни консерви (да момчета, вас направо ви галя с перце), за да не допускат същите грешки. Конкретно имам предвид, защитаването на малоумни каузи, като например тази за абортите, което саботира усилията на иначе смислените им позиции по останалите въпроси. И налива вода в мелницата на нео-марксистите чиито политики са катастрофални, но PR-ът име е на 6.
Ще кажа само, че според социологическите проучвания, един от водещите въпроси сред гласувалите на тези избори е бил този за АБОРТИТЕ. При все рецесията, инфлацията, нарастващата престъпност, отворените граници от които само за 2 години са влезли 4 милиона (!) нелегални мигранти – страха че ще им забранят абортите е подтикнал една голяма част от хората все пак да гласуват в синьо. Дето има една приказка - каквото сам си направиш.
Преди има няма шест месеца водих разгорещен дебат със Шкварека точно за това, че според мен е напълно излишно и контра-продуктивно да се опитват да вкарват у нас дебата за абортите, при все че въпроса е отдавна решен и обществото има изградено мнение по въпроса. Независимо от моята лична принципна позиция по въпроса, виждам че това е една напълно загубена кауза, която само дава патрони в ръцете на противника. На разни други националисти и прочее патриотчета също се старая да им наливам мозък, ама трудна работа.
Така че да момчета. В ситуацията сме че колкото и малоумни да са левите политики, хората които стоят зад тях са интелигентни и обратното колкото и правилни и разумни да са десните политики, тези които ги застъпват често пъти са прости като галоши.
Публикувано на: 24 Ное 2022 17:02
Преди може би година или повече имахме разгорещена дискусия точно в тази тема относно онлайн цензурата и кенсъл културата. Аз изтъкнах особено притеснителния факт, че онлайн платформите каквито са Twitter, Facebook и Google се превръщат от зони за свободно споделяне на съдържание от потребители в места където се допуска ексклузивно левичарска пропаганда, а всичко останало се цензурира по един или друг начин. Аз като човек поставяш на първо място свободата и демокрацията, оцених тогава ситуацията като сериозен риск за демокрацията по света. И не защото "моите хора" са цензурирани, а по принцип
Хората с така наречените "либерални" възгледи в този форум обаче, особено Княза и Ерик почнаха да ме убеждават, как всъщност нямало нищо притеснително. Как нещата са ОК, защото е било нормално да бъдат деплатформирани "боклуци" като Стефан Молиньо, Доналд Тръмп и други. Очевидно за Ерик и Княза не беше проблем защото не "техните" хора биваха цензурирани.
От тогава насам нещата естествено ескалираха. И Джордан Питърсън ли е ок, че го баннаха от Туитър, за един приятел питам?
Та в поредицата "Казах ли ви", сега е време да изтъкна, че един от най-брилиянтните умове на нашето време Илон Мъск всъщност изтъкна точно моите аргументи. Според него политическата обвързаност на Туитър е заплаха за демокрацията. Историята нататък я знаем, Мъск купи Туитър за 44 Млрд.$ и изпоуволни всичките SJW-та чиято единствена работа беше да цензурират консерваторите. И както е израза - реалността е по-велика от всяка комедия, Мъск публикува видео със странно откритие в един от офисите на Twitter има цял гардероб с тениски #StayWoke Ето хора, носещи такива тениски до скоро определяха кой какво има право да пише и кой какво може да вижда в една от най-големите платформи в света.
Публикувано на: 25 Ное 2022 16:11
Джордан Питърсън имаше здравословни проблеми и около 2-3 години отсъстваше от публичното пространство. Казвам го в случай, че наистина питаш. В последната година обаче се завърна и да, доста е релевантен. С което не искам да кажа, че съм му фен или непременно съм съгласен с него по всяка точка, но смятам че в света в който живеем, той балансира в правилната посока.
В течение на десетилетие следя от близо прогреса на "Спейсекс" защото живо ме интересува и няма как да не отдам заслуженото на Мъск.
Конкретно за него като личност в течение на години се дразнех от "култа към личността" който медиите създаваха. Гледал съм десетки интервюта, където винаги журналистите се прехласват по Илон и му лижат задника, никой не се осмелява да му зададе критичен въпрос. Сегашната ситуация още повече изобличава тяхното лицемерие. Докато Мъск говореше за "климатичните промени" и колко е важно да се електрифицираме, беше доброто момче и всичките му потенциални недостатъци бяха игнорирани. Сега понеже каза едно - две критични неща за Джо Байдън и либералния елит, купи Туитър и върна Доналд Тръмп изведнъж стана арогантен милиардер, манипулатор на крипто-валути, опортюнист, брутален работодател експлоататор и пр. и пр.
