Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 04 Сеп 2016 15:05

Persona 5 the Animation: The Day Breakers - все по-абсурдни стават този тип шоута, вече не им пука да дадат поне съшито с бели конци обяснение, защо се случват безумията, които минават за сюжет.

Gyakuten Saiban: Sono "Shinjitsu", Igi Ari! ep. 21 - Наруходо го закъса. Положението стана от трън та на глог, а Майои-чан за N-ти път е damsel in distress.

Handa-kun ep. 9 - сегментът с жабите започна интересно, но пък свърши тъпо. Другото беше качествено, както винаги.

91 Days ep. 8 - появи се местната версия Елиот Нес и неговите "недосегаеми", но пък омекна неочаквано бързо. Драмата с Кортео дойде с нелогично развитие, а ако наистина успя да гътне най-интересния герой си е направо тъпо.

Kono Bijutsubu ni wa Mondai ga Aru! ep. 9 - о не, забранената книга!
Дядо е по-уважително от чичо и бате, няма спор.

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Сеп 2016 13:50

Macross Δ ep. 23 - infiltration by semi-professionals was bad idea...how could they know?

Saiki Kusuo no Ψ-nan (TV) ep. 41-45 - братчето на красавицата на класа е пълен психопат. Рики прегазва през всички проблеми. Майка му е още по-праволинейна.

Monster Strike ep. 35-38 + special - пълен боклук, както винаги, особено спешълът, който не се и преструва, че има сюжет. Последният съдържа и най-некъдърният фенсървис, с най-любимата ми героиня. Това си е непростимо.

Gintama°: Aizome Kaori-hen ep. 1 - не мога да стискам повече да излезе цялото, затова изгледах първи епизод.
Не е от най-добрите истории, но понеже е с моята любов Tsukuyo, съм му дал относително висока оценка.

Tales of Zestiria the X ep. 9 - това дребното защо трябва да говори точно на кансай-бен?
Серията беше някаква забързана, но пък кастването на магиите е красиво всеки път.

Spiral: Suiri no Kizuna ep. 17-25 - ми зле е шоуто.
Сюжетът е пълно безумие. Така и не е ясно, какви са тези прокълнати пикльовци и защо щом всички искат да ги затрият, просто не приложат по-рационални методи, вместо да им организират смъртоносни игри. Самите те също са маниаци на тема капани.
Авторът е фен на тези неща и с голяма мъка [не] е успял да скалъпи история, в която те да се в центъра. Като капак самите пъзели не са нищо интересно.
Та жанра не е детективски, а survival puzzle games или каквото се водят примерно Imawa no Kuni no Alice или Bus Gamer, ма те са несравнимо по-качествени.
Аз го изтраях докрай, заради идиотизмите на Hiyono, които бяха сладки, но никой от другите герои не я забелязваше.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Сеп 2016 15:07

New Game! ep. 10 - бе то май най-интересният герой е таралежът.

Mob Psycho 100 ep. 9 - както и предния път има някакъв проблем с логиката на битките. Останалото си беше добро. Най-епично беше бягството от килията.
За гласовете на лошите в тома аниме са избрали най-яките сеюта в бизнеса, в момента.
Трябва да си спомня да дръпна OST-то, като излезе, защото е доста побъркано.

Master Keaton ep. 9-18 - някои от историите са отвратителни, особено когато японските сценаристи се правят, че разбират издълбоко европейската култура и история, особено източно европейската.
Това с имението с розите и с немската овчарка тренирана да убива, донякъде ми бяха забавни.

Urusei Yatsura ep. 14-21 - почти камерно шоу, което разчита предимно на тъпи шегички, а понякога историята на епизода уж тръгва в една посока, пък се отклонява неочаквано.
Обаче играта на сеютата е епична, а някои от recurring и continuity jokes-овете да отвяващи. Примерно тюхкането на майката на Атару "Защо го родих, ах защо го родих!" или постоянното напомняне, че физиономията му е грозна (при това от хора с по-грозни лица).
От горните 16 (8*2, защото всеки епизод съдържа два сегмента) най-много ме изкефи историята със състезанието по поезия и то не в кулминацията, а пародиите на тема поезия и поетичен разбор.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Сеп 2016 20:09

Kuromukuro ep. 22 - неособено съдържателен епизод, освен че ни обясниха за бащата на семейство Ширахане.
Ситуацията е малко The Dome + Dressarosa.
Само не разбрах как Муета се съблече през белезниците (тях ги свалиха по-късно) без да скъса дрехите. :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Сеп 2016 08:11

Master Keaton ep. 19-21 - едвам го трая това. Хем е доста елементарно, хем е с претенции, хем тонът е излишно назидателен.
19-ти сложи черешката върху тортата. Там има един кандидат студент, дето не че баща му го е карал да учи за такава тежка специалност, но е предположил, че точно това иска и се чувства потиснат и ограничен (реално от собствената си глупост и безинициативност).
Пичът не прави скандал или не почва да кръшка, като нормален тинейджър, а иска да убие баща си (като благодарност, че го е оставил да прави каквото си иска)...но понеже го е страх решава, че е по-лесно да се самоубие. :shock: :shock: :shock:
В Япония има толкова много млади хора подложени реално на психически и физически тормоз, които посягат към самоубийство, пък точно толкова необоснован сюжет ли успяха да измъдрят сценаристите?
Ще го избутам това до края, защото ми остават само още 3 серии, но сериозно се замислям за OVA-то, което е 15 епизода.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Сеп 2016 08:24

Mahoutsukai no Yome: Hoshi Matsu Hito - почна много красиво и прекрасно анимирано, сетингът събуди любопитство ми и т.н. , но в средата на епизода го изби на някаква дълбока и сълзлива драмааа...бахти тъпнията и bait and switch-а.
Дроп преди края на първата серия.

Tales of Zestiria the X ep. 10 - това между принцесата и Роза не го разбрах. То бяха пози, то щяха да се колят, пък накрая нищо.

Gyakuten Saiban: Sono "Shinjitsu", Igi Ari! ep. 22 - идиотщини в съдебната зала и драма извън нея. Ми забавно си беше.

Handa-kun ep. 10 - бишоджо клубът са пълни психопати...като всички останали в училището.

91 Days ep. 9 - мудна серия, на места дори доста спестиха анимацията, но пък се случиха важни събития и разкрития.

Kuromukuro ep. 23 - нищо не се случи тук.

Kono Bijutsubu ni wa Mondai ga Aru! ep. 10 - налегнаха ме едни прозявки докато го гледах...

Приключих rewatch-а на Ginga Eiyuu Densetsu. Някои неща ги разбрах по-добре. Примерно сега ми е ясно, защо Ройентал се хвана така лесно на провокацията - просто си е такъв. Характерно е за него.
Краят обаче е точно толкова безсмислен, колкото го помня - нещата с Рубински (при него има дори сюжетна дупка) и земния култ, а и как Юлиан убеди императора, да даде политически свободи за Хайнесен.
Повторният преглед си струва. Анимето е, като дърта батална картина - войниците с шарени униформи на фона на в красив ландшафт по-скоро позират за нея, отколкото да се бият истински, но усещането е внушително.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Сеп 2016 23:38

Гледах току що Kingsglave. Историята е как да е, но имаше един единствен персонаж, който беше симпатичен и това беше краля, всички други бяха като картонени изрезки. Имаше любопитни препратки към други игри от поредицата и някои забавни моменти със съществата от света. Като action имаше fun моменти, но като цяло битките бяха с лоша хореография и залагаха прекалено много на ярки мигащи светлини в разнообразни цветове, като точно накрая след цялата ескалация последната битка приключи крайно антиклиматично. На моменти анимацията беше изключително дървена, което дразнеше много. Като цяло според мен филмът е много по-зле от Advent Children по почти всички параметри, но става до някъде като реклама за играта.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Сеп 2016 07:54

Цитат:
като картонени изрезки

Е, за FF говорим, какво си очаквал?

