С наближаването на първата годишнина от излизането на Solo: A Star Wars (Flop) Story реших, че е подходящо време да го изгледам, за да мога да го критикувам по-обстойно
Първата 1/3 от филма е изключително скучна и се наложи да направя няколко паузи, докато най-накрая успея да стигна до нещо по-интересно.
Не знам как точно са си използвали бюджета (преди и след reshoots), но на моменти филма изглежда доста зле, особено локациите и костюмите- все едно са някакви фенски творения и косплей
Alden Ehrenreich, който играе Соло на моменти е адското дърво и начина, по който поднася някои реплики си е направо eye-rolling. Харизмата, която Харисън Форд имаше липсва изцяло и е доста лесно да гледате филма, възприемайки персонажа като някой друг
Емилиа Кларк също не разочарова с дървеното си изпъление™ и трудно се понасяше в някои сцени. Поне в това e постоянна.
Доналд Гловър и той играеше някакъв косплейър.
Чуи беше изигран добре, но ми се струва, че би било адски трудно да оплескат и това.
От останалите персонажи почти всички бяха wasted и имаха прекалено малко екранно време, но oт наличното ми харесаха извънземното пилот с многото ръце и персонажа на Woody Harrelson.
Тъпият SJW дроид определено беше дъното на този филм и ми беше изключително трудно да изгледам сцените с него.
Сюжета беше предвидим и скучен. Както и изпълнен с множество недосмислици.
Отделно с този филм ретконват/ променят доста неща с разни тъпотии, които само развалят представите ни за някои събития и персонажи в SW, а някои от насилените неща дразнят адски здраво (тъпите златни зарове...)...
Беше доста яко как
RedLetterMedia познаха абсолютно всичко почти година преди филма да излезе
Музиката (по традиция с новите SW филми) беше meh. Не броя ползването на оригиналните тракове.
Един от големите wtf моменти беше, когато се оказа, че The Imperial March същесвува във вселената на SW и Империята го ползва в разни промоционални материали за набиране на войници
Най-добрият комплимент, който мога да дам на Соло е, че беше малко по-добър от The Last Jedi
Повечето персонажи не бяха пълни кретени през по-голямата част от времето и имаше някои Ок сцени.
Жалко е, че Рей Парк (играещ) и Сам Уитуър (озвучаващ) Дарт Моул бяха пропилени.
Като цяло не мога да му дам повече от 5/10.
В много категории е inoffensive и/ или uninspired.
Най-вероятно знаете кашата покрай направата на този филм и как се превърна в първата финансова загуба на SW, но така става, когато кретените от Дисни/ Лукасфилм решат да направят филм, който никой не е искал да види.
Aко ви кефи да гледате meh SW филми- това е филмът за вас!
/end rant
Edit: Забравих да спомена, че през почти половината филм картината е
адски тъмна и е доста трудно да се види какво по дяволите се показва. Все едно гледам AvP: Requiem
А сега малко новини
Както знаете преди няколко дни Дисни разкриха плановете си за следващите главни филми, които ще пускат.
Вече се знае, че 3-те SW филма ще бъдат
продуцирани и с написан сценарий от D. B. Weiss
и David Benioff (Game of Thrones), което в зависимост от това, кого питате, може да е добре или не.
Трилогията на Ruin Johnson изглежда тихомълком се изхвърля в кофата, но остава опасността
той да режисира поне един от тези филми или някой от сериалите.
Аз лично не мисля, че ще му бъде позволено отново да се докосне до SW, но кой знае, може би Дисни наистина искат да убият франчайза
И момента, в който трейлъра за завършека на епична 40-годишна история има по-малко гледания от тези на средностатистически блокбъстър