Автор |
Съобщение |
Vermic
|
 |
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 10 Яну 2011 16:51
Rostik79 написа: Ама сте големи хейтърчета ... Дупето боли ли те?
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
 |
thewhitestig
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 10 Яну 2011 23:01
Gοסgle [Bot] написа: Човешките уши може да са само 2, но чуват 3-измерно, отпред-отзад, нагоре-надолу. И всичко помежду им.
|
|
|
|
 |
OhMyGosh
|
 |
В момента играе: HL2DM; CRYSIS2; QUAKE 4; TRACKMANIA; PORTAL
|
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 11 Яну 2011 04:49
Btw имам грешка от първия пост, където съм писал "колони", съм имал предвид статични звукови източници спрямо главата (-слушалки), така, че се извиняваам. За колони(не-статични говорители), със сигурност е по-добре да са мнoгoканални!!
Не говоря за качество (басове, мнoгoлентови говорители и т.н), не бъркайте. Тъкмо това ви обяснявам - как чуваме триизмерно, въпреки че имаме 2 уши. Пробвайте с 2 микрофона да запишете 3 измерен звук и ще разберете какво се опитвам да ви обясня... Разликата на човека и тази между 2-та микрофона е, че имаме ушни миди, както и възможността да си движим главата(ориентиране чрез движение), и това е начина по които определяме звуците в триизмерното пространство.. Ама вие не искате да се замислите.. Ако нямахме възможност да се движим(спрямо източника на звука) и нямахме ушни миди, тоест се едно случая с 2-та неподвижни микрофона, щяхме да можем да определим само разликата между ляво и дясно (стерео). Та има начини да се възпроизведе surround и на стерео слушалки (2 канала) и то само със помощта на софтуеър.. А за домашно кино, ако седиш на канапето, отдалечен от източниците на звук (говорителите) и имаш възможнот да си движиш главата, то тогава мнoгoканален звук е препоръчителен, естествено... Идеята ми е, че на теория всички стерео-слушалки биха могли да бъдат използвани като съраунд слушалки, само чрез софтуеър, но според мен малко хора се замислят за това, а и хич няма да е на печалба, все пак хората са масово заблудени, и искат готово, не искат да си губят "излишно" времето... Все пак, не всички имат свободно време като мен:) Ако искате да проверите, дали говоря истината, проучете работата на сонарите... Веднага ще зацепите за какво говоря.
А ако някои се обърка и попита как тогава виждаме с очите, те вече са съвсем други по устройство.... Ако едно самостоятелно ухо не може да определи нито един звуков източник(като посока), в нито едно пространствено измерение, то едно самостоятелно око, без проблеми може да се ориентира в две измерения(ако е неподвижно, ако е подвижно би могло да се ориентира във всички пространствени измерения)...
И, нека, плс в тази тема да пишат само компетентни хора, ако има такива в този форум:) (ако имат време, де, все пак умните хора не си губят времето в четене на форуми по цял ден). И престанете панически да търсите одобрението на другите, чрез обиждане на непознати, скрити зад клавиатурите.. Прсото е много детско, и като пораснете, ще го разберете! Аз може да съм моментен безделник, и да се чуда с кво да се похвала, ама аз поне имам с какво! А и само за момента съм такъв безделен, което е най-важното!
___________________________________ АКО ИМА КУЕЙКЪРИ ИЛИ ДРУГИ ЯКО ЗАРИБЕНИ ПО OLDSCHOOL ARENA FPS-ИТЕ - http://www.facebook.com/ohmy2
|
|
|
|
 |
DJ Cat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 11 Яну 2011 11:06
Ебахти великия трол.
|
|
|
|
 |
Мr.Anderson
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 11 Яну 2011 11:25
Praise to God and his minions!
___________________________________ Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
|
|
|
|
 |
Vermic
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 11 Яну 2011 13:53
Нема такъв трол!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 11 Яну 2011 15:19
Vermic написа: Нема такъв трол! Взимайте пример, аматьори бледи!
