Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema
Публикувано на: 12 Юли 2014 23:51

denik написа:
Това е тема, по която водя много ожесточени спорове с колеги. Относно CV-тата.

Аз съм твърдо ЗА хората да проявят въображение, да импровизират, да си дадат малко повече зор и да направят свое собствено CV. Шаблоните са за хора, които според мен, са шаблонни хора, роботизирани. Като служител ще си върши работата (с малко повече късмет и кадърно дори), но шанса да проявява инициативност и въображение, да изпъкне, е доста по-малък, при положение че CV-то му е било направено за 10 минути с попълване на празните полета с клишета като "комуникативност, поемане на отговорности, добър в работата в екип".

От друга страна, колегите ми въобще не мислят като мен и си наемат който им падне. Аз когато провеждам интервюта, наблягам именно на това, което описах горе.

Студентската "несериозна" работа за изкарване на някакви пари не е оправдание да си нашлякаш CV-то по най-клиширания начин. Ако не друго, доброто CV е и ценен експириънс - има адски много материали за това как би могъл да изпъкнеш още преди интервюто - само от автобиографията.

Хубаво, за киното в мола къв подбор искаш да се извършва и какви по дяволите смяташ, че ще са кандидатите :lol: И въобще колко точно кадърни хора трябва да назначиш, за да могат да продават пуканки или да късат билетите на хората дето влизат :D
Принципно точно хората с амбиции и добри CV-та никога не се викат на интервюта за подобни позиции, защото е адски нискоквалифициран труд и на повечето им омръзва бързо и или започват да си неглижират задълженията, защото им втръсва, или си намират друга работа.

Иначе днес в Макдоналдс в подлеза ме обслужи един адски кадърен пич, направо се чудя какво прави там. Момчето наистина знаеше как да работи и да обслужва клиенти и то да го прави добре. Казах му че работи адски качествено и да продължава в същия дух. Дано си намери друга работа, защото определено не е за там.

Все аркадаши сме...!

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2014 00:01

what if they get me? написа:
Джони Спагети - написа:
Иначе днес в Макдоналдс в подлеза ме обслужи един адски кадърен пич, направо се чудя какво прави там. Момчето наистина знаеше как да работи и да обслужва клиенти и то да го прави добре. Казах му че работи адски качествено и да продължава в същия дух. Дано си намери друга работа, защото определено не е за там.

Добре де, какво точно е направил, че да го отличи? От чист интерес питам.

Еми, правеше го с желание. Или дори да не го е правил с желание поне изглеждаше, че е така. С усмивка, отработени движения, личеше си, че е кадърен просто и че може да работи с клиенти. Такива хора се познават веднага и адски много изпъкваше пред всички други, които съм виждал на каса досега там.

Все аркадаши сме...!

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2014 00:12

май ми се струва, че алмито елитарничи нещо :?:

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 13 Юли 2014 00:30

тихо ся, Алми се пак учи право в СУ

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 13 Юли 2014 00:35

Аз, като човек който представлява работодателя, се стремя да намеря най-добрите хора, които да продават пуканки и да късат билети. Всеки работодател търси най-доброто, било то и за 3 лева на час.

Ти сам го каза с впечатлението си от Макдоналдс. В крайна сметка най-важно в този бизнес е клиента да е доволен. Много е трудно да мотивираш служители да си вършат съвестно работата за такива пари и затова се надяваш на кадърни хора...

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
Публикувано на: 13 Юли 2014 01:56

Начи, като човек работил в Ялтата (подлеза), мога да се сетя точно за двама души, които си вършат работата с желание, единият (който е ебати пича) си има втора работа като сисадмин, зима два бона на месец и бачка в мака само за кеф, другият е пълен douchebag във всяко едно друго отношение и работи в макдоналдс от години. Кажи ми как изглеждаше и ше ти кажа кой е бил.
За работата там нямам какво да кажа. Работа като работа. Ако плащаха нормална заплата, щеше да е окей. Обаче за по-малко от 3 кинта на час да се отнасят с теб като с роб - не мерси. Всъщност това е основният проблем на макдоналдс - условията на работа са безумно стриктни, нямаш право на капчица свобода. Все едно си пандизчия, който копае в някоя мина, само че там поне тви си решаваш какъв метод на копаене да приложиш.
И моля никой да не ми отговаря с "Ама голяма компания, очаква се да спазваш няк'ви стандарти, качество, а-у". Ако отиваш да ядеш в макдоналдс и очакваш качествена храна, вероятно си за евтаназия, щото си толко тъп, че по-добре да те утрепят да не се мъчиш.
Щото 'храната' в макдоналдс е 92% синтетика и 8% чисти, натурални лайна.
Единственият плюс на тая работа беше, че можеш да си крадеш чайчета туайнингс и играчки от хепи мийл.

Warbringer » 16:12 » написа:
и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2014 10:11

denik написа:
Аз, като човек който представлява работодателя, се стремя да намеря най-добрите хора, които да продават пуканки и да късат билети. Всеки работодател търси най-доброто, било то и за 3 лева на час.

