Автор |
Съобщение |
- Алминатора -
|
|
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 12 Юли 2014 23:51
denik написа: Това е тема, по която водя много ожесточени спорове с колеги. Относно CV-тата.
Аз съм твърдо ЗА хората да проявят въображение, да импровизират, да си дадат малко повече зор и да направят свое собствено CV. Шаблоните са за хора, които според мен, са шаблонни хора, роботизирани. Като служител ще си върши работата (с малко повече късмет и кадърно дори), но шанса да проявява инициативност и въображение, да изпъкне, е доста по-малък, при положение че CV-то му е било направено за 10 минути с попълване на празните полета с клишета като "комуникативност, поемане на отговорности, добър в работата в екип".
От друга страна, колегите ми въобще не мислят като мен и си наемат който им падне. Аз когато провеждам интервюта, наблягам именно на това, което описах горе.
Студентската "несериозна" работа за изкарване на някакви пари не е оправдание да си нашлякаш CV-то по най-клиширания начин. Ако не друго, доброто CV е и ценен експириънс - има адски много материали за това как би могъл да изпъкнеш още преди интервюто - само от автобиографията. Хубаво, за киното в мола къв подбор искаш да се извършва и какви по дяволите смяташ, че ще са кандидатите И въобще колко точно кадърни хора трябва да назначиш, за да могат да продават пуканки или да късат билетите на хората дето влизат Принципно точно хората с амбиции и добри CV-та никога не се викат на интервюта за подобни позиции, защото е адски нискоквалифициран труд и на повечето им омръзва бързо и или започват да си неглижират задълженията, защото им втръсва, или си намират друга работа. Иначе днес в Макдоналдс в подлеза ме обслужи един адски кадърен пич, направо се чудя какво прави там. Момчето наистина знаеше как да работи и да обслужва клиенти и то да го прави добре. Казах му че работи адски качествено и да продължава в същия дух. Дано си намери друга работа, защото определено не е за там.
___________________________________ САМО АЗ СЪМ ОТ КЪРДЖАЛИ ПУТКИ
Все аркадаши сме...!
|
|
|
|
|
- Алминатора -
|
|
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 13 Юли 2014 00:01
what if they get me? написа: Джони Спагети - написа: Иначе днес в Макдоналдс в подлеза ме обслужи един адски кадърен пич, направо се чудя какво прави там. Момчето наистина знаеше как да работи и да обслужва клиенти и то да го прави добре. Казах му че работи адски качествено и да продължава в същия дух. Дано си намери друга работа, защото определено не е за там. Добре де, какво точно е направил, че да го отличи? От чист интерес питам. Еми, правеше го с желание. Или дори да не го е правил с желание поне изглеждаше, че е така. С усмивка, отработени движения, личеше си, че е кадърен просто и че може да работи с клиенти. Такива хора се познават веднага и адски много изпъкваше пред всички други, които съм виждал на каса досега там.
Все аркадаши сме...!
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 13 Юли 2014 00:12
май ми се струва, че алмито елитарничи нещо
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 13 Юли 2014 00:30
тихо ся, Алми се пак учи право в СУ
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 13 Юли 2014 00:35
Аз, като човек който представлява работодателя, се стремя да намеря най-добрите хора, които да продават пуканки и да късат билети. Всеки работодател търси най-доброто, било то и за 3 лева на час.
Ти сам го каза с впечатлението си от Макдоналдс. В крайна сметка най-важно в този бизнес е клиента да е доволен. Много е трудно да мотивираш служители да си вършат съвестно работата за такива пари и затова се надяваш на кадърни хора...
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Admiral General Hurf
|
|
Мнения: 3215 Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 13 Юли 2014 01:56
Начи, като човек работил в Ялтата (подлеза), мога да се сетя точно за двама души, които си вършат работата с желание, единият (който е ебати пича) си има втора работа като сисадмин, зима два бона на месец и бачка в мака само за кеф, другият е пълен douchebag във всяко едно друго отношение и работи в макдоналдс от години. Кажи ми как изглеждаше и ше ти кажа кой е бил. За работата там нямам какво да кажа. Работа като работа. Ако плащаха нормална заплата, щеше да е окей. Обаче за по-малко от 3 кинта на час да се отнасят с теб като с роб - не мерси. Всъщност това е основният проблем на макдоналдс - условията на работа са безумно стриктни, нямаш право на капчица свобода. Все едно си пандизчия, който копае в някоя мина, само че там поне тви си решаваш какъв метод на копаене да приложиш. И моля никой да не ми отговаря с "Ама голяма компания, очаква се да спазваш няк'ви стандарти, качество, а-у". Ако отиваш да ядеш в макдоналдс и очакваш качествена храна, вероятно си за евтаназия, щото си толко тъп, че по-добре да те утрепят да не се мъчиш. Щото 'храната' в макдоналдс е 92% синтетика и 8% чисти, натурални лайна. Единственият плюс на тая работа беше, че можеш да си крадеш чайчета туайнингс и играчки от хепи мийл.
___________________________________ Я тибя МУСТАК
Warbringer » 16:12 » написа: и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 13 Юли 2014 10:11
denik написа: Аз, като човек който представлява работодателя, се стремя да намеря най-добрите хора, които да продават пуканки и да късат билети. Всеки работодател търси най-доброто, било то и за 3 лева на час.