Това което искам да кажа, е че задаваш грешния въпрос. Не е важното какво аз мисля за Илон, или дори какъв е той действителност. Важното е че стъпи напреко на либералния консенсус и сега вече е от "лошите".
Питърсън не ме интересува, да си яде телешкото и да си се мисли за свръх човек.
Мъск винаги е бил съмнителен ако имаш повече от 2,3 гънки в мозъка, а фразата "един от най-брилиянтните умове на нашето време Илон Мъск" ми докарва загуба на IQ всеки път като я прочета.
Публикувано на: 26 Ное 2022 20:22
Добре, специално за теб ще се перифразирам: Илон Мъск, който е известен с това че е просто некъ'в си там и аз сме на едно мнение, че политическата обвързаност на Туитър е заплаха за демокрацията. Надявам се че сега си доволен и ще може да обсъдим същността на поста ми. Също така ще се радвам да разбера мнението на брилянтните умове, към които главно беше адресиран.
Публикувано на: 30 Ное 2022 10:26
Меметата са на ниво.
Serious Sam
Горд Пролетарий
Публикувано на: 02 Дек 2022 23:28
Gen.Toast
31 Май 2010 19:52 Мнения: 1382 Местоположение: бегето
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 07 Дек 2022 21:27
Крипто изсмука към 20 колеги, първият краш лятото изпрати 3/4 от тях на борсата, сега с тая FTX шмекерия и останалите ги грози тази съдба. Да не говорим за познатите инвестирали доста в крипто валутите. Дали мазното еврейче което раздава чужди пари като дъвки на приятелите си в конгреса и белият дом ще види правосъдие или кучетата ще лаят и кервана ще върви?
Публикувано на: 09 Дек 2022 22:33
По начало имахме тема за крипто-валути. Иначе не знам дали ще отиде в затвора, но важното е че сега е вренето да се инвестира. Мен ме кефи как в момента всички са "край, свърши се с криптото" и особено разни бумери във фейса, пък аз кротко си трупам и след някоя друга година няма причина да не се качи с 10х, дори повече.
31 Май 2010 19:52 Мнения: 1382 Местоположение: бегето
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 10 Дек 2022 21:01
Скорошната размяна на Виктор "Търговецът на смърт" Боут и чернилката от WNBA наистина демонстрираха догмата която настоящата американска администрация следва.
Публикувано на: 13 Дек 2022 12:18
Когато водиш страната си към цивилизационен упадаък, но враговете ти са упаднали дори още повече, така че някак си все пак печелиш. Горе-долу това е историята на Байдън и войната в Украйна.
05 Юни 2011 15:04 Мнения: 1738 Местоположение: София,Люлин
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 13 Дек 2022 16:17
Liberty написа:
Когато водиш страната си към цивилизационен упадаък, но враговете ти са упаднали дори още повече, така че някак си все пак печелиш. Горе-долу това е историята на Байдън и войната в Украйна.
Нещо ми убягва какво точно е спечелил Байдънката? В какъв контекст му е победата? Може би пропагандна война? Ама то и Адам Сандлър би спечелил такава, ако е президент, защото големите медии в САЩ и Европа са на негова страна?
Не знам какви са им целите на либерастите освен да лоботомират и скопят европейците и американците, пък дали им плаща Путин, китаеца, корееца или някой друг деспот за аджендата е все тая.
Liberty
Публикувано на: 15 Дек 2022 22:07
Е аз го казах какъв е контекста - войната в Украйна. Байдън (или който там му сменя пелените) е на път да направи това което никой президент от Бил Клинтън насам не е постигал, а именно да спечели реална война. И то не само, че ще я спечели, но дори без един американски войник да е участвал. Гео-политическите последици от разгрома на Русия в Украйна ще са колосални и са в посоката в която американците се мъчеха да бутат нещата десетилетия наред. При това им излезе невероятно евтино. Заслугите за това разбира се не са нито на Байдън, нито на някакви стратези в държавния департамент, просто руснаците сами се прецекаха, а Байдън направи очевидните правилни ходове в случая.
В глобален план нещата изглеждат по подобен начин. Властта в Иран се клати (като мъдете на коча), при това без някакви особени усилия от страна на Байдън по въпроса.
Китай е пред революция, със стремглаво западаща икономика, демографски срив, изтеглящи се западни инвестиции, така че перспективите да се превърне в новия господар на света след сгромолясването на "гнилия запад" изглежда се отлагат.
Без съмнение лебераското управление на демократите води САЩ и западния свят към цивилизационен упадък, но изглежда противниците на запада упадват дори още по-бързо.
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения