Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Струва ли си Х360
Публикувано на: 19 Юли 2011 22:40

Тя си е фабрично клокната. Иначе не казвам, че не съм я клоквал, тествал съм и почва много да бръмчи вентилатора, което не ме кефи. Става дума бръмченето го усещам, докато тези 10 15% доста по малко от бръмченето се забелязват. Още повече, че като пържиш машината и съкръщаваш живота. Особенно в тези жеги.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юли 2011 07:51

Получаваш нобелова награда в категорията безопасен ум.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юли 2011 11:29

А ти вместо да се обясняваш си купи допълнително охлаждане, че както видя моята видеокарта е спецялна и има спецялно охлаждане към нея.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юли 2011 11:58

Най-добрия вариант е наистина фабрично клокната със собствено охлаждане. Затова обичам видеокарти на гигабайт.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юли 2011 12:03

На времето всички им викаха гигадръв, ама в момента правят яки овърклокърски неща :).

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юли 2011 12:05

iddqd написа:
Е мен не са ме научили в училище как да си купа охлаждане с което да изкарам 60 кадъра на уичер 2, но ти ще ме научиш, може да не е водно а някво плазмено, ти ги чаткаш тия тебе са те научили.

Не се тревожи ще изкараш над 100 кадъра на CoD MW3 всичко на МАХ.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юли 2011 12:06

100 кадара няма да изакрам защото играя с всинк и 60 херца на монитора.

Профил

Аватар
В момента играе: с цици
Публикувано на: 20 Юли 2011 19:19

botlik3 написа:
Ето ти сравнение на двете козоли в 12 рунда. обхваща всички аспекти и можеш да прецениш на кое държиш най-много и коя козола би ти допаднала повече. Хубаво е да изгледаш всички клипчета.

http://www.technobuffalo.com/gaming/con ... station-3/

Благодаря пич!

Моля някой админ да заключи темата защото е станала мерене на пишкил

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юли 2011 19:30

Overclocking-a си е голяма мания. Идяде, ако наистина си мислиш че няма смисъл от него си пълен селянин/селяндур/селяк/селтак :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юли 2011 14:09

Има смисъл, ако си падаш по шум от бръмчащи вентилатори. Ако се кефиш машината да ти работи тихо и стабилно и да има по-дълаг живот, то тогава не се оверклоква. Лично аз предпочитам спокоиствието и не ми трябват 5 кадара повече в кризис, така че овъклока при мен е пълна безмсилица. Според мен овъклокването е за нещастници на които висчко им бави, само дето ако всичко ти бави овърклока няма да ти помогне. Къв е смисъла да се пъна да си пържа картата и да ми изгори след 2 години точно като и свърши гаранцията. И после с тая преебана издупена изпърдяна, изгоряла карта без гаранция ще си супер гражданин, а моята все още ще си работи безшумно и безпроблемно. Успех :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юли 2011 15:18

Преди време имах една Geforce 4 mx440. Държах я на 30 процента овърклок в продължение на 4 години и нищо и няма. Сегашната ми карта под игри вдига 100 градуса, но всичко и е наред.
Боли ме фара че някой чарк е възможно са изгори за 5 вместо за 10 години, нали дотогава ще съм сменил няколко компютъра.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юли 2011 15:46

Е бегаи бе то в твоята стая сигорно не се живее, едно от шум на вентилатори, друго от жегата. Сега модерните карти са доста по-хладни. Моята рядко дига 70 градуса при яко натоварване.
Значи виж работи си нормално към 35 40 граудса в жегата когато не се натоварва. Тогава изобщо не се усеща шум от компютъра сякаш е изключен. Ако е пръжна може да дигне над 50 и да почне да бръмчи без да има смисъл. При натоварен гейминг вентилатора почва да върти по тегаво приемрно над 60 градуса, но тогава има звук от игра и тн и не се усеща. Представи си сега твоята карта на 100 градуса с некв шибан вентилатор това сигорно е супер шумно и топлоотделящо. Друг е въпроса, че няма смисъл да си причинявам всички тези мъки + евентуално преебаване на системата, заради 5 кадара на кризис и още 4 на уичер 2, при условие че дори не играя тези игри. Предпочитам си спокоино, безшумно, сигурно и хладно работене на машината. Иначе не смятам за 5 години да сменя няколко компютъра.

Профил

Аватар
В момента играе: Bayonetta (PS3)
Warhawk
Halo Reach
Killzone 3
Публикувано на: 21 Юли 2011 18:56

Такова дирейлиране на тема в форум не съм виждал от дълго време. :lol:

Няма ли отделна тема за овърклокване и охлаждане някъде в раздела за PC?

Профил

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 21 Юли 2011 20:09

Май няма. И по добре свиквай защото тук с почти всяка тема е така :lol:
Админи няма. Поне не и активни такива.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: с цици
Публикувано на: 21 Юли 2011 20:36

Ами все пак някой премести темата.

Моля ви се спрете спама. Темата се изчерпа оставете я да потъне.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юли 2011 20:56

Идяде, аз не клоквам защото толко съм изпаднал за +5 кадъра на някоя игра. Клоквам щото е забавно, интересно и готино да видиш машината ти със собствените си умения по oc до къде може да я докараш. Не случайно със всяка нова генерация процесори и видеокарти ги правят така че да имат огромен потенциял за клок. Щото някой хора само с това се занимават, и затова купуват процесори с отключен множител. Голяма зарибявка си е. Това няма как да го оспориш. Като си решил че препочиташ тишината хубаво, ще уважа твоето мнение, но недей да говориш (напълно в твой стил) за овърклокинга че е едва ли не работа за клошари които нямат пари за по хубав хардуер и затова си мъчат Дюроните и Пентиумите само и само да изкарат някой кадър повече на някоя игра.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юли 2011 21:56

Цитат:
Клоквам щото е забавно, интересно и готино да видиш машината ти със собствените си умения по oc до къде може да я докараш
Да бе с собствени умения, ако си малоумен. Ако имаш интелект като мен веднага ще се заровиш с вайтове и ще видих за определения хардуер какъв клок е оптимален. Ето за моята карта тук пише че този е нй стабилен http://www.hardocp.com/article/2011/02/14/asus_engtx570_video_card_review/3 и им вярвам на тях повече от колкото на себе си. Изобщо не ми се вижда забавна цялата тая работа ама щом теб ти е забавно ок. И все пак моето си е накрта на асус с по-голям потенцяиал за клок, а представам си хората с некви обикновени пръчки откде го вадят този ентусиазъм да клокват.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юли 2011 22:07

iddqd написа:
Да бе с собствени умения, ако си малоумен. Ако имаш интелект като мен веднага ще се заровиш с вайтове и ще видих за определения хардуер какъв клок е оптимален.

Глупости, няма такова нещо. Всеки чип е уникален. Няма 2 еднакви. И особенно при CPU-тата си личи. А и също така много зависи от това на какво дъно, с какво захранване и какъв охладител го караш. Рамта също е от голямо значение. При видеокартите по може да се каже че еди кой си клок е оптимален. Абе въобще само глупсоти говориш. Стига си пропагандирал разбиранията си, защото не са правилни.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юли 2011 22:29

Ти си мн тъп бе. Видеокартат си има дъно рам процесор вентиалтор всичко на едно. Зависело от рамта ми колко ще си клокна видеото. Ебаси глупака.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юли 2011 22:50

Ей селяндур, прочети ми пак мнението и недей да се излагаш. Рамта (не врам, ами рамта която я ръчкаш в слота на дъното малоумнико) оказва влияние в/у това колко може да си клокнеш процесора (CPU) тоя който го ръчкаш в слота/сокета/цокъла на дъното. Олеле колко си тъп :X:X немога да го опиша. КОй ти е позволил да минеш 2-ри калс бе ? Научи се да четеш. ГЕЕЕЕЙЙЙЙ

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com