Автор |
Съобщение |
Deprivd
|
 |
|
|
Заглавие: Висше образование в чужбина Публикувано на: 10 Дек 2011 22:39
Тази последна година в училище се изправям пред решението какво да уча. Решил съм го, тонрежисура, това включва всичко като sound engineering, audio engineering/production, acoustics engineering и т.н... Условията, които имам са да е на английски и да мога да си го позволя. И това излиза невъзможно. Харесах един SAE institute в Амстердам, 15 000 евро за бакалавърската степен. Musician's institute в Los Angeles е хубаво... и 20 бона на година. Абсурд. В консерватория за да вляза, трябва да е в Анлия, понеже в консерваториите си влизат хора от музикални училища, които езици не учат. Може би Шотландия... Страшна сцена има там и възможности за реализация, няма що. В Дания има Acoustic engineering безплатно, но не знам на какво ниво е. Все пак ще излизам от България за да не страдам от жалкото отношение към музиката и безполезните учебни заведения по музика. Ще съм благодарен на всеки, които може да удари едно рамо с идея или съвет, каквото и да е.
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Висше образование в чужбина Публикувано на: 10 Дек 2011 22:44
Нема да сбъркаш с Дания, мене ако питаш, ама няма и как да ти гарантирам на 100% 
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
 |
Dexter
|
Футболен разбирач |
 |
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Висше образование в чужбина Публикувано на: 10 Дек 2011 23:16
+1 за Дания.
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
 |
LieutenantColonel
|
 |
В момента играе: LoL,BF Series
|
|
Заглавие: Re: Висше образование в чужбина Публикувано на: 11 Дек 2011 04:03
Единствено позитивни отзиви съм чувал за образованието в Дания.Така че ако се решиш > куфарите > самолета > Hej Danmark 
___________________________________ Professional soldiers are predictable; the world is full of dangerous amateurs - Murphys Law of Operations
|
|
|
|
 |
vanmx
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Висше образование в чужбина Публикувано на: 11 Дек 2011 05:01
Адмирирам решението ти да се занимаваш с изкуство и факта че искаш да бягаш от тукашната цигания 
|
|
|
|
 |
MoonFlame
|
 |
В момента играе: Skyrim, Titan Quest
|
|
Заглавие: Re: Висше образование в чужбина Публикувано на: 11 Дек 2011 09:35
vanmx написа: Адмирирам решението ти да се занимаваш с изкуство и факта че искаш да бягаш от тукашната цигания  +1
___________________________________ Китките помнят цвета...
|
|
|
|
 |
човек
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Висше образование в чужбина Публикувано на: 11 Дек 2011 12:51
влезни у лесото.
|
|
|
|
 |
Till.Lindemann
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Висше образование в чужбина Публикувано на: 11 Дек 2011 19:22
внимавай с тая дания познати, които отидоха там и се върнаха, ми казаха, че ако не може да си позволиш образование в холандия, не може да си позволиш живота в дания ![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif) самото учене е без пари, ама всичко останало леша. най-доволни са заминалите за великобритания, където е доста скъпо обаче. по-късно може да разпитам
|
|
|
|
 |
Dheart
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Висше образование в чужбина Публикувано на: 11 Дек 2011 20:26
Ако ще кандидатстваш в Великобритания, имай впредвид, че сроковете са до 15 януари. Не е невъзможно да го постигнеш, но бая трябва да се потрудиш. В Дания животът е по-скъп отколкото в UK и както винаги зависи от града. Лондон е най-скъп, Единбург е по-евтин, Гласгол е дооооста по-евтин и т.н. Образованието в Шотландия ти излиза на практика безплатно, заради SAAS, но животът е скъпичък. За квартира ще плащаш ПОНЕ 300 паунда на месец първата година, после в зависимост от града може и да си намериш нещо по-евтино. Цената на живот зависи от това какво ядеш, дали си готвиш, колко пиеш и т.н.
___________________________________ My victim you are meant to be No, you cannot hide nor flee You know what I'm looking for Pleasure your torture, I will endure
|
|
|
|
 |
Dexter
|
Футболен разбирач |
 |
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Висше образование в чужбина Публикувано на: 11 Дек 2011 20:32
Нда, за Дания - ако тая специалност се учи в Копенхаген се откажи, щото е безбожно скъпо там. В провинцията е по-търпимо, но издръжката пак си остава проблем. Аз и затова се отказах да ходя там 
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Висше образование в чужбина Публикувано на: 11 Дек 2011 22:01
По принцип в чужбина винаги е по-хубаво, но трябват кинти ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif) Един тип много фанфари, че ще ходи да учи във УК и след семестър се прибра скоропостижно и се хвана направо охранител. Парите явно не са му стигнали Най-добре ще е да провериш ако не на място, то поне в интернет да посъбереш информация и да почнеш да смяташ евентуално дали ще си струва ![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
___________________________________ Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
|
|
|
|
 |
Vermic
|
 |
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: Висше образование в чужбина Публикувано на: 12 Дек 2011 00:12
Каквото и да направиш ти остава точно 1 година 
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
 |
Deprivd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Висше образование в чужбина Публикувано на: 12 Дек 2011 01:31
Хахах е да, за всеки случай все пак. Във Великобритания няма как да стане. Ама нашите тия дни така ми лазят по нервите, от както се помня всяка година почивчици минимум два пъти в годината, Италия, Турция, Гърция, сега като трябва да се плати на син им образованието кършат пръсти и "eeeeй ми то тва много скъпо било ученето бe". И се изцепи майка ми че да не си мисля, че щели да плащат 500 евро на месец за живот. А колко ? Наем и храна в европейски град за 150 евро ? Някакви стипендии ще търся, нещо... Сигурно звуча много неблагодарно, но си е обидно, мрънкат ми, че много скъпо да се ходи на университет, а после баща ми си избира кола, а майка ми прави планове как ще ремонтират изцяло къщата на село.
EDIT: хем сме и направили уговорката, че където и да съм, задължително ще работя.
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
|
|
|
|
 |
Till.Lindemann
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Висше образование в чужбина Публикувано на: 12 Дек 2011 12:42
е, що да звучиш неблагодарно, нормално даже. тва май е намек, че ваще не искат да си губиш времето в чужбина в учене на глупости.
едно време като тренирахме, един от наще извади някъв бесен рекорд на диск, един треньор го забеляза и го взе за една година да тренира в каролина. после трябваше да си ходи, пък беше почнал да учи за треньор. почна да ходи на състезания лятото, фондовете от тях си ги вземаше на стипендия цяла година и тъй няколко години. накрая обаче и там го отебаха и накрая му остана 1 година учене и остана на техните да го издържат. ама те не искали да седи в америка и не му дадоха кинти и сега бачка в заложната на баща си
нещо такова ми прилича на мене
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Висше образование в чужбина Публикувано на: 12 Дек 2011 19:48
500 Евро на месец също трудно стигат. Особено във Великобритания или Холандия... Но пък от друга страна в България също ще харчиш около хилядарка на месец....
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Висше образование в чужбина Публикувано на: 13 Дек 2011 22:58
В Англия таксите от до година скачат на 9к паунда годишно, така че тежи
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|