Цитат:
битките бяха с лоша хореография

Цитат:
На моменти анимацията беше изключително дървена

Ко?
Не!

Имаше липсващи връзки и някакви неуредици с монтажа, но останалото си беше добре.

Цитат:
много по-зле от Advent Children по почти всички параметри

Ми не, той беше много по-накъсан (проблем на повечето 3D японски анимационни филми - Harlock, Biohazard поредицата и пр.), а понякога тотално не зацепих, какво се случва.
Има я и темата за мимиките и жестовете. Не че тук не са неестествени, но там бяха направо отвратителни, особено с това конско кимане с глава.
FFVII AC ставаше за гледане само по време на битките, останалото е болезнено.
Да не забравяме и увеличеното количество детайли тук.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Сеп 2016 12:45

Поне в по-старите игри главните герои бяха сравнително интересни и дори героите, които на пръв поглед изглеждаха стереиотипни, имаха дълбочина. Когато става дума за филм по FF се надявах малко да са си вдигнали играта.

За хореографията и анимациите - бяха си лоши, на места - аматьорски. В AC поне като гледаш героя как ходи не се чудиш дали има някаква частична парализа. Гледаш филма, гледаш и gameplay от играта и се чудиш защо в промо материала анимациите са по-зле.

За да зацепиш какво се случва в AC трябва да си играл FFVII, иначе ще седиш и ще гледаш като теле и ще се чудиш какви са тези персонажи и какво правят. AC не се опитва да разкаже самостоятелна история или да развива персонажи - той е завършек на FF7. За това, което е, филмът е много по-добър от Kingsglave.

В Kingsglave трябваше да има малко повече world building и малко по-малко битки и битктие, които са във филма трябваше да бъдат по-изчистени. Филмът е много красив, но до там. Бих казал, че след него очаквам играта по-малко, отколкото преди да го гледам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Сеп 2016 09:31

Macross Δ ep. 24 - Фрея е вече дърт бабушкер...зи драма.
Тези японци с тяхната жажда за младост и мания по това, как трябвало да си изживееш живота още в първите 15 години...като сами са си организирали живота в Япония така, че да не можеш. :shock:

Mob Psycho 100 ep. 10 - доста One Piece-овски епизод, но без досадното разтакаване.

Saiki Kusuo no Ψ-nan (TV) ep. 46-50 - забавно, но определено почна да се изчерпва.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Сеп 2016 07:57

Tales of Zestiria the X ep. 11 - някак накъсан епизод. Сякаш липсваха разни неща.
Потвърдиха втори сезон.

Gyakuten Saiban: Sono "Shinjitsu", Igi Ari! ep. 23 - реакцията ми от серията

Image

Kuromukuro ep. 24 - добра битка в стил super robot и gattai robot, обаче ако не разглобят джаджата навреме имат 224 дни до появата на флотата.

Handa-kun ep. 11 - интересна интерпретация на Шекспир, накрая наистина изглеждаха способни да потопят испанската ескадра...
Определено библиотекарката ме кефи най-много.

91 Days ep. 10 - ма тъп епизод, както и да го погледнеш. Дори артът нещо деградира.
Смъкнах оценката с една единица, но нещо ми подсказва, че щом завръзката тук е такава, нататък може да се случат още по-големи безумия.
Общо взето смъртта на Фанго отне кефа на шоуто.

Kono Bijutsubu ni wa Mondai ga Aru! ep. 11 - all the fun you can have whit soda cans.
Всъщност беше по-смешно от последните един-два епизода.
Шегички най-вече с неадекватните реакции на персонажите.

New Game! ep. 11 - whatever...

