Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Заглавие: Re: Университетите (в България)
Публикувано на: 17 Фев 2011 16:51

Wannabe написа:
Учи се по-малко, но за сметка на тва наистина научаваш нещо за разлика от в БГ където зубриш сичко на изуст преди изпита и 2 дена след него не помниш нищо. Нещата са супер модерни, цялата ти информация (лекции, оценки, изпити, курсови, библиотека абе квот се сетиш) я има в интернет ии като цяло хората са супер разбрани и ако не разбираш нещо няма да ти лепнат 2ка веднага, ми ще направят всичко възможно да го разбереш. Та тва общо взето само дето държавата е доста долна и подтискаща ама 5-6 месеца в годината се търпи

Само заменяш ДЪРЖАВАТА с КВАРТАЛА и все едно сравняваш ТУ с НБУ :o

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Фев 2011 18:04

Мже и така да е, но все пак малко европеиска култура и великобританска диплома не могат да се вземат от нбу

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 17 Фев 2011 19:17

^^^Агхахахаха, много мощен хейт отнесе НБУ :lol: . Абе що толкова народ го плюе??? Освен за материалната им база други хубави отзиви не съм чувал??

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2011 09:25

Wannabe написа:
Мже и така да е, но все пак малко европеиска култура и великобританска диплома не могат да се вземат от нбу

Ей, европеИец, леко с великобританската ти диплома, работно място няма да оставиш за простолюдието :lol:

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2011 14:42

Откровено казано, хейтът към НБУ идва главно от озлоблението на хора, които откровено никога не са стъпвали в там и едва ли ще стъпят заради финансовата цедка на частния университет, която за мен е много по-ефективна от всеки един кандидат-студентски изпит в държавно ВУЗ.
НБУ има най-модрената база, най-реномираните, млади и мотивирани преподаватели, най-ефективна администрация, най-добро отношение към студента, най-гъвката система на обучение, най-чистите кенефи ( :lol: :lol: :lol: ), без корупция - всичко това, доколкото е възможно в държавата България.
Да, в НБУ изпитите се вземат лесно (не всички обаче) и не ти искат заверки за лекции. Това е цената, която трябва да бъде "платена" за гореспоменатите суперлативи, за да има по-голям поток студенти. Това е така, защото университетът не лежи на гърба на държавата и се изисква добър мениджмънт и финансиране. За споменатия "престиж" на дипломата от държавно ВУЗ ще бъдеш мачкан, бавен и накрая като я закъсаш ще цакаш 200 марки и едно прасе :) Накрая излизате с някой от НБУ с еднакви дипломи и работнотно място печели този който е по-голям връзкар :D Друго облекчение е, че в НБУ имам привилегията да избегна всекидневен контакт с хайлайф обществото на Студентски град.
Останалото е до личната мотивация на студента, което е съвсем отделeн и най-важен фактор. Как Омегата пише, университетът дава най-добри условия за учене в България, а това дали ще се възползваш от това си е твоя работа. Само да вметна, че да даваш 3 бона на година за образование си е най-голямата мотивация да оправдаеш тези средства. Убеден съм, че в България изобщо образованието е с остарял механизъм и образованието в чужбина е по-добрата алтернатива, макар че понякога и това не ти гарантира по-специална реализация тук (примерно една позната завърши моден дизайн в Милано и вече три години е безработна). Кофтито е, че за да заминеш в чужбина трябва да оставиш семейство и приятели, което допада не на всеки, но ако това не ти пречи и имаш и финансов гръб за случая това е възможност, която не трябва да се пропуска.
За специалност "право" мога да кажа неща от личен поглед - специалността е регулирана от държавата и затова се учат какви ли не безполезни неща особено първите два курса, т.е общо взето навсякъде учебният процес и повечето преподаватели са еднакви. Аз не виждам каква е разликата в дипломите по право между НБУ и другите университети, но щом толкова много хора я виждат - нека се аргументират, но със съответните доказателства, а не с празни приказки от типа на онова циганче разправяло как чичо му видял някой как ял луканка. На всеки му е ясно, дори на най-големия дебил, че стажовете и конкурсите се печелят от връзкарите и на никой не му пука колко безсънни нощи си имал заради държавния си изпит. Причината да няма много действащи юристи в момента от НБУ е не защото е слаб университет, а защото е специалността е акредитирана през 1998г. ако не се лъжа - физически за толкова време няма как да има топ-юристи на по 30 години от НБУ. Надявам се да не съм засегнал никой колега от другите университети в мнението си, но общо взето ми писна да слушам банални лафчета за НБУ. Ако някой има въпроси за специалността да се обърне към мене или да посети няколко лекции в университета - безплатни са!

Профил ICQ

Публикувано на: 18 Фев 2011 18:41

И този аргумент съм го чувал ебаси :lol: . Дайте нещо ново, сериозно се интересувам.

