DJ Cat
Цитат:
тая русата има феноменален задник, но мутрата и е като на премазан бухал
Това е велик лаф!
Ще си го запиша.
Иначе за новите трансформъри - пълен игнор.
Първа серия ми доказа, че в съвременния Холивуд повече пари, експлозии и CGI означават по-тъп екшън.
Сериозно, как успяват да профукат толкова много пари, за такива тъпи екшън секвенции?
Едно време някак всичко беше координирано и като сглобиш парчетата от отделните схватки се получаваше битка...Някъде от втората Матрица насам гледаш поредица от хвърчащи, виещи и перманентно трансформиращи се елементи, които сглобени нямат смисъл или тежест.
Само някои от битките в Карибски Пирати го докарваха прилично (и то защото бяха театрални и монтирани за по-голям комичен ефект). В Чудовищно и Стар Трек също имаше някой и друг добър момент (може би с това, че ти показват само по-кратки фрагменти и не набиват фокуса прекалено дълго, като и заради игрите с перспективата). Terminator 4 също ставаше до момента в който главният герой не стигна до истинските борци от съпротивата на Джон Конър...от там нататък, екшън сцените станаха боклук (а кулминацията на тъпотата беше CGI-натият Арни...да опропастят такава добра идея, мамка им...).
Било то в Аватар или в Тъмният Рицар - екшън сцените са грандиозни, но приличат на балет гледан на забавен каданс. Няма го усещането за опасност, динамика или приключение (И за 100-тен път...тресенето на камерата в документален стил не придава динамика!)...все едно гледаш клип по някаква музикална телевизия.
Майкъл Бей ми е особено противен в това отношение.
Естествено, когато гледаш негов филм не може да очакваш смислен, че дори и свързан сценарий...обаче очакваш качествен екшън...и получаваш големи количества от най-изпипаните и същевременно най-скучните сцени със специални ефекти на всички времена.
Този човек ме дразни с това, как може да хвърли огромни пари и усилия в сцена и в резултат тя да ми е убийствено досадна.
Нещо холивудци се отучиха да правят екъшни...къде са съвременните аналози на Predator, Aliens и Die Hard 1?
AvP-тата бяха ужасни (и откъм екшън), Predators беше нискобюджетна скука, Die Hard 4.0 горе-долу ставаше, ако игнорираш цялото хакерски безумие и "убиването" на хеликоптер с автомобил...
Да не отваряме теми като Indiana Jones 4 и prequal-ите на Star Wars.
За мен това е основният проблем на Transformers 3: по подразбиране се очаква да е тъп...но по забавен начин и да е фрашкан с добро пата-кюта...е, няма да получим нито едното от двете.
Ако съдим по опита от 1 и 2, де.