ей такива момчета като дидко повече трябва да има. браво

Джони Спагети - написа:

Хубаво, за киното в мола къв подбор искаш да се извършва и какви по дяволите смяташ, че ще са кандидатите :lol: И въобще колко точно кадърни хора трябва да назначиш, за да могат да продават пуканки или да късат билетите на хората дето влизат :D
Принципно точно хората с амбиции и добри CV-та никога не се викат на интервюта за подобни позиции, защото е адски нискоквалифициран труд и на повечето им омръзва бързо и или започват да си неглижират задълженията, защото им втръсва, или си намират друга работа.

във всеки случай, аз не бих искал циганин/видим накроман/нечистоплътен човек да ми продава пуканки.
пък и като си на 19 и ти трябват пари - кви амбиции и добри св-та бе, алми? я да слезеш на земята малко

Admiral General Hurf написа:
Единственият плюс на тая работа беше, че можеш да си крадеш играчки от хепи мийл.

А МАЛКО ЛИ Е БЕ ?!

иначе, аз знам за събуей, понеже тука се води един вид по-голямата работа от мака(нз и аз що). доста познати минаха от там и в общи линии, няма много добри отзиви. някви пишлемета те юркат, не щот са повишени заради качества, ми просто са бачкали по-дълго там, супер стриктни условия на работа(аз съм виждал как юркат някой новак, докато ми прави сандвича, чак ми става жал, премълчавам ако е сбъркал нещо и му давам бакшиш), непрекъсната ангажираност(дори да няма в момента клиенти, отзад в кухнята всеки ден се миело от горе до долу, стените, пода всичко, като измиете, има зеленчуци/месо за рязане), стриктни условия към външния вид, убийствени смени(на денонощния до нас едната колежка ходеше от 10 вечерта до 7 сутринта) и тва за малко над минималната(съмнява ме да земат по 1000лв) и два безплатни сандвича по 15 санта. еми ебати

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2014 15:02

Хърф, не е ли големия плюс на Мака, че можеш да си правиш квито смени искаш, смисъл кеф ти днес 3 часа, утре 5, после 2 дена почивам?

Иначе съба е добре да има изисквания и да ги мачкат, еба го, аз за кво давам 8 кинта за пиклив сандвич.

Иначе мн ми е жал като цяло за децата в мака, видимо ги сцепват от работа, 60% от отритнати от обществото като цяло, жега е, кофти условия на труд и накрая взимат 300 кинта на месец, а аз по цял месец си клатя краката и взимам н-пъти повече.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 13 Юли 2014 17:25

сесията ми свърши, но вее се чувствам такъв парцал, че не мога да се зарадвам

сега лягам да умра и след два дена спане може и да приличам пак на човек

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 13 Юли 2014 19:15

Джони Спагети - написа:
Еми, правеше го с желание. Или дори да не го е правил с желание поне изглеждаше, че е така. С усмивка, отработени движения, личеше си, че е кадърен просто и че може да работи с клиенти. Такива хора се познават веднага и адски много изпъкваше пред всички други, които съм виждал на каса досега там.

Макдоналдса в подлеза до СУ ли бе? :o

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2014 08:23

Е то май няма друг Макдоналдс в подлез в София, поне аз не се сещам. Иначе точно тогава аз, Сам, Каролев и Дантето пихме бира на паметника на Съветската армия и точно като Алмито е ходил в Макдоналдса, Сам беше отишъл за бира/храна и го е видял, но не бил сигурен дали е той :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2014 08:41

Какви са тия коли на аватарите? Месец на рандъм коли ли е или нещо по-специално?

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2014 08:52

Месец на коли сме да :D По принцип, най-добре би било всеки да си сложи собствената кола. Аз понеже нямам, си сложих учебната Дачия :D Може да си сложиш колата-мечта или квото искаш изобщо.

Профил Skype

Аватар
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
Публикувано на: 14 Юли 2014 13:20

Реших да съм подуктивен и цял ден тегля e-books с няк'ви научни неща. Наистина се надявам да не си останат изтеглени и непогледнати.

Warbringer » 16:12 » написа:
и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2014 14:25

denik написа:
Много е трудно да мотивираш служители да си вършат съвестно работата за такива пари и затова се надяваш на кадърни хора...

Плащай им като на отрепки, а очаквай да пърхат с мигли по цял ден. Еми няма как. Трябва баланс.

Omega-x написа:
а аз по цял месец си клатя краката и взимам н-пъти повече.

Че с какво се занимаваш, че си набарал на хляба мекото? :o

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юли 2014 14:30

аз имам толко мнол за учене, че нормална книжка не съм чел от миналата година сиг

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 14 Юли 2014 19:45

Ицо Хазарта и Светльо Витков трябва да направят дует!

или някой да направи машъп на двете песни :D

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Юли 2014 19:03

Начи, днес ми пристигна картата от САК, така че вече постовете ми ще бъдат не само писани от позицията на човек, който учи Право в Софийски университет, но и който е вписан в Софийска адвокатска колегия.
Днешното събитие вдига левъла ми сред колегите с над 100.

Все аркадаши сме...!

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Юли 2014 21:55

ма тука за форумо кой квото и да напрай у живота, си остава все същия пробит изтръсяк, така че споко само :D

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: С пъпа на баба ти
Публикувано на: 15 Юли 2014 22:15

тука колкото и да дигаш лвл си в нивото пцм :lol:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения