Автор |
Съобщение |
indigo
|
 |
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 17 Фев 2011 16:51
Wannabe написа: Учи се по-малко, но за сметка на тва наистина научаваш нещо за разлика от в БГ където зубриш сичко на изуст преди изпита и 2 дена след него не помниш нищо. Нещата са супер модерни, цялата ти информация (лекции, оценки, изпити, курсови, библиотека абе квот се сетиш) я има в интернет ии като цяло хората са супер разбрани и ако не разбираш нещо няма да ти лепнат 2ка веднага, ми ще направят всичко възможно да го разбереш. Та тва общо взето само дето държавата е доста долна и подтискаща ама 5-6 месеца в годината се търпи Само заменяш ДЪРЖАВАТА с КВАРТАЛА и все едно сравняваш ТУ с НБУ 
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 17 Фев 2011 18:04
Мже и така да е, но все пак малко европеиска култура и великобританска диплома не могат да се вземат от нбу
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 17 Фев 2011 19:17
^^^Агхахахаха, много мощен хейт отнесе НБУ  . Абе що толкова народ го плюе??? Освен за материалната им база други хубави отзиви не съм чувал??
|
|
 |
indigo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 18 Фев 2011 09:25
Wannabe написа: Мже и така да е, но все пак малко европеиска култура и великобританска диплома не могат да се вземат от нбу Ей, европеИец, леко с великобританската ти диплома, работно място няма да оставиш за простолюдието 
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
 |
AcTivE
|
The King of Kings |
 |
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 18 Фев 2011 14:42
Откровено казано, хейтът към НБУ идва главно от озлоблението на хора, които откровено никога не са стъпвали в там и едва ли ще стъпят заради финансовата цедка на частния университет, която за мен е много по-ефективна от всеки един кандидат-студентски изпит в държавно ВУЗ. НБУ има най-модрената база, най-реномираните, млади и мотивирани преподаватели, най-ефективна администрация, най-добро отношение към студента, най-гъвката система на обучение, най-чистите кенефи (  ), без корупция - всичко това, доколкото е възможно в държавата България. Да, в НБУ изпитите се вземат лесно (не всички обаче) и не ти искат заверки за лекции. Това е цената, която трябва да бъде "платена" за гореспоменатите суперлативи, за да има по-голям поток студенти. Това е така, защото университетът не лежи на гърба на държавата и се изисква добър мениджмънт и финансиране. За споменатия "престиж" на дипломата от държавно ВУЗ ще бъдеш мачкан, бавен и накрая като я закъсаш ще цакаш 200 марки и едно прасе  Накрая излизате с някой от НБУ с еднакви дипломи и работнотно място печели този който е по-голям връзкар  Друго облекчение е, че в НБУ имам привилегията да избегна всекидневен контакт с хайлайф обществото на Студентски град. Останалото е до личната мотивация на студента, което е съвсем отделeн и най-важен фактор. Как Омегата пише, университетът дава най-добри условия за учене в България, а това дали ще се възползваш от това си е твоя работа. Само да вметна, че да даваш 3 бона на година за образование си е най-голямата мотивация да оправдаеш тези средства. Убеден съм, че в България изобщо образованието е с остарял механизъм и образованието в чужбина е по-добрата алтернатива, макар че понякога и това не ти гарантира по-специална реализация тук (примерно една позната завърши моден дизайн в Милано и вече три години е безработна). Кофтито е, че за да заминеш в чужбина трябва да оставиш семейство и приятели, което допада не на всеки, но ако това не ти пречи и имаш и финансов гръб за случая това е възможност, която не трябва да се пропуска. За специалност "право" мога да кажа неща от личен поглед - специалността е регулирана от държавата и затова се учат какви ли не безполезни неща особено първите два курса, т.е общо взето навсякъде учебният процес и повечето преподаватели са еднакви. Аз не виждам каква е разликата в дипломите по право между НБУ и другите университети, но щом толкова много хора я виждат - нека се аргументират, но със съответните доказателства, а не с празни приказки от типа на онова циганче разправяло как чичо му видял някой как ял луканка. На всеки му е ясно, дори на най-големия дебил, че стажовете и конкурсите се печелят от връзкарите и на никой не му пука колко безсънни нощи си имал заради държавния си изпит. Причината да няма много действащи юристи в момента от НБУ е не защото е слаб университет, а защото е специалността е акредитирана през 1998г. ако не се лъжа - физически за толкова време няма как да има топ-юристи на по 30 години от НБУ. Надявам се да не съм засегнал никой колега от другите университети в мнението си, но общо взето ми писна да слушам банални лафчета за НБУ. Ако някой има въпроси за специалността да се обърне към мене или да посети няколко лекции в университета - безплатни са!
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 18 Фев 2011 18:41
И този аргумент съм го чувал ебаси  . Дайте нещо ново, сериозно се интересувам.
|
|
 |
AcTivE
|
The King of Kings |
 |
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 18 Фев 2011 19:22
Редактирах си по-обширно мнението с надеждата, че ще ме повозиш някой път на асансьора "Версаче" 
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 18 Фев 2011 19:30
@AcTivE, това за всички специалности ли важи, включително компютри, или основно за правото?
|
|
|
|
 |
AcTivE
|
The King of Kings |
 |
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 18 Фев 2011 19:39
Аз говорих общо за университета, вече за учебния процес и подробностите за другите специалности питай някой друг от форума.
|
|
 |
indigo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 18 Фев 2011 19:42
Информатика: СУ->НБУ->ТУ-ВсякоДругоУ
|
|
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 18 Фев 2011 19:44
indigo написа: Wannabe написа: Мже и така да е, но все пак малко европеиска култура и великобританска диплома не могат да се вземат от нбу Ей, европеИец, леко с великобританската ти диплома, работно място няма да оставиш за простолюдието  Къв ти е проблема па на тебе? Ако по някъв начин не си съгласен с мене, аргументирай се, тея тъпи заядки са безмислени
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 18 Фев 2011 19:50
Ми Актив общо взето каза това, което ме домързя да напиша в първия си пост и напълно го подкрепям!
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
 |
Sirius
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 18 Фев 2011 19:50
AcTivE написа: За специалност "право" мога да кажа неща от личен поглед - специалността е регулирана от държавата и затова се учат какви ли не безполезни неща особено първите два курса, т.е общо взето навсякъде учебният процес и повечето преподаватели са еднакви. Аз не виждам каква е разликата в дипломите по право между НБУ и другите университети, но щом толкова много хора я виждат - нека се аргументират, но със съответните доказателства, а не с празни приказки от типа на онова циганче разправяло как чичо му видял някой как ял луканка. На всеки му е ясно, дори на най-големия дебил, че стажовете и конкурсите се печелят от връзкарите и на никой не му пука колко безсънни нощи си имал заради държавния си изпит. Причината да няма много действащи юристи в момента от НБУ е не защото е слаб университет, а защото е специалността е акредитирана през 1998г. ако не се лъжа - физически за толкова време няма как да има топ-юристи на по 30 години от НБУ. Надявам се да не съм засегнал никой колега от другите университети в мнението си, но общо взето ми писна да слушам банални лафчета за НБУ. Ако някой има въпроси за специалността да се обърне към мене или да посети няколко лекции в университета - безплатни са! Разликата между дипломата от СУ и НБУ де юре я няма. Университетът се признава навсякъде, а именно финансовият ценз гарантира и възможността да се привличат по-качествените преподаватели. И не, изпитите в специалност право не се взимат чак толкова лесно при вас  Като изключим Владо Петров и още един-двама (които са ни ясни), преподавателите са ни едни и същи и едва ли имат чак толкова различни критерии по отношение оценяването. Поне като ги гледам на моите изпити как вилнеят ... Бтв, аз съм влюбен в библиотеката ви. Не е реално какви неща намерих там!
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 18 Фев 2011 19:53
Цитат: Бтв, аз съм влюбен в библиотеката ви. Не е реално какви неща намерих там! !!! +1 Ам.... абе ти как си влязъл като си външен? Щото исках да я покажа на един фр дето не учи там, ама не стана 
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
 |
Sirius
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 18 Фев 2011 19:55
Да речем, че имам солидни връзки И не съм влизал, а само съм взимал книги оттам. На чуждо име, разбира се.
|
 |
AcTivE
|
The King of Kings |
 |
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 18 Фев 2011 20:02
В момента има проблем със системата по оценяване - въведоха задължителен текущ контрол, които направи крайното оценяване при сесията ужасно хаотично и се наложи да се правят устни изпити, защото половината от колегите бяха недоволни и то с право. Принципно на 80% от изпитите имаш шанса да препишеш и колкото и да е банално най-пазеният изпит беше по Български език в първи курс - 5 квестора за няма и 100 човека, а по ГП-обща част при Владо Петров (че го спомена) бяхме 200 човека в Аула и беше само той, а на всичкото отгоре си по едно време май си и похъркваше  Дидо, в библиотеката външни лица влизат срещу 2-3лв на ден или с месечна карта, за която си нямам и представа, може би на сайта я пише. Всичко са измислили 
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 18 Фев 2011 20:04
Ако няма книги за динозаври в тая библиотека на НБУ, хич не ми я хвалете 
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 18 Фев 2011 20:11
Абе как се кандидатства в НБУ? Как става балообразуването и какви документи са нужни? От тук нищо не разбрах.
|
|
|
|
 |
indigo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 18 Фев 2011 23:28
Wannabe написа: Къв ти е проблема па на тебе? Ако по някъв начин не си съгласен с мене, аргументирай се, тея тъпи заядки са безмислени Писал си се европеец и си сбъркал думата. Вече българският ти взел да изостава на английският, предполагам. Освен това не ми харесва как миришеш.
|
|
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Университетите (в България) Публикувано на: 18 Фев 2011 23:31
Мене не ми харесва как виждаш, щото не виждам къде съм писал европеец?!
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|