Автор |
Съобщение |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 27 Юли 2021 17:57
Здравия разум подтикващ те да се ваксинираш не се брои за принуда. Склонността да вярваш в глупави теории за световна конспирация от страна на сзо да те чипира пък се брои за съвсем друго.
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 27 Юли 2021 19:00
Аре стига с тия чипове, опасенията ми се изцяло за дългосрочната безопасност на ваксината.
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 27 Юли 2021 19:20
Коментара ми беше изцяло към Гипчо и шапчицата му от алуминиево фолио, на теб само ми идеше да ти разкажа че ако аз бях медицинско лице и сина ми не се ваксинира щях да го лиша от наследство, което първоначално щях да спестя.
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 27 Юли 2021 20:03
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 27 Юли 2021 20:35
Може до утре да се спори за ваксините и за целесъобразността на останалите мерки. Но с навлизането все по надълбоко във втората година от така създалата се ситуация е редно да си зададем друг въпрос, а именно до колко институциите ИМАТ ПРАВО да налагат тези мерки? От чисто правна, политическа и философска гледна точка.
От няколко седмици официално познавам човек, който е избягал от Белгия в България в търсене на по-добър живот. А той съвсем не е единствения. Пичът обяснява, че година и половина им е било забранено да си излизат от вкъщи. Че за това време не е можел да работи и изцяло е изхарчил спестяванията си, а не е отговарял на изискванията за държавна помощ. Че е трябвало по нощите, като някакви престъпници да излизат за да се виждат с родителите и братята си. Че не са му позволявали да напусне страната без да се ваксинира (дори с отрицателен PCR тест) защото като астматик бил в "рискова група". Че когато се ваксинирал с първата доза на "Файзер" (не е имал право на избор, както у нас), се е разболял и е бил на легло две седмици. И т.н и т.н.
Нека си припомним, че извънредните мерки, бяха обявени именно като извънредни и трябваше да продължат 3 месеца, за да може здравната система да се подготви и да посрещне големия брой заболели. А вече две години са суспендирани основни човешки права.
Така че отговорът според мен е НЕ. Държавите нямат право да налагат тези мерки. Никой няма право да държи хората като затворници вкъщи, да им забранява да работят, да ограничава свободата на придвижване и не, институциите нямат право да принуждават хората да се ваксинират. Това са базови човешки права, които биват тотално игнорирани в името на това да се предпазим от вирус, който 99% от населението ще прекара като лека настинка.
Знам, че тук ще ми се възрази, че ако мерките паднат смъртността ще скочи. Така е, но в крайна сметка това си е личния избор на всеки. Всеки има право да не излиза от вкъщи или да ходи в магазина с противогаз, ако това ще го накара да се чувства по-сигурен, но също така всеки има право да си поеме риска. За това се предполага, че живеем в свободни държави.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 27 Юли 2021 20:51
Вторият параграф е потресаващ, ако е истина. И въпреки негативите на държавицата ни, направо се радвам, че в този период от историята на човечествот съм си тук. Имам приятели в Лондон, които за последно си бяха в България септември миналата година и определено не мисля, че биха ми понесли тамошните мерки, които бяха наистина строги.
И никога не съм харесвал Борисов и правителството му, обаче много се радвам че не въведаха от най-тежките възможни мерки тоест едва ли не с смс да излизаш от вас, както до скоро беше в Гърция и още много други държави.
И другото, което ме притеснява от тази ситуация е, че последствията ще се усещат с години, ако не и десетилетия, и ние, младите хора, ще сме най-преебани от това. Дано да не съм прав.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 27 Юли 2021 20:56
От близки приятели получавахме сведения за ситуацията в Чехия. Налудничави мерки, хората бяха заложници в домовете си. Резултатите бяха нулеви, след месеци наред такива мерки, бяха по-зле от нас в по-разпуснатия ни период. Стискам палци след 2-3 години да има колективно дело, което да ограничи възможностите на сзо да държи заложници и да пропагандира. Ама се съмнявам, играят твърде много пари с фармацефтичните компании.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 27 Юли 2021 21:43
Gipo написа: От близки приятели получавахме сведения за ситуацията в Чехия. Налудничави мерки, хората бяха заложници в домовете си. Резултатите бяха нулеви, след месеци наред такива мерки, бяха по-зле от нас в по-разпуснатия ни период. Стискам палци след 2-3 години да има колективно дело, което да ограничи възможностите на сзо да държи заложници и да пропагандира. Ама се съмнявам, играят твърде много пари с фармацефтичните компании. СЗО реално нищо не решава, те само плямпат. Решенията се взимат от правителствата на отделните държави. В Европа например очаквам да има дела първо в националните съдилища, а после в европейския съд за правата на човека.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 28 Юли 2021 17:38
От първа страница на темата: Gen.Toast написа: Как така в Индия (където 3/4ти от хората серат на земята) не започна такава епидемия?