ей такива момчета като дидко повече трябва да има. браво Джони Спагети - написа: Хубаво, за киното в мола къв подбор искаш да се извършва и какви по дяволите смяташ, че ще са кандидатите И въобще колко точно кадърни хора трябва да назначиш, за да могат да продават пуканки или да късат билетите на хората дето влизат Принципно точно хората с амбиции и добри CV-та никога не се викат на интервюта за подобни позиции, защото е адски нискоквалифициран труд и на повечето им омръзва бързо и или започват да си неглижират задълженията, защото им втръсва, или си намират друга работа. във всеки случай, аз не бих искал циганин/видим накроман/нечистоплътен човек да ми продава пуканки. пък и като си на 19 и ти трябват пари - кви амбиции и добри св-та бе, алми? я да слезеш на земята малко Admiral General Hurf написа: Единственият плюс на тая работа беше, че можеш да си крадеш играчки от хепи мийл. А МАЛКО ЛИ Е БЕ ?! иначе, аз знам за събуей, понеже тука се води един вид по-голямата работа от мака(нз и аз що). доста познати минаха от там и в общи линии, няма много добри отзиви. някви пишлемета те юркат, не щот са повишени заради качества, ми просто са бачкали по-дълго там, супер стриктни условия на работа(аз съм виждал как юркат някой новак, докато ми прави сандвича, чак ми става жал, премълчавам ако е сбъркал нещо и му давам бакшиш), непрекъсната ангажираност(дори да няма в момента клиенти, отзад в кухнята всеки ден се миело от горе до долу, стените, пода всичко, като измиете, има зеленчуци/месо за рязане), стриктни условия към външния вид, убийствени смени(на денонощния до нас едната колежка ходеше от 10 вечерта до 7 сутринта) и тва за малко над минималната(съмнява ме да земат по 1000лв) и два безплатни сандвича по 15 санта. еми ебати
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 13 Юли 2014 15:02
Хърф, не е ли големия плюс на Мака, че можеш да си правиш квито смени искаш, смисъл кеф ти днес 3 часа, утре 5, после 2 дена почивам?
Иначе съба е добре да има изисквания и да ги мачкат, еба го, аз за кво давам 8 кинта за пиклив сандвич.
Иначе мн ми е жал като цяло за децата в мака, видимо ги сцепват от работа, 60% от отритнати от обществото като цяло, жега е, кофти условия на труд и накрая взимат 300 кинта на месец, а аз по цял месец си клатя краката и взимам н-пъти повече.
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 13 Юли 2014 17:25
сесията ми свърши, но вее се чувствам такъв парцал, че не мога да се зарадвам
сега лягам да умра и след два дена спане може и да приличам пак на човек
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 13 Юли 2014 19:15
Джони Спагети - написа: Еми, правеше го с желание. Или дори да не го е правил с желание поне изглеждаше, че е така. С усмивка, отработени движения, личеше си, че е кадърен просто и че може да работи с клиенти. Такива хора се познават веднага и адски много изпъкваше пред всички други, които съм виждал на каса досега там. Макдоналдса в подлеза до СУ ли бе?
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 14 Юли 2014 08:23
Е то май няма друг Макдоналдс в подлез в София, поне аз не се сещам. Иначе точно тогава аз, Сам, Каролев и Дантето пихме бира на паметника на Съветската армия и точно като Алмито е ходил в Макдоналдса, Сам беше отишъл за бира/храна и го е видял, но не бил сигурен дали е той
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 14 Юли 2014 08:41
Какви са тия коли на аватарите? Месец на рандъм коли ли е или нещо по-специално?
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 14 Юли 2014 08:52
Месец на коли сме да По принцип, най-добре би било всеки да си сложи собствената кола. Аз понеже нямам, си сложих учебната Дачия Може да си сложиш колата-мечта или квото искаш изобщо.
|
|
|
|
|
Admiral General Hurf
|
|
Мнения: 3215 Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 14 Юли 2014 13:20
Реших да съм подуктивен и цял ден тегля e-books с няк'ви научни неща. Наистина се надявам да не си останат изтеглени и непогледнати.
___________________________________ Я тибя МУСТАК
Warbringer » 16:12 » написа: и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко
|
|
|
|
|
hyper'
|
|
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 14 Юли 2014 14:25
denik написа: Много е трудно да мотивираш служители да си вършат съвестно работата за такива пари и затова се надяваш на кадърни хора... Плащай им като на отрепки, а очаквай да пърхат с мигли по цял ден. Еми няма как. Трябва баланс. Omega-x написа: а аз по цял месец си клатя краката и взимам н-пъти повече. Че с какво се занимаваш, че си набарал на хляба мекото?
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 14 Юли 2014 14:30
аз имам толко мнол за учене, че нормална книжка не съм чел от миналата година сиг
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 14 Юли 2014 19:45
Ицо Хазарта и Светльо Витков трябва да направят дует! или някой да направи машъп на двете песни
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
- Алминатора -
|
|
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 15 Юли 2014 19:03
Начи, днес ми пристигна картата от САК, така че вече постовете ми ще бъдат не само писани от позицията на човек, който учи Право в Софийски университет, но и който е вписан в Софийска адвокатска колегия. Днешното събитие вдига левъла ми сред колегите с над 100.
Все аркадаши сме...!
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 15 Юли 2014 21:55
ма тука за форумо кой квото и да напрай у живота, си остава все същия пробит изтръсяк, така че споко само
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
kaboom
|
|
В момента играе: С пъпа на баба ти
|
|
Заглавие: Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema Публикувано на: 15 Юли 2014 22:15
тука колкото и да дигаш лвл си в нивото пцм
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|