В години на криза и безпаричие все повече хора се отказват от идеята да плащат за автокаско. Това на което сме свидетели е начин мафията да ги стимулира да мислят в обратната посока.
Иначе кефа изразен от Волтажния по повод изгорелите коли е напълно обясним за човек с леви възгледи. Както знаем социалистите са привърженици на ползването на обществен транспорт за сметка на частния такъв.
Освен това той изрази предложение хората да се организират в доброволни отряди и сами да си охраняват автомобилите на смени, на което Ерджан му отговори:
Цитат:
Щото обикновените хора, не безделните келеши като теб, са на 8 часов работен ден и през нощта принципно спят. Например.
Толкова наивно тъп си, че дори няма да ти напиша коментар по-дълъг от тези 3 реда.
Което разбирасе е напълно вярно. Но изказаното предложение все пак ме наведе на едни мисли, които от доста време насам ми се въртят в главата та сега намерих сгоден случай да ги споделя.
Нека за момент приемем, че хората действително решат да си пазят сами колите. Проблема в България е че законодателството по отношение на защитата на индивида спрямо посегателства върху личността, близките и имуществото му не се е променило от социалистическо време насам. Т.е. законите са унизителни за човешкото достойнство и го принизяват до равнището на агне, което няма право да се защити само, ако решат да го заколят. Общо взето всичко което вие по закон имате право да направите в случай, че някой например се кани да запали колата ви или вече го е направил е да се обадите в полицията. Можете също да приканите учтиво нападателя сам да се предаде. Ако по какъвто и да било начин упражните насилие върху него или недай си Боже му нанесете телесна повреда, законът е против вас. Не преувеличавам има случай на осъдени хора, които трябва да платят обезщетения на крадци, защото са им нанесли телесни повреди, докато вторите са били хванати да тършуват в домовете им. Ако Ви нападнат трима души на улицата и вие наръгате някой от тях с нож, според закона вината е ваша. Общо взето имате право да се защитие със спрей или газов пистолет, които са доказано неефективни срещу нападатели под влиянието на наркотици или дори при високо ниво на адреналин в кръвта. В България огнестрелно оръжие се дава САМО на полицай, охранители, военни или хора които по някакъв начин имат връзки със системата. На нормални НЕ криминално проявени хора оръжие не се дава. А и дори да имаш по някакъв начин легален пистолет, както вече посочих по-горе нямаш право да го използваш почти при никакви обстоятелства. Законтт в България защитава агресорите и прави обикновения човек овца, която разчита единствено на системата за собствената си сигурност. Което е лошо защото самата система не се наема да гарантира тази сигурност.
Деветата поправка на Американската конституция дава право на всеки американски гражданин да притежава огнестрелно оръжие. Правото да имаш адекватна защита според законодателя е също толкова исконно и свещено, колкото свободата на словото, правото на глас и другите важни човешки права и свободи. Аз лично подкрепям с две ръце тази политика и основанията за това идват от самият принцип на държавното устройство.
Защитата на иднивида във всяка една държава по света е преди всичко отговорност на индивида, не на държавата! Да има полиция и органи на реда, които като цяло потдържат реда в обществото и най-вече разследват и наказват престъпления, НО нито една държава в света НЕ ГАРАНТИРА И НЕ НОСИ отговорност за безопастността на своите граждани. Обратното би означавало държавата да изплаща адекватни обезщетения всеки път когато даден човек или негово имущество бъде обект на посегателство. Ако аз например имам договор с някого да охранявам неговия имот то аз нося ОТГОВОРНОСТ и ако имотът бъде повреден, то аз трябва да платя обезщетение на човека с когото съм в договорни отношения. Никоя държава по света обаче не плаща обезщетения на гражданите си следователно никоя държава няма отговорността и задължението да осигурява сигурността на гражданите си. Тази отговорност си остава на самите граждани, тъй като те са тези които понасят последиците от това, че не са взели съответните мерки. Това е и същността на деветата поправка на Американската конституция. След като държавата не носи отговорност за сигурността на гражданите си, то всеки има право на адекватна защита. Това е негово ПРАВО!
Сега разбирате защо тоталитарното законодателство у нас ни е ощетило толкова много. То ни отнема исконното право на самозащита и на защита на собствеността ни, без същевременно държавата да се ангажира по какъвто и да било начин с тази отговорност.
Не ме разбирайте погрешно не съм за това на всеки да се раздава оръжие. Става дума за криминално НЕ проявени лица, годни да преминат психотест. Сега си преставете, че криминално НЕ проявените Българи имат право да носят Глок с висококапацитетен пълнител

Помислете за това, че криминално проявените, каквито са 98% от ромското население автоматично биха загубили правото да носят оръжие. Представете си също, че законодателството позволява адекватната употреба на това оръжие. Мисля, че това би решило проблема с битовата престъпност.
Знам сега, че някои хора (предимно с леви възгледи) ще ми кажат, че в Америка проблема не е решен, но аз ще им отвърна - напротив решен е просто вие сте зле информирани. В голяма част от щатите, особено средния запад, където законодателството по отношение на оръжието е най-либерално, на практика няма битова престъпност. В Юта, където бях пет месеца, можеш спокойно да си оставиш къщата отключена и колата паркирана с ключове на таблото и никой нищо няма да направи. Хората живеят съвсем спокойно. А да и за пет месеца в Юта не видях нито един, чернокож (просто казвам, не че нещо).
Та с две думи, прецакани сме и трябва да се борим за правата си започвайки с правото да носим оръжие (с висококапацитетен пълнител).