|
|
|
|
|
kamengtaiv
|
n00b playa |
|
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 29 Юли 2021 08:46
Gipo написа: Добре де Нали като боледуваш, изграждаш имунитет? Защо след като си боледувал, би отишъл на ваксина? Нали точно това е уж идеята на ваксината - да създаде имунитет, сякаш си боледувал, за да пребориш по-лесно вируса или изобщо да не успееш да го гепиш. Ама ти вече си го прекарал и го имаш този имунитет. Отделно, че поради естеството на ваксините, те давали имунитет конкретно към алфа версията на вируса (щото от него са извлечени), а като си преболедувал ковид, имаш засилен имунитет към всички негови разновидности (алфа, бета...) Или всичко е заради листчето хартия? Прав си, не ми се налага да си правя вече тестове (освен 1 ПСР заради работата). Ако реша да влизам някъде просто показвам СМС-чето на което пише, че съм го преболедувал и ме пускат.
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 29 Юли 2021 11:50
Самият факт, че няма бележчица "преболедувал", която да важи по същия начин като бележчицата "ваксиниран", може да ви говори за това какъв ташак е цялата работа
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 29 Юли 2021 13:43
Май би трябвало да има такава, поне такава реклама видях в официалната фейсбук страница на Европейската Комисия
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 29 Юли 2021 15:25
Е защо искат или PCR, или ваксина тогава
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 29 Юли 2021 15:59
Gipo написа: Е защо искат или PCR, или ваксина тогава Са, те нещата постоянно се променят. Но бях чул, че ако си го пребледувал също може. Обаче трябва да си "официално" преболедувал с PCR, карантина и пр. Аз примерно като не се изследвах и официално не съм влизал в карантина, не мога да докажа, че съм го прекарал.
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 29 Юли 2021 17:20
Liberty написа: Gipo написа: Е защо искат или PCR, или ваксина тогава Са, те нещата постоянно се променят. Но бях чул, че ако си го пребледувал също може. Обаче трябва да си "официално" преболедувал с PCR, карантина и пр. Аз примерно като не се изследвах и официално не съм влизал в карантина, не мога да докажа, че съм го прекарал. Тест за антитела? Ние утре смятаме да си направим тест за антитела и според резултата ще вземем решение кога да се ваксинираме
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 29 Юли 2021 20:19
Антителата не са единственият компонент на имунитета и освен това не се задържат трайно в организма при много хора. Ето аз в момента имам нива в рамките на референтната стойност (като на не-заразен, не-ваксиниран човек). Т.е. аз нямам документален начин да докажа, че някога съм карал Covid-19.
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 29 Юли 2021 20:29
Нещо не мога да разбера защо не отидеш да си направиш тест и да докажеш, че си го карал чрез антителата?
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 29 Юли 2021 21:07
The Arrow написа: Нещо не мога да разбера защо не отидеш да си направиш тест и да докажеш, че си го карал чрез антителата? Ама не четеш ли? За 3-ти път пиша в тази тема, че преди една седмица си направих изследване и НЯМАМ антитела. Демек нищо не мога да докажа. Ето ще ти постна даже изследването да го видиш:
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 29 Юли 2021 21:49
Аа, ясно, разбрах Просто не съм видял постовете където пишеш, че си се изследвал.
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия Публикувано на: 30 Юли 2021 16:23
ДАААА, имам 135 антитела. А жената има само 4, което не знам как точно става ама живи и здрави. Другия месец ще си пуснем клетъчни изследвания за повече информация. И наздраве от Пловдив!
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|