___________________________________ Трева в котенцата...
|
|
|
|
 |
PyCa_kaka
|
 |
В момента играе: Супер Марио
|
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 11 Яну 2011 17:45
Само Аз така си мисля... или Темата и втория пост на Автора леекинко си противоречат ??
___________________________________ Не е важно дали си ТЪП... Важното е да не си личи!
|
|
|
|
 |
Ред
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 11 Яну 2011 18:25
Най масонската заблуда са ,да Изгори си компютъра.
|
 |
Bagerist0
|
 |
В момента играе: Със самолетчета :)
|
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 11 Яну 2011 19:04
За тъпото трол: http://en.wikipedia.org/wiki/Surround_sound и нататъка продължаваш да се образоваш... Човечеството, че е малоумно - малоумно е, но съраунда е сила... Вкъщи е 5.2 (не че е официален стандарт, но баща ми си взе допълнителен буфер)... Е, пич, на долбито филмите са епик, но ти като си глух и малоумен, стой си в невежество и си слушай яКоОоо от шибаните слушалчици за 10 лева. Неандарталец! А за всички, които им се чете нещо оффтопикц: http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Random
___________________________________ I'm far too busy... being delicious.
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
а.к.а. Багериста
|
|
|
|
 |
Undead Dude
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 13 Яну 2011 11:57
OhMyGosh написа: Btw имам грешка от първия пост, където съм писал "колони", съм имал предвид статични звукови източници спрямо главата (-слушалки), така, че се извиняваам. За колони(не-статични говорители), със сигурност е по-добре да са мнoгoканални!!
Не говоря за качество (басове, мнoгoлентови говорители и т.н), не бъркайте. Тъкмо това ви обяснявам - как чуваме триизмерно, въпреки че имаме 2 уши. Пробвайте с 2 микрофона да запишете 3 измерен звук и ще разберете какво се опитвам да ви обясня... Разликата на човека и тази между 2-та микрофона е, че имаме ушни миди, както и възможността да си движим главата(ориентиране чрез движение), и това е начина по които определяме звуците в триизмерното пространство.. Ама вие не искате да се замислите.. Ако нямахме възможност да се движим(спрямо източника на звука) и нямахме ушни миди, тоест се едно случая с 2-та неподвижни микрофона, щяхме да можем да определим само разликата между ляво и дясно (стерео). Та има начини да се възпроизведе surround и на стерео слушалки (2 канала) и то само със помощта на софтуеър.. А за домашно кино, ако седиш на канапето, отдалечен от източниците на звук (говорителите) и имаш възможнот да си движиш главата, то тогава мнoгoканален звук е препоръчителен, естествено... Идеята ми е, че на теория всички стерео-слушалки биха могли да бъдат използвани като съраунд слушалки, само чрез софтуеър, но според мен малко хора се замислят за това, а и хич няма да е на печалба, все пак хората са масово заблудени, и искат готово, не искат да си губят "излишно" времето... Все пак, не всички имат свободно време като мен:) Ако искате да проверите, дали говоря истината, проучете работата на сонарите... Веднага ще зацепите за какво говоря.
А ако някои се обърка и попита как тогава виждаме с очите, те вече са съвсем други по устройство.... Ако едно самостоятелно ухо не може да определи нито един звуков източник(като посока), в нито едно пространствено измерение, то едно самостоятелно око, без проблеми може да се ориентира в две измерения(ако е неподвижно, ако е подвижно би могло да се ориентира във всички пространствени измерения)...
И, нека, плс в тази тема да пишат само компетентни хора, ако има такива в този форум:) (ако имат време, де, все пак умните хора не си губят времето в четене на форуми по цял ден). И престанете панически да търсите одобрението на другите, чрез обиждане на непознати, скрити зад клавиатурите.. Прсото е много детско, и като пораснете, ще го разберете! Аз може да съм моментен безделник, и да се чуда с кво да се похвала, ама аз поне имам с какво! А и само за момента съм такъв безделен, което е най-важното! Bitch, no!
___________________________________ flickr flickr.com/photos/georgeoftheearth
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 13 Яну 2011 13:19
Съраунда наистина не е нещо особенно. Супер неудобно е да редиш колонки из стаята като луд и накрая курец. Някои с 2 мощни стерео колони може да те издуха като хай-фай качество и сила на звука. Лека изгъзица си е. Според мен 2 колони и един субуфер са си перфекната комбинация.
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
 |
Vermic
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 13 Яну 2011 13:48
Ей сега ще си купя слушалки със съраунд!
|
|
|
|
 |
OhMyGosh
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 13 Яну 2011 18:31
Ставаше въпрос, че нуждата, за повече от 2-канално аудио, за да се възпроизведе 3 измерна звукова информация е ненужна, и е масова заблуда. Все пак имаме две уши - тоест 2 говорителя са ни достатъчни, по един за всяко ухо. Всеки говорител може да възпроизведе без компромис информацията, нужна за ухото, за което отговаря, за да бъде заблуден слуха, че звука е пространствен, и не е ограничен само ляво/дясно(стерео). Но все пак повечето от вас, ако са учили нещо по физика, то е било най-много зубрене, а само със зубрене няма как да си представиш нещата (които всъщност са елементарни), и ще даваш много пари, защото не знаеш, че за surround не е нужно мнoгoканално аудио... Даже и при озвучаване, когато седиш на разстояние от източника на звук (колоните), примерно пред телевизора, на канапето, пак не е задължително мнoгoканалното аудио, освен ако не си въртиш главата, докато гледаш, което ще развали усещането за момент... Това е единственото приложение на мнoгoто аудио канали... А не, защото, разбираш ли, имаме някакъв орган, различен от ушите, с които усещаме откъде идва звука, това просто са глупости.
Проблема обаче седи там, че заблудата е толкова масова, че май все още няма просто СОФТУЕР, които да емулира мнoгoканално аудио на 2 канала(нужните звукови промени, за да се заблуди ухото, че звука идва от посока, различна от права линия по ушния канал, тоест централно ляво/дясно(откъдето звука идва най-чист))... Знам, че има слушалки, които са surround, но ако са наистина ефективни, то те ползват хардуеърна емулация (btw на пазара има и слушалки, които са мнoгoканални, без емулация, което ги прави абсолютно неефективни, така, че внимавайте!...)
Ама и аз, къде съм тръгнал само да пиша, в най-комплексарския форум на земята, и после ше ми кажете, че българите сме защитавали нещо.... Абсолютни егоисти, които не могат да овладеят емоциите, и си вярват, че по техния си собствен начин (приемане на мнения без премисляне и факти, ами просто по УСЕТ), някога ще са щастливи.... Разберете, че еволюцията не щади такива, като вас. Не го казвам, да ви обидя, ами защото го чувствам дълг(малко и ми е приятно да ви се присмивам де, но това ще запазя за себе си... Опс, аз май на глас го казах)..
И забележете, че хората, които дават смислено мнение, са по-малко от 5%....
___________________________________ АКО ИМА КУЕЙКЪРИ ИЛИ ДРУГИ ЯКО ЗАРИБЕНИ ПО OLDSCHOOL ARENA FPS-ИТЕ - http://www.facebook.com/ohmy2
|
|
|
|
 |
jaeger
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 16 Яну 2011 15:01
OhMyGosh написа: Проблема обаче седи там, че заблудата е толкова масова, че май все още няма просто СОФТУЕР, които да емулира мнoгoканално аудио на 2 канала(нужните звукови промени, за да се заблуди ухото, че звука идва от посока, различна от права линия по ушния канал, тоест централно ляво/дясно(откъдето звука идва най-чист))
You Noob, go frag yourself.
|
|
|
|
 |
Vermic
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 16 Яну 2011 15:01
днес си купих слушалки за 240 лева ;с
|
|
|
|
 |
->Изход<-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 16 Яну 2011 15:24
Vermic написа: днес си купих слушалки за 240 лева ;с пожелавам ти да седнеш на тях 
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 16 Яну 2011 16:00
OhMyGosh написа: Ставаше въпрос, че нуждата, за повече от 2-канално аудио, за да се възпроизведе 3 измерна звукова информация е ненужна, и е масова заблуда. Все пак имаме две уши - тоест 2 говорителя са ни достатъчни, по един за всяко ухо. Всеки говорител може да възпроизведе без компромис информацията, нужна за ухото, за което отговаря, за да бъде заблуден слуха, че звука е пространствен, и не е ограничен само ляво/дясно(стерео). Но все пак повечето от вас, ако са учили нещо по физика, то е било най-много зубрене, а само със зубрене няма как да си представиш нещата (които всъщност са елементарни), и ще даваш много пари, защото не знаеш, че за surround не е нужно мнoгoканално аудио... Даже и при озвучаване, когато седиш на разстояние от източника на звук (колоните), примерно пред телевизора, на канапето, пак не е задължително мнoгoканалното аудио, освен ако не си въртиш главата, докато гледаш, което ще развали усещането за момент... Това е единственото приложение на мнoгoто аудио канали... А не, защото, разбираш ли, имаме някакъв орган, различен от ушите, с които усещаме откъде идва звука, това просто са глупости.
Проблема обаче седи там, че заблудата е толкова масова, че май все още няма просто СОФТУЕР, които да емулира мнoгoканално аудио на 2 канала(нужните звукови промени, за да се заблуди ухото, че звука идва от посока, различна от права линия по ушния канал, тоест централно ляво/дясно(откъдето звука идва най-чист))... Знам, че има слушалки, които са surround, но ако са наистина ефективни, то те ползват хардуеърна емулация (btw на пазара има и слушалки, които са мнoгoканални, без емулация, което ги прави абсолютно неефективни, така, че внимавайте!...)
Ама и аз, къде съм тръгнал само да пиша, в най-комплексарския форум на земята, и после ше ми кажете, че българите сме защитавали нещо.... Абсолютни егоисти, които не могат да овладеят емоциите, и си вярват, че по техния си собствен начин (приемане на мнения без премисляне и факти, ами просто по УСЕТ), някога ще са щастливи.... Разберете, че еволюцията не щади такива, като вас. Не го казвам, да ви обидя, ами защото го чувствам дълг(малко и ми е приятно да ви се присмивам де, но това ще запазя за себе си... Опс, аз май на глас го казах)..
И забележете, че хората, които дават смислено мнение, са по-малко от 5%.... Не зная защо, може би случайно, а може би под влиянието на някакво дълбоко аргументирано съзнание в мен, за чието съществуване аз не подозирам, си помислих, че си несравнимо тъп. 
|
|
|
|
 |
Till.Lindemann
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 16 Яну 2011 18:31
добре ве о Мон Дьо, защо като искаш само компетентни хора да изказват мнения в темата, ти продължаваш да пишеш в нея? иначе, не ми отговори на въпроса, ти като гледаш филм на лаптопа у вас, и като си на кино, едно и също ли чуваш ![[Question] :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
|
|
|
|
 |
OhMyGosh
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Най-масовата заблуда на човечеството - surround-a :) Публикувано на: 20 Яну 2011 10:43
И ето, наситина се оказва, че съм прав... Surround слушалки дейстиветлно съществуват, и то само с 2 канала (всеки канал с по 2 ленти,примерно), а съраунда е емулация, точно както си мислех, което доказва, че нямаме нужда от повече от 2 канала, за да чуваме триизмерно(освен в случаите, когато ушите ни се движдат отделно спрямо източника на звук, както е примерно в случаите, когато сме на разстояние пред телевизора)... Просто заблудата наистина е много масова, и малко хора наистина осъзнават "какво всъщност е нужно за възпроизвеждане на три-измерно озвучение", а всичко е толкова елементарно - имаме 2 уши, тоест всички слушалки биха могли да бъдат превърнати само чрез софтуер, в източници на три измерно озвучение... Вече за качеството на звука, това е друга тема.. С две думи - ушите ни са "стерео", но имаме начин да се ориентираме в пространствено, което значи, че и всички стерео предаватели, биха могли да емулират пространствено озвучение!
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|