Цитат:
ако успее някакси да се отърве от чувствата си
Не е нужда да се отърве напълно, а да ги контролира, както го правеше в началото на шоуто. Най-малкото не се връзваше на тъпи номера.
Цитат:
някакво светло бъдеще пред него, ако продължава да живее по този начин и не се промени
Че какво му е лошото?
Учи се добре, има малко, но
истински приятели и не е като да не може да лицемерничи, с цел лична изгода, просто не му се хаби да блесне пред такъв кух, повърхностен и тесногръд народ, каквито са съучениците му.
Не е и да не разбира обществените настроения, защото е доста наблюдателен, просто не му пука. Когато се навие, може да ги ползва и манипулира доста умело.
Това е образът му от първи сезон.
Във втори теглят кръст на всички тези качества.
Цитат:
Останалите герои също имат собствени истории, проблеми за преодоляване и маски, които носят пред другите.
Пък нашият в първи сезон уж не носеше маска. Травмата в миналото го беше променила, в по-практичен и мъдър човек.
Втори сезон показва, че това в голяма доза е поза и преструвка. Значи е идиот, като останалите.
И как да го кажа - това, че са само маски не е извинение за непоносимото, манипулативно и репресивно държание към всеки различен от тях.
Ебина е типичен случай - абсолютната кучка. Чудо голямо, че имала причини за това.
Цитат:
играе ролята на глуповата фуджоши пред приятелите си например
Ъ? Това не го помня.
Цитат:
На Хаято също не му е лесно да поддържа имиджа, който са му наложили.
Всъщност само един-два пъти, като се разправяше с Хачиман (щото на него тези не му минават...минаваха).
А и да му е трудно, добре го е изпипал - с него постига всичко, което му трябва.
Цитат:
Сестрата на Юкина може и да е кучка през повечето време, но всъщност има само добри намерения (макар че мен, лично, не успяха да ме убедят в това).
Имаше ли смисъл, въобще да го пишеш това?
Нейните интереси са само да прехвърли собствените и семейни задължения и очаквания на сестра си с цел да получи по-голяма лична свобода.
Съвпадение е, че част от манипулациите и са в полза на Юкино.
Цитат:
Според мен тя претърпява най-много развитие
Ма сериозни ли? Не е ли тя най-прозрачният герой?
Още от началото е ясно, че това боядисване на косата, това лигавене и преструване на по-тъпа е отчаян опит да се впише в училищната среда. Да се хареса на всички.
Тя дори си го казва в прав текст.
Глупостта и идва не от ниско IQ, а от заблудата, че това поведение ще сработи.
И какво и се е развило толкова? Такава си през цялото време, като само към края почна да е малко по-директна към Хачиман, защото все пак са по-близки, а и той прекали с игнорирането и.
Цитат:
той винаги си е бил емоционална кучка
И това е факт в книгите (така казват), обаче идва като retcon за анимето.
Bait and swich. Примамят те с лъскава опаковка, а вътре обичайните лайна. Затова ненавиждам втори сезон толкова много. От единак вълк, протагонистът се превръща в овца навлекла вълча кожа.
Цитат:
най-накрая е станал приятел с "приятелите" си
Юи и Юкино му биха дузпата.
Хаято преди поне говореше с него, като с равен, после дори не го поглеждаше.
Остана му само трапа.
Цитат:
Ами не. Първо той...
В крайна сметка
не успява да направи нищо, в ученическия съвет.
Преди, като се хванеше с нещо, го оправяше и намираше дългосрочно решение.
Цитат:
От първи сезон не помня почти нищо
Има ли смисъл въобще да приказваме тогава?
Цитат:
освен че беше отвратително анимиран
Беше по-добре анимиран и с по-красив арт.
Brain's Base > feel
Цитат:
Надявам се, че съм успял да ти покажа
Да покажеш защо за теб - да.
Да ми докажеш защо трябва аз (не че си го целил) - не.
Цитат:
препоръчай
Трябва да си помисля малко, не се сещам на прима виста.
Нищо чудно и да изредя заглавия, които познаваш, щото ме мързи да сравнявам списъци.