Автор |
Съобщение |
Creator_
|
Цар |
|
В момента играе: с чурка
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 24 Окт 2011 00:44
Избирателите на ГЕРБ не стоят по форуми и не пишат. Повечето са бачкатори и не са толкова запалени. Затова Волен и Витков владеят интернет пространството, а на практика народът, или поне една трета от него, хвърля за Плевнелиев. А и 4-те % на Сидера са си около 150 хилки като брой гласове, не са малко за необразован човек, задържал се толкова време във властта, евалата. Та макар и да не гласувах за ГЕРБ сега (неделя живот и здраве вероятно ще го направя), според мен си е закономерно. Това са само избори!
___________________________________ Коя си ти и какво ти е специалното? Хубава си. Но красотата е често срещана в природата. Нека с наивната надменност на деца гледаме лицата на другите. Когато съзнанието стигне своя край, когато мисленето спре, идва творчеството. А то носи щастие.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 24 Окт 2011 02:14
High_voltage написа: Манипулацията е тотална. Плевнелиев 40% - АХАХАХА, да бе, ок. Защо такава реакция? На хората доста ясно им беше обяснено за кого да гласуват. А и при такъв мижав процент избирателна активност реалния процент население зад Плевнелиев съвпада горе-долу с електоралната подкрепа на ГЕРБ. Всичко е точно. А Волен в самия зенит на "Атака" имаше някакви 8%, последните три години доколкото знам все се върти около 4-5%.
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 24 Окт 2011 03:56
Копелета
НИКОГА
ама
НИКОГА
НИКОГА НЕ ВЛИЗАЙТЕ В КОМИСИЯ НА ИЗБОРИ
ОСОБЕНО ако ше сте сред преебаните 3-ма да носите лайната в ЦИК.
Честно, толко съм погнусен, че чак ми е през кура за резултати и проценти и кандидатчета. Даже не ми дреме че моя човек Прошко, на когото му прайхме кампанията последните месеци е с толко жалък процент. През кура ми е. Ебахти кошмара...
И през 2 минути някой крещи за лекар, щото някой припаднал, и полицията бесно влачи ограждения да направи път на линейки. ONLY IN BULGARIA.
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
ТРУПОНАРЕЗЕНинс
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 24 Окт 2011 08:20
Моят избор отново рулира. Даже и без мен, следващата неделя, моят избраник ще гушне приза. На печелившите - Честито!
___________________________________ Нема таа, нема онаа.
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 24 Окт 2011 09:22
1984 написа: За лотарията се разправяха. Като отмина на трийсетина метра, Уинстън се обърна. Продължаваха да спорят с оживени, развълнувани лица. С внушителните си седмични награди лотарията беше единственото обществено събитие, към което пролите се отнасяха сериозно. Нищо чудно тя да бе основният, ако не и единственият смисъл в живота за милиони проли. Това беше тяхното удоволствие, безразсъдство, тяхното успокоително средство и интелектуален подтик. Ставаше ли дума за лотарията, дори полуграмотни хора проявяваха смайващи математически способности и феноменална памет.
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 24 Окт 2011 10:41
AcTivE написа: 1984 написа: За лотарията се разправяха. Като отмина на трийсетина метра, Уинстън се обърна. Продължаваха да спорят с оживени, развълнувани лица. С внушителните си седмични награди лотарията беше единственото обществено събитие, към което пролите се отнасяха сериозно. Нищо чудно тя да бе основният, ако не и единственият смисъл в живота за милиони проли. Това беше тяхното удоволствие, безразсъдство, тяхното успокоително средство и интелектуален подтик. Ставаше ли дума за лотарията, дори полуграмотни хора проявяваха смайващи математически способности и феноменална памет. Хахаха, браво. Този цитат описва най-добре тази тема, че и изборите също
|
|
|
|
|
ТРУПОНАРЕЗЕНинс
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 24 Окт 2011 11:11
Актив е брутално умен, признал съм го още от време оно.
___________________________________ Нема таа, нема онаа.
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 24 Окт 2011 12:43
Абе всъщност има доста разлики. На първо място е, че в книгата тази лотария е там, за да насочва вниманието на пролите към себе си, вместо да са ангажирани с по-важни неща, застрашаващи контрола на партията. Изборите са всъщност нещото, което може реално определя властта на партията. И от другата страна - в книгата ясно се показва, че лотарията вълнува практически всички проли, докато избирателната активност в България показва точно обратното. Ерджан, бил си член на някоя от комисиите ли? И как се въртят номерата с гласовете значи?