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Сеп 2016 23:10

Macross Δ ep. 25 - и понеже профукаха цялото време в глупости, се налага да изсипват цялата смислена информация под формата на експозиции и info dump-ове.
Подсказаха дебело за Мин Мей, но не го потвърдиха - това е свръх тъпо, а и откъде накъде тази гъска е могла да стане стратег и политически играч.
Вече не се сещам, какво да му плюя на това шоу, само арът му е поносим.

New Game! ep. 12 - приключи. Миии хубави картинки, поносимо MOE, не прекаляваха с yuri-то, но общо взето никакъв сюжет.
Приятно, но само толкова.
Исках повече сцени с таралежа...

Mob Psycho 100 ep. 11 - Reigen to the rescue.
Освен това яка сюрреалистична битка.

Saiki Kusuo no Ψ-nan (TV) ep. 51-55 - този път всички сегменти бяха яки, най-вече тези със супергеройската пародия.
Граф Кола вече ми е любимият суперзлодей.

Профил

Публикувано на: 21 Сеп 2016 01:52

:lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Сеп 2016 09:24

Цитат:
съм бил прав за Микумо и за Лейди М и за бащата на Хуяте

Доста подсказки имаше...но за Лейди М не ми се искаше да е толкова очевидно, защото Минмей е изключително тъп избор.
Имаше известен шанс М да идва от Миса, а оттам стратегическите способности и амбиции, ма щом търговецът каза "Кариерата и започва горе-долу по същото време." се изясни, че за някаква гнусна чалгарска пача става дума.

Цитат:
Д Е К О Н С Т Р У К Ц И Я

Ми не.
Шоуто си е толкова тъпо, но не виждам проблем, човек да му се наслаждава иронично, а и не се взема наполовина толкова сериозно, колкото Delta.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Сеп 2016 14:44

Detective Conan ep. 830-832 - както вече казах, арката със зомбитата е от забавните.
Следващият път някакво тъпо AO.

Инспектор Ямамура, най-безстрашният екзорсист в префектура Гънма

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Сеп 2016 09:15

Nijuu Mensou no Musume ep. 1-19 - това се предполагаше да е приключенска мистерия, но са налели шоджо драма и други сополиви глупости.
Вложили са някои приятни pulp fiction и diesel punk елементи - дирижабли, автомобили, влакове, подводници, танкове, тайни военни инсталации, doom's day device-ове, но героите са толкова елементарни и се движат от такива глупави мотиви, че на места е мъка да се гледа.
В крайна сметка става, но можеше спокойно и да го пропусна.

Zoku Natsume Yuujinchou ep. 1-13 - оказа се, че вече съм гледал този сезон на Нацуме, но съм забравил да го отбележа.
Въпреки това с удоволствие си го припомних, защото от трите гледани ми се струва най-добрият от поредицата.
Първи служи за въведение, а тук разширяват света и каста.
Силните страни на това заглавие са пестеливия, но красив арт, юкай митологията, изпълненията на Нянко-сенсей и естествено страхотната музика, която създава уникалната атмосфера на шоуто - носталгична, сладко-горчива и мистериозна.

Natsume Yuujinchou San ep. 1-13 - забелязвам известна промяна в арта, която не ми харесва.
Друг негатив на сезона е сюжетът. В сравнение с предните има по-малко интересни истории, а през останалото време имах чувството, че разтеглят локуми. В предните сезони шоуто звучеше, като далечен роднина на Mushishi, но тук не.
Все пак имаше и хубави моменти и разкриха нови важни персонажи.

Tales of Zestiria the X ep. 12 - и този епизод беше накъсан.
Тааа, очаквайте продължение.
Интересно дали следващия сезон ще се мернат и типовете от другата история.

Kuromukuro ep. 25 - - mood whiplash, в най-неадекватния момент.
Докато траеше войната беше някакъв купон + ученическа екскурзия. Щом истинските проблеми приключиха, всички изведнъж станаха сериозни, практични и всекидневни...ако се вярва на анимето, няма по-лошо от това. =)) =)) =))
По-весело е под ботуша на извънземни нашественици!

Gyakuten Saiban: Sono "Shinjitsu", Igi Ari! ep. 24 - прекалено забързан епизод, може би са били планирали 25?
Абсолютно малоумно шоу, но поне ми беше весело.

Handa-kun ep. 12 - беее, нещо не ме изкефи краят, иначе се беше комедията на сезона.

91 Days ep. 11 - горе-долу нашият човек си отмъсти на цялата фамилия, ма някак хаотично и на късмет дойде. (Ако е късмет, да трябва да застреляш единствения си приятел, като куче.)
Толкова ли много хора с автомати Томсън от другата фамилия бяха допуснати?
Било по модел на Ла Скала, ма къде е мястото за оркестъра?
Принципно има такива зали, където оркестърът не се вижда, ма са редки (защото не се чува добре и се прави само при липса на място), а Ла Скала не е една от тях.
ПП
Не че съм бил там :lol: , ма навремето имаше един италиански ТВ сериал за Верди.

Kono Bijutsubu ni wa Mondai ga Aru! ep. 12 - някакъв там неопределен край.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Сеп 2016 08:16

Saiki Kusuo no Ψ-nan (TV) ep. 56-60 - училищната екскурзия е едни от най-добрите аркове до сега.

Mob Psycho 100 ep. 11 - Reigen Psycho 1000%.
Пичът вкара cheat code-а за god mode.
Пълен погром в 7-ми отдел.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Сеп 2016 11:34

Бе, той сезонът не е свършил, а и сигурно ще се по-N-тя, но по-впечатляващите заглавия за мен са:
91 Days (но от един момент нататък не съм му фен)
Handa-kun
Mob Psycho 100
ReLIFE
Saiki Kusuo no Ψ-nan
Tales of Zestiria the X
Kidou Senshi Gundam: Thunderbolt (за който е пропуснал ONA сериала или иска да го rewatch-не)

Ето и подробно.

91 Days - вървеше доста добре, докато ни в клин, ни в ръкав убиха един от по-интересните антагонисти. След това е хаотично и някак принудено. Не мога да преценя дали плюсовете до този момент компенсират минусите след него, но вече определено не е толкова забавно и свежо.
Та шоуто е интересно, но ми доскуча към края.

Detective Conan - имаше един-два добри аркове по мангата (завръщането на рамен ресторанта, зомбитата и пр.), но AO епизодите продължават да доминират и това е досадно.

Gyakuten Saiban: Sono "Shinjitsu", Igi Ari! - шоуто си беше цирково представление на тема съдебни заседания.
Може би най-странна/идиотска е арка, където буквално ставаше дума за цирк и цирковите артисти свидетелстваха с костюмите, грима си и ролите си на манежа.
Аз му се забавлявах, заради малоумията, но предполагам масата зрители са останали отвратени.

Handa-kun - определено най-яката комедия за сезона. Пародия и гавра с японската представа за приятелства и влияния в училищните среди. Просто не остана недеконструирано клише.
Единствения минус - финалният епизод, където Ханда разбира, че това са негови фенове, а не хора които му се подиграват.
Драмата е в това, че няма да може да отговори на очакванията им, а и между тях има доста откачен народ, с който наистина е добре да не се сближава.

Kono Bijutsubu ni wa Mondai ga Aru! - хубави картинки и един-два наистина забавни гега (най-вече заради играта на сеютата), но общо взето нищо запомнящо се.

Kuromukuro - беше ми забавно с това, че не се взима насериозно дори за секунда. След като победиха извънземните обаче изведнъж взе да се вталява и драматизира. Това прави историята дори още по-тъпа и неадекватна.
Освен scenery porn, някоя mecha битка и забавните опити на самурая от началото на шоуто да се впише в съвременното общество, анимето не предлага нищо.

