Императора написа:Валентин написа:Впрочем iddqd брат не знам за какво говориш, играта върви с над 60 FPS на 1080p Ultra Nightmare дори и на
GTX 1060 3GB
то замисълът на тази карта като излезе беше именно да е... КРАЯТ на развитието, на еволюционния път на графичните карти. Поне за геймърите.
Просто таванът на фотореализма при CGI-то вече бе отдавна достигнат и съответно няма какво повече и още да се изисква откъм мощност и пърформанс на видеокартите.
Разбира се вече при графичните дизайнери, и операторите на сложен графичен софтуеър ситуацията е различна --- те като цяло винаги ще се нуждаят от още и още РАМ и РАМ + процесорна мощ на графичните си карти.

Еми за жалост за мен изобщо не успя да е
the be-all and end-all GPU, което доведе и до междувременното ми завръщане към
AMD. Първоначално изглеждаше доста обещаващо, но производителността ѝ изобщо не издържа теста на времето и вероятно е била умишлено погребана чрез драйвери. За мен повратен беше моментът когато към момента на излизане на
Assassin's Creed: Origins я играех абсолютно стабилно на почти 100% ултра настройки на 1080р с въпросната карта (версията с
6 GB VRAM) ... докато един светъл ден около година по-късно не реших да я пробвам пак и не си я купих от
Ubisoft магазина за 5 евро и ми вървеше с 30-40 кадъра на каквито и да било настройки. Същото се отнасяше и за
The Witcher 3 - стабилен пърфомънс първоначално, а около година по-късно на моменти фреймрейта тотално сбозваше. Абсолютно обратната тенденция наблюдавам при
AMD, първо с
VEGA 56 и сега с
RX 5700 XT - с времето и проблемите се изчистват, и производителността нараства значително, и то трайно. Затова и към днешна дата в най-евтиния сегмент хората все още препоръчват вече античните
RX 570/580/590 от
AMD - защото с годините производителността им само нарастна и отдавна задмина
GTX 1060. Като цяло явно зелените с напредването на времето имат склонност да саботират по
low- и
mid-range картите чрез драйвери, вероятно за да стимулират хората или да ъпгрейдват по-скоро, или направо да си купуват само картите от хх70 и хх80 сериите.
![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)