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
човек
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 24 Окт 2011 19:37
абе, може ли ей ся да отида да гласувам?
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 24 Окт 2011 20:06
ти си от перник, за тебе всичко може
|
|
|
|
|
Creator_
|
Цар |
|
В момента играе: с чурка
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 24 Окт 2011 22:38
Препоръчвам на хората любезно да отидат и гласуват за нежния, но справедлив Росен или въобще да не гласуват. Щото да подкрепиш Ивайло с оправданието анти ГЕРБ и против преяждане с власт е странна точка. Не бих си правил труда дори да нарека подобни граждани хора. Те просто биха били редки лайна.
След като Сините и червените изкараха пълен мандат с техен президент, някои мислят, че ГЕРБ са статукво, при все че управляват едва от 2,5 години и не са имали президент. ГЕРБ заслужават да си изкарат мандата и да вземат президентската власт по дефиниция. Всъщност като се замисля те заслужават това дори само заради магистралите и залата. Дори само заради тея неща. Финансовото състояние, ако някой младеж очаква да му се подобри или влоши съществено от управляващите, значи е жалка утрепка и не заслужава да живее.
И нещо изненадващо - за пръв път тези избори турският кандидат кмет в Разград няма да иде на балотаж (а етническите турци в Лудогорието са 50%). На практика бъдещото малцинство от българи, при все че си раздели гласа по равно за ГЕРБ, БСП и отчасти за СК, до голяма степен изхвърля към 20 хилядите турци от властта. Според мен тук има нещо бая гнило. Ахмед явно играе за ГЕРБ или съвсем е подлудял.
___________________________________ Коя си ти и какво ти е специалното? Хубава си. Но красотата е често срещана в природата. Нека с наивната надменност на деца гледаме лицата на другите. Когато съзнанието стигне своя край, когато мисленето спре, идва творчеството. А то носи щастие.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 24 Окт 2011 23:13
Росен е хубавичък, докато двойката на бсп прилича на готвачи в шкембеджийница. Роската май ще е
___________________________________ Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 24 Окт 2011 23:34
MetalGearRex написа: Ерджан, бил си член на някоя от комисиите ли? И как се въртят номерата с гласовете значи? Цялостния фарс няма да го засягам, че мога ферман да изпиша, а и вече се отрази медийно. Само ше ви кажа, че влязохме да си предадем книжата в 6 вечерта днес, 15 часа след като пристигнахме отпред и си взехме номерчето. А как се въртят номерата с гласовете... Пф, на тия избори кой не е поискал той не е въртял номера с гласове, честно Не само бях член на комисия, ами на комисия в Студентски град. Как става номера: Студентите имат право да гласуват в секция по избор срещу студентска книжка и декларация, че няма да гласуват другаде. Като гласуват на задната корица на студентските им книжки се отбелязва, че е гласувал и се подписва от някой член и секретаря на комисията (аз). Да обаче, всеки един студент може да си извади настоящ адрес в общината и да бъде вписан в списъците, така че да може да гласува и за местни и за президентски избори. Тоест нищо не го спира да гласува в секцията, в която е по адрес, след което да отиде в която и да е друга секция и да гласува повторно за президент, като бъде дописан в допълнителен списък, със селския си адрес като например ул Извън Регулацията 19 в нз кое си село (реален случай, "Извън регулацията" е името на улицата.), без никой да разбере, че този човек е гласувал. Това което би трябвало да ги спре са декларациите, които попълват, че не са гласували и няма да гласуват на друго място. Същите тези декларации, които след края на изборния ден се увиват в амбалажна хартия, като тая в която ти опаковат салама, и отиват в кучи гъз в общината. При мен гласуваха 400+ студенти, като общия брой гласували за президент надхвърли бройката на имената в списъка по адресна регистрация (що студентки в студентски град имат моя подпис в студентските си книжки, хъхъ), което прави 400+ декларации в една секция, от около 50 в района. Осъзнавате ли колко декларации са това и дали някой ше седне да ги преглежда дали случайно не са гласували другаде, че дори и да седне, да намери нещо? Имаше сигнали за такива случаи и ония тъпанари неадекватни от ЦИК дойдоха да ни предупредят, да сме проверявали студентите да не би случайно да фигурират в списъците ни, вместо да ги добавяме. Че те да не са олигофрени бе, ше гласуват втори път там където са по адрес ли, та и 7 човека комисия никой няма да му се види позната