Macross Δ - отвратително през цялото време. Напрактика idol group жанра е завзел цялото шоу. В предишните макроси поне имаше и по някоя интересна битка, а самите j-pop елементи бяха донякъде любопитни и оригинални (примерно капризите и личната драма на Минмей или опитите за пробиване в бизнеса на Ранка), а не такива задръстени клишета, каквито са героините в Делта.
Още не мога да преценя, кое е по-лошото шоу, това тук или Macross 7, но няма спор, че и двете са дъното на поредицата.

Mob Psycho 100 - за мен беше изненадата на сезона. Почна интересно и хумористично, после традиционно зарови нос в батъл шонен клишета, но на финала зави в изненадваща посока - премести фокуса и разви точно към най-интересните второстепенни герои.
Сюрреалистичният арт, анимация и музика са радост за окото и ухото през цялото време.

New Game! - красиви картинки, но нищо повече.

Planetarian: Chiisana Hoshi no Yume - нищо особено, добре е да се скипне.

ReLIFE - още една изненада. По замисъл е ученическа драма, но де факто има страшно готини комедийни елементи и изненадващо точни и трезви социални коментари.
Доста приятно и леко за гледане се оказа. Може би феновете на покъртителните истории ще останат разочаровани, въпреки че предисторията на главния герои си е наистина тъжна.

Saiki Kusuo no Ψ-nan (TV) - втората по-сила сезонна комедия след Handa-kun. В някои моменти дори го задминава.
Тонове гегове на тема, как с паранормални способности могат да се избягват разнообразни социални неудобства, като - приятели, потенциални гаджета и загрижени родители.
Част от хумора идва от преобръщането на ценностната система и превръщането на най-ценените от японците неща, в абсолютно бреме и досада.

Tales of Zestiria the X - хубави картинки и екшън сцени, но сюжетът е някак хаотичен и забързан.
Обичам такива неща, като - фентъзи светове, магии, заговори, масови битки, но за жалост те са някак на заден фон, а на фокус са "мамору" речите на главните герои и безкрайните обяснения помежду им.
Гледах го зарази визуалната част. Ще чакам втори сезон.

Kidou Senshi Gundam: Thunderbolt - е цялата ONA плюс една-две кратки допълнителни сцени.

Arslan Senki: Fuujin Ranbu - опуках го само от комплетизъм. Шоуто си е зле още от първи сезон.
Като знам анимето на Ginga Eiyuu Densetsu и това, че книгите за Арслан са от същия автор, мога да предположа, че проблемите идват от адаптацията.

Persona 5 The Animation: The Day Breakers - не ме зарадва този спешъл. Артът и анимациите са добре, но идеята за "войнстващи психоаналитици отмъстители" е глупава.
Не бих следил сериал, ако има такъв по играта.

Профил

Публикувано на: 27 Сеп 2016 13:07

:lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Сеп 2016 13:31

Цитат:
в Шикимори

Мисля да съм изчел известна част от тях.
Забавно е, а понякога дори съм съгласен. Още по-забавно би било, ако точно в тия места си тролил четящия...
За мен Nichijou е голяма работа (не по-голяма от Danshi Koukousei no Nichijou, но голяма). Не знам дали и ти имаш такова отношение към него.

Цитат:
notepad

Къде отиде лексусът ли, латексът ли...както му беше името?
Щото аз иначе съм с два плюса пред теб - Notepad++.

Цитат:
Абе тия форуми са умряла работа, ако искаш да завържеш истинска дискусия или да прочетеш мненията на повече хора пиши в MAL.

Е, ако не друго вдигат адреналина.
Пробвал съм да пиша, но не ми стига търпението да доизкусуря текстовете и се получава долнопробно тролене...вместо изтънчена подигравка.
То това навсякъде, ма на чужд език се представям най-зле.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com