Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Висше образование в чужбина
Публикувано на: 10 Дек 2011 22:39

Тази последна година в училище се изправям пред решението какво да уча. Решил съм го, тонрежисура, това включва всичко като sound engineering, audio engineering/production, acoustics engineering и т.н...
Условията, които имам са да е на английски и да мога да си го позволя. И това излиза невъзможно. Харесах един SAE institute в Амстердам, 15 000 евро за бакалавърската степен. Musician's institute в Los Angeles е хубаво... и 20 бона на година. Абсурд. В консерватория за да вляза, трябва да е в Анлия, понеже в консерваториите си влизат хора от музикални училища, които езици не учат. Може би Шотландия... Страшна сцена има там и възможности за реализация, няма що.
В Дания има Acoustic engineering безплатно, но не знам на какво ниво е. Все пак ще излизам от България за да не страдам от жалкото отношение към музиката и безполезните учебни заведения по музика.
Ще съм благодарен на всеки, които може да удари едно рамо с идея или съвет, каквото и да е.

Профил Skype

Аватар
Заглавие: Re: Висше образование в чужбина
Публикувано на: 10 Дек 2011 22:44

Нема да сбъркаш с Дания, мене ако питаш, ама няма и как да ти гарантирам на 100% :D

Профил Skype WWW

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 10 Дек 2011 23:16

+1 за Дания.

Профил

Аватар
В момента играе: LoL,BF Series
Публикувано на: 11 Дек 2011 04:03

Единствено позитивни отзиви съм чувал за образованието в Дания.Така че ако се решиш > куфарите > самолета > Hej Danmark :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2011 05:01

Адмирирам решението ти да се занимаваш с изкуство и факта че искаш да бягаш от тукашната цигания :D

Профил

Аватар
В момента играе: Skyrim, Titan Quest
Публикувано на: 11 Дек 2011 09:35

vanmx написа:
Адмирирам решението ти да се занимаваш с изкуство и факта че искаш да бягаш от тукашната цигания :D

+1

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2011 12:51

влезни у лесото.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2011 19:22

внимавай с тая дания
познати, които отидоха там и се върнаха, ми казаха, че ако не може да си позволиш образование в холандия, не може да си позволиш живота в дания :arrow: самото учене е без пари, ама всичко останало леша.

най-доволни са заминалите за великобритания, където е доста скъпо обаче. по-късно може да разпитам

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Дек 2011 20:26

Ако ще кандидатстваш в Великобритания, имай впредвид, че сроковете са до 15 януари. Не е невъзможно да го постигнеш, но бая трябва да се потрудиш. В Дания животът е по-скъп отколкото в UK и както винаги зависи от града. Лондон е най-скъп, Единбург е по-евтин, Гласгол е дооооста по-евтин и т.н.
Образованието в Шотландия ти излиза на практика безплатно, заради SAAS, но животът е скъпичък. За квартира ще плащаш ПОНЕ 300 паунда на месец първата година, после в зависимост от града може и да си намериш нещо по-евтино. Цената на живот зависи от това какво ядеш, дали си готвиш, колко пиеш и т.н.

Pleasure your torture, I will endure

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 11 Дек 2011 20:32

Нда, за Дания - ако тая специалност се учи в Копенхаген се откажи, щото е безбожно скъпо там. В провинцията е по-търпимо, но издръжката пак си остава проблем. Аз и затова се отказах да ходя там :D

Профил

Публикувано на: 11 Дек 2011 22:01

По принцип в чужбина винаги е по-хубаво, но трябват кинти :!: Един тип много фанфари, че ще ходи да учи във УК и след семестър се прибра скоропостижно и се хвана направо охранител. Парите явно не са му стигнали :arrow:

Най-добре ще е да провериш ако не на място, то поне в интернет да посъбереш информация и да почнеш да смяташ евентуално дали ще си струва :arrow:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 12 Дек 2011 00:12

Каквото и да направиш ти остава точно 1 година :lol:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2011 01:31

Хахах е да, за всеки случай все пак.
Във Великобритания няма как да стане. Ама нашите тия дни така ми лазят по нервите, от както се помня всяка година почивчици минимум два пъти в годината, Италия, Турция, Гърция, сега като трябва да се плати на син им образованието кършат пръсти и "eeeeй ми то тва много скъпо било ученето бe". И се изцепи майка ми че да не си мисля, че щели да плащат 500 евро на месец за живот. А колко ? Наем и храна в европейски град за 150 евро ?
Някакви стипендии ще търся, нещо... Сигурно звуча много неблагодарно, но си е обидно, мрънкат ми, че много скъпо да се ходи на университет, а после баща ми си избира кола, а майка ми прави планове как ще ремонтират изцяло къщата на село.

EDIT: хем сме и направили уговорката, че където и да съм, задължително ще работя.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2011 12:42

е, що да звучиш неблагодарно, нормално даже. тва май е намек, че ваще не искат да си губиш времето в чужбина в учене на глупости.

едно време като тренирахме, един от наще извади някъв бесен рекорд на диск, един треньор го забеляза и го взе за една година да тренира в каролина. после трябваше да си ходи, пък беше почнал да учи за треньор. почна да ходи на състезания лятото, фондовете от тях си ги вземаше на стипендия цяла година и тъй няколко години. накрая обаче и там го отебаха и накрая му остана 1 година учене и остана на техните да го издържат. ама те не искали да седи в америка и не му дадоха кинти и сега бачка в заложната на баща си

нещо такова ми прилича на мене

Профил

Публикувано на: 12 Дек 2011 19:48

500 Евро на месец също трудно стигат. Особено във Великобритания или Холандия... Но пък от друга страна в България също ще харчиш около хилядарка на месец....

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Дек 2011 22:58

В Англия таксите от до година скачат на 9к паунда годишно, така че тежи

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: