Автор |
Съобщение |
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 19 Юли 2011 22:40
Тя си е фабрично клокната. Иначе не казвам, че не съм я клоквал, тествал съм и почва много да бръмчи вентилатора, което не ме кефи. Става дума бръмченето го усещам, докато тези 10 15% доста по малко от бръмченето се забелязват. Още повече, че като пържиш машината и съкръщаваш живота. Особенно в тези жеги.
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 20 Юли 2011 07:51
Получаваш нобелова награда в категорията безопасен ум.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 20 Юли 2011 11:29
А ти вместо да се обясняваш си купи допълнително охлаждане, че както видя моята видеокарта е спецялна и има спецялно охлаждане към нея.
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 20 Юли 2011 11:58
Най-добрия вариант е наистина фабрично клокната със собствено охлаждане. Затова обичам видеокарти на гигабайт.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 20 Юли 2011 12:03
На времето всички им викаха гигадръв, ама в момента правят яки овърклокърски неща .
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Bobby Kotick
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 20 Юли 2011 12:05
iddqd написа: Е мен не са ме научили в училище как да си купа охлаждане с което да изкарам 60 кадъра на уичер 2, но ти ще ме научиш, може да не е водно а някво плазмено, ти ги чаткаш тия тебе са те научили. Не се тревожи ще изкараш над 100 кадъра на CoD MW3 всичко на МАХ.
___________________________________ I need some money!
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 20 Юли 2011 12:06
100 кадара няма да изакрам защото играя с всинк и 60 херца на монитора.
|
|
|
|
|
X-ray
|
|
В момента играе: с цици
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 20 Юли 2011 19:19
botlik3 написа: Ето ти сравнение на двете козоли в 12 рунда. обхваща всички аспекти и можеш да прецениш на кое държиш най-много и коя козола би ти допаднала повече. Хубаво е да изгледаш всички клипчета. http://www.technobuffalo.com/gaming/con ... station-3/Благодаря пич! Моля някой админ да заключи темата защото е станала мерене на пишкил
|
|
|
|
|
thewhitestig
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 20 Юли 2011 19:30
Overclocking-a си е голяма мания. Идяде, ако наистина си мислиш че няма смисъл от него си пълен селянин/селяндур/селяк/селтак
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 21 Юли 2011 14:09
Има смисъл, ако си падаш по шум от бръмчащи вентилатори. Ако се кефиш машината да ти работи тихо и стабилно и да има по-дълаг живот, то тогава не се оверклоква. Лично аз предпочитам спокоиствието и не ми трябват 5 кадара повече в кризис, така че овъклока при мен е пълна безмсилица. Според мен овъклокването е за нещастници на които висчко им бави, само дето ако всичко ти бави овърклока няма да ти помогне. Къв е смисъла да се пъна да си пържа картата и да ми изгори след 2 години точно като и свърши гаранцията. И после с тая преебана издупена изпърдяна, изгоряла карта без гаранция ще си супер гражданин, а моята все още ще си работи безшумно и безпроблемно. Успех
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 21 Юли 2011 15:18
Преди време имах една Geforce 4 mx440. Държах я на 30 процента овърклок в продължение на 4 години и нищо и няма. Сегашната ми карта под игри вдига 100 градуса, но всичко и е наред. Боли ме фара че някой чарк е възможно са изгори за 5 вместо за 10 години, нали дотогава ще съм сменил няколко компютъра.
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 21 Юли 2011 15:46
Е бегаи бе то в твоята стая сигорно не се живее, едно от шум на вентилатори, друго от жегата. Сега модерните карти са доста по-хладни. Моята рядко дига 70 градуса при яко натоварване. Значи виж работи си нормално към 35 40 граудса в жегата когато не се натоварва. Тогава изобщо не се усеща шум от компютъра сякаш е изключен. Ако е пръжна може да дигне над 50 и да почне да бръмчи без да има смисъл. При натоварен гейминг вентилатора почва да върти по тегаво приемрно над 60 градуса, но тогава има звук от игра и тн и не се усеща. Представи си сега твоята карта на 100 градуса с некв шибан вентилатор това сигорно е супер шумно и топлоотделящо. Друг е въпроса, че няма смисъл да си причинявам всички тези мъки + евентуално преебаване на системата, заради 5 кадара на кризис и още 4 на уичер 2, при условие че дори не играя тези игри. Предпочитам си спокоино, безшумно, сигурно и хладно работене на машината. Иначе не смятам за 5 години да сменя няколко компютъра.
|
|
|
|
|
NINJAinTIGHTS
|
|
В момента играе: Bayonetta (PS3) Warhawk Halo Reach Killzone 3
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 21 Юли 2011 18:56
Такова дирейлиране на тема в форум не съм виждал от дълго време. Няма ли отделна тема за овърклокване и охлаждане някъде в раздела за PC?
___________________________________ My common sense is augmented
|
|
|
|
|
the_presator
|
|
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 21 Юли 2011 20:09
Май няма. И по добре свиквай защото тук с почти всяка тема е така Админи няма. Поне не и активни такива.
|
|
|
X-ray
|
|
В момента играе: с цици
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 21 Юли 2011 20:36
Ами все пак някой премести темата.
Моля ви се спрете спама. Темата се изчерпа оставете я да потъне.
|
|
|
|
|
thewhitestig
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 21 Юли 2011 20:56
Идяде, аз не клоквам защото толко съм изпаднал за +5 кадъра на някоя игра. Клоквам щото е забавно, интересно и готино да видиш машината ти със собствените си умения по oc до къде може да я докараш. Не случайно със всяка нова генерация процесори и видеокарти ги правят така че да имат огромен потенциял за клок. Щото някой хора само с това се занимават, и затова купуват процесори с отключен множител. Голяма зарибявка си е. Това няма как да го оспориш. Като си решил че препочиташ тишината хубаво, ще уважа твоето мнение, но недей да говориш (напълно в твой стил) за овърклокинга че е едва ли не работа за клошари които нямат пари за по хубав хардуер и затова си мъчат Дюроните и Пентиумите само и само да изкарат някой кадър повече на някоя игра.
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 21 Юли 2011 21:56
Цитат: Клоквам щото е забавно, интересно и готино да видиш машината ти със собствените си умения по oc до къде може да я докараш Да бе с собствени умения, ако си малоумен. Ако имаш интелект като мен веднага ще се заровиш с вайтове и ще видих за определения хардуер какъв клок е оптимален. Ето за моята карта тук пише че този е нй стабилен http://www.hardocp.com/article/2011/02/14/asus_engtx570_video_card_review/3 и им вярвам на тях повече от колкото на себе си. Изобщо не ми се вижда забавна цялата тая работа ама щом теб ти е забавно ок. И все пак моето си е накрта на асус с по-голям потенцяиал за клок, а представам си хората с некви обикновени пръчки откде го вадят този ентусиазъм да клокват.
|
|
|
|
|
thewhitestig
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 21 Юли 2011 22:07
iddqd написа: Да бе с собствени умения, ако си малоумен. Ако имаш интелект като мен веднага ще се заровиш с вайтове и ще видих за определения хардуер какъв клок е оптимален. Глупости, няма такова нещо. Всеки чип е уникален. Няма 2 еднакви. И особенно при CPU-тата си личи. А и също така много зависи от това на какво дъно, с какво захранване и какъв охладител го караш. Рамта също е от голямо значение. При видеокартите по може да се каже че еди кой си клок е оптимален. Абе въобще само глупсоти говориш. Стига си пропагандирал разбиранията си, защото не са правилни.
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 21 Юли 2011 22:29
Ти си мн тъп бе. Видеокартат си има дъно рам процесор вентиалтор всичко на едно. Зависело от рамта ми колко ще си клокна видеото. Ебаси глупака.
|
|
|
|
|
thewhitestig
|
|
|
|
Заглавие: Re: Струва ли си Х360 Публикувано на: 21 Юли 2011 22:50
Ей селяндур, прочети ми пак мнението и недей да се излагаш. Рамта (не врам, ами рамта която я ръчкаш в слота на дъното малоумнико) оказва влияние в/у това колко може да си клокнеш процесора (CPU) тоя който го ръчкаш в слота/сокета/цокъла на дъното. Олеле колко си тъп :X:X немога да го опиша. КОй ти е позволил да минеш 2-ри калс бе ? Научи се да четеш. ГЕЕЕЕЙЙЙЙ
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|