Профил Skype

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2011 19:22

Редактирах си по-обширно мнението с надеждата, че ще ме повозиш някой път на асансьора "Версаче" :lol:

Профил ICQ

Публикувано на: 18 Фев 2011 19:30

@AcTivE, това за всички специалности ли важи, включително компютри, или основно за правото?

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2011 19:39

Аз говорих общо за университета, вече за учебния процес и подробностите за другите специалности питай някой друг от форума.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2011 19:42

Информатика: СУ->НБУ->ТУ-ВсякоДругоУ

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2011 19:44

indigo написа:
Wannabe написа:

Ей, европеИец, леко с великобританската ти диплома, работно място няма да оставиш за простолюдието :lol:
Къв ти е проблема па на тебе? Ако по някъв начин не си съгласен с мене, аргументирай се, тея тъпи заядки са безмислени

Профил ICQ Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 18 Фев 2011 19:50

Ми Актив общо взето каза това, което ме домързя да напиша в първия си пост и напълно го подкрепям!

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2011 19:50

AcTivE написа:
За специалност "право" мога да кажа неща от личен поглед - специалността е регулирана от държавата и затова се учат какви ли не безполезни неща особено първите два курса, т.е общо взето навсякъде учебният процес и повечето преподаватели са еднакви. Аз не виждам каква е разликата в дипломите по право между НБУ и другите университети, но щом толкова много хора я виждат - нека се аргументират, но със съответните доказателства, а не с празни приказки от типа на онова циганче разправяло как чичо му видял някой как ял луканка. На всеки му е ясно, дори на най-големия дебил, че стажовете и конкурсите се печелят от връзкарите и на никой не му пука колко безсънни нощи си имал заради държавния си изпит. Причината да няма много действащи юристи в момента от НБУ е не защото е слаб университет, а защото е специалността е акредитирана през 1998г. ако не се лъжа - физически за толкова време няма как да има топ-юристи на по 30 години от НБУ. Надявам се да не съм засегнал никой колега от другите университети в мнението си, но общо взето ми писна да слушам банални лафчета за НБУ. Ако някой има въпроси за специалността да се обърне към мене или да посети няколко лекции в университета - безплатни са!

Разликата между дипломата от СУ и НБУ де юре я няма. Университетът се признава навсякъде, а именно финансовият ценз гарантира и възможността да се привличат по-качествените преподаватели.
И не, изпитите в специалност право не се взимат чак толкова лесно при вас :) Като изключим Владо Петров и още един-двама (които са ни ясни), преподавателите са ни едни и същи и едва ли имат чак толкова различни критерии по отношение оценяването. Поне като ги гледам на моите изпити как вилнеят ...
Бтв, аз съм влюбен в библиотеката ви. Не е реално какви неща намерих там!

Профил ICQ WWW

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 18 Фев 2011 19:53

Цитат:
Бтв, аз съм влюбен в библиотеката ви. Не е реално какви неща намерих там!

!!! +1

Ам.... абе ти как си влязъл като си външен? Щото исках да я покажа на един фр дето не учи там, ама не стана :?

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2011 19:55

Да речем, че имам солидни връзки :P
И не съм влизал, а само съм взимал книги оттам. На чуждо име, разбира се.

Профил ICQ WWW

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2011 20:02

В момента има проблем със системата по оценяване - въведоха задължителен текущ контрол, които направи крайното оценяване при сесията ужасно хаотично и се наложи да се правят устни изпити, защото половината от колегите бяха недоволни и то с право. Принципно на 80% от изпитите имаш шанса да препишеш и колкото и да е банално най-пазеният изпит беше по Български език в първи курс - 5 квестора за няма и 100 човека, а по ГП-обща част при Владо Петров (че го спомена) бяхме 200 човека в Аула и беше само той, а на всичкото отгоре си по едно време май си и похъркваше :D

Дидо, в библиотеката външни лица влизат срещу 2-3лв на ден или с месечна карта, за която си нямам и представа, може би на сайта я пише. Всичко са измислили :D

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 18 Фев 2011 20:04

Ако няма книги за динозаври в тая библиотека на НБУ, хич не ми я хвалете :D

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Публикувано на: 18 Фев 2011 20:11

Абе как се кандидатства в НБУ?
Как става балообразуването и какви документи са нужни?
От тук нищо не разбрах.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2011 23:28

Wannabe написа:
Къв ти е проблема па на тебе? Ако по някъв начин не си съгласен с мене, аргументирай се, тея тъпи заядки са безмислени

Писал си се европеец и си сбъркал думата. Вече българският ти взел да изостава на английският, предполагам.

Освен това не ми харесва как миришеш.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2011 23:31

Мене не ми харесва как виждаш, щото не виждам къде съм писал европеец?!

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost