настолен комп vs лаптоп

Проблеми, съвети, ъпгрейд
Аватар
Till.Lindemann

настолен комп vs лаптоп

Мнение от Till.Lindemann »

пичуи, един познат иска да си прави конфигурация, та ме пита за съвет. понеже нищо не разбирам, попитах едно аверче, учи нащо компютърно в шотландия, викам си тоя ги знае. лафихме си за дъна, процесори(той говори де, аз кимах) и в един момент пича пита защо трябва да се вземе настолен компютър вместо лаптоп. на запад масово се взимали лаптопи, само разни хардкор геймъри вземали кашони(заради периферията сигурно).
и взех да се замислям, освен за игри, вече какви за предимствата на настолния комп пред лаптопа? настолен комп ли ползвате или лаптоп, имат ли бъдеще кашоните?
Аватар
Ред
Обратна връзка:

Re: настолен комп vs лаптоп

Мнение от Ред »

Реално е прав. Ако ти трябва само за игри си взимай настолен ,във всеки друг случай взимай лаптоп. Минуса на лаптопите е ,че не можеш да си го сглобиш сам ако си падаш по такива неща и че охлаждането дори на най-добрите е доста зле.
:icq22:
Аватар
Liberty
В момента играе: League of Legends
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Аз пък бих се изразил така, ако компютъра му трябва само за да си проверява фейсбук и да браузва из сайтове, както и стандартните офис приложения тогава лаптопа е добре. Даже на един съвременене лаптоп могат да се играят и повечето игри.

Ако обаче компютъра ти трябва за по-сериозна работа, тогава е вежно да имаш мощна машина, и е по-добре да е настолен добри характеристики.

Аз например, понеже се занимавам с видеомонтаж в последно време и трябва да ти кажа, че за това се изисква адски мощен компютър, даже по-мощен отколкото за игри, особено ако монтираш HD видео, което е над 10 минути. Същото важи и ако се занимаваш с 3D дизайн, а понякога дори за обработка на изображения ти трябва яка машина.

Аз лично имам и двете.
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
X-ray
В момента играе: с цици

Мнение от X-ray »

Лаптопа е преносим и също толкова добър за повечето неща като кашона, НО ако си архитект, дизайнер, и т.н. от лаптопа очаквай блажен бял дим и нищо повече. В повечето случай обаче даже не ти трябва десктоп реплейсър. Лично аз ти препоръчвам нетбук за офис работа и интернет и мощен настолен за работа.
Progressor
В момента играе: Clichequest: Valley of the Grind
Обратна връзка:

Мнение от Progressor »

Зависи твоят човек колко пари е отделил за целта и какво търси, ако не му се дават много пари и не държи на мобилност - ПС. Това което не харесвам на нискобюджетните лаптопи е отвратителната резолюция, но за толкова пари - толкова.
Иначе по темата няма как да ти се отговори, всичко си зависи до конкретните нужди и бюджет които не си споменал.
Аватар
wannabe
Обратна връзка:

Мнение от wannabe »

Освен за игрите и повечето лаптопи се скапват по-бързо. Иначе за всичко останало по-добре лаптоп
Аватар
zip0
Обратна връзка:

Мнение от zip0 »

Лаптопът е по-добрия вариант за мен. За игри съм си купил пс3, на лаптопа правя нормалните неща - филми, интернет, музика, фотошоп и нямам проблеми. Оферта си е- носиш си го където искаш, тих е, wifi.
Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

Мнение от AcTivE »

Бих те посъветвал да си вземеш лаптоп, възможно най-компактен. Удобството е несравнимо.
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
Штрак
В момента играе: real_life.exe (worst game evar!)

Мнение от Штрак »

А също така и един лаптоп харчи минимум 4-5 пъти по-малко ток в сравнение с една средностатистическа домашна гейм машина...
знайш ли като се замаам...
Аватар
iddqd

Мнение от iddqd »

Лаптопите се преебават много бързи, обикновено скоро след като им свърши гаранцията и след това трябва да се зима нов. Ако нямаш проблем да си метнеш на боклука лаптопа през 2 3 години и да си зимаш нов си ок, но ако искаш да изакраш повече си земи пц.
Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
Аз

Мнение от Аз »

Лаптопа е хем скъпо спрямо характеристики, хем преебващ се. Досега съм сменил два... и какво съвпадение единия месец след гаранцията, другия почти седмица :!:
Нещо остроумно

Sturm написа:къв ханс бе...
DJ Cat

Мнение от DJ Cat »

Aко не играе игри - лаптоп.
Аватар
Till.Lindemann

не питам за себе си. дал съм им скайпове да се разберат

разсъждавам само. ако наистина не ползваш компа за сериозна работа или сериозни игри(с други думи - ако можеш да играеш на под 21 инчов монитор, без мишка с 30 екшън бутона и клавиатура с тъчскрийн), настолен комп май не ти е нужен. + че лаптопа не заема толкова място, по-тих е, може да го вземеш в кенефа :)

аз се чудих преди години на американците от някво проучване, че преносимите компютри се купуват в пъти повече, пък сега го намирам за напълно логично. ебати
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

може да го вземеш в кенефа

Абсолютно ключов момент :!:
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
DJ Cat

Мнение от DJ Cat »

Абе ако не играеш игри, много ясно че ще вземеш лаптоп. Има хиляди причини. Ако играеш стари игрички и от дъжд на вятър пак. Ако цъкаш постоянно новите заглавия, настолен комп задължително. Толкова е просто.
kFp_Kamko

Мнение от kFp_Kamko »

А не мислите ли , че най-добрият вариант е