физиономията втория път. Абсолютна неадекватщина. Никой няма да седне да проверява имената в декларациите в регистъра дали някой не си е извадил настоящ адрес, че и тогава да иде да провери в списъците в другата комисия тоя гласувал ли е. А дори и да го направи, ей го другия момент: Аз лично имам две студентски книжки, щото уча две специалности. Кой можеше да ме спре да гласувам два пъти, и кой някога щеше да разбере, че съм го направил? И не знам как е по другите университети, ама в колко от тях нещо те спира да имаш няколко студентски книжки? Само в тези, в които ти бият печат единствено когато платиш. А то даже дори и да няма печат за платена такса ако има подпис и другия печат се счита за заверена и студентите се допускат до гласуване. Ако не е този начин, е трудния начин - подмяна на протокола. Което беше адски лесно на тези избори, и съм абсолютно сигурен, че масово се е правило, ако не са били и с тази идея тези ексцесии в ОИК и чакането ни два дена. Масово комисиите се прибираха вкъщи да спят и се връщаха когато им наближи реда (15 часа чакане при нас, да спя на кашонче в ъгъла на залата ли (а имаше и такива...)). Хубаво, тръгваме си ние, прибираме се да поспим няколко часа, както и направихме. Протоколите ги взе председателката. Всяка комисия има два резервни протокола. Вкъщи сяда, вади си ново протоколче, надписва си колкото ще гласове, измисля 7 подписа, идва си на следващия ден, предавате заедно протокола, и ти естествено последното в главата ти са абе тука тоя кандидат 234 ли имаше или 334. Ако го направи, ше разбереш ли? Бюлетини повторно не се броят, принципно. Кой ше разбере? Повече в комисия, могат да ми ядат кура. Добре че поне са казали че ше ни платят 60лв+ за висенето, шото иначе в неделя половината секции просто няма да отворят поради липса на хора. Че даже и сега ше има проблеми с неявили се, ше видите, дано на ЦИК им стигнат резервите дето ги пращат ако недостига кворум в секция. Никой не иска да преживява това втори път, а и не е хуманно да го преживява пак. И аз не съм изключение, но за момента мисля да отида и тази неделя, но следващ път в комисия - не.
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 25 Окт 2011 11:39
Ерджан, благодаря и аз за дългото описание, което си направил. За съжаление наистина далаверите със студентските книжки са лесни за правене. И както казваш, дори някого да успеят да хванат, че е гласувал два пъти, съмнявам се глобите и наказанията за това да са особено големи (както всички други в България). Пък и не само със студентите се правят далавери, това е ясно. Не знам в коя комисия си бил ти, явно не в тази, в която аз гласувах (блок 40А), понеже там бяха 5 човека и имаше доста големи опашки (аз лично чаках час, за да гласувам). Председателят на комисията каза, че на всички избори били малко персонал, а идвали сташно много хора да гласуват (лично съм чакал и повече, надолу по стълбите, понеже се гласува на втория етаж). Общо взето положението беше много зле и не съм сигурен, че проблемът е единствено в студентите, които не са подавали предварително декларация, че ще гласуват на друго място. Мечтая си за електронно гласуване, което и допълнително ще затрудни фалшификацията на резултатите (стига системата да е сигурна, разбира се), но вероятно няма да стигнем Естония скоро. creator, магистрали и зала викаш. А знаеш ли, че оригиналните планове за залата са били тя да бъде по-голяма и да е годна за още повече спортове? И съответно да не се завърши през мандата на ГЕРБ? Подсказвам ти, че по-малката цена не е единственото нещо, поради което плановете ѝ се промениха, та тя стана по-малка и негодна за всички спортове, за които е била запланувана. А прословутото изказване на Борисов пред студентите от УНСС, да потраят лошите условия за образование, но поне ще си имат магистрали, просто не мога да коментирам...
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
човек
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 25 Окт 2011 21:29
гласувах за кадафи
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 25 Окт 2011 21:52
човек написа: гласувах за кадафи I az!!!!!
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 25 Окт 2011 22:44
Заложили сте на грешния кон
___________________________________ Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 25 Окт 2011 23:50
На умрел кон
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 26 Окт 2011 23:02
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 26 Окт 2011 23:50
Бойко като млад е бил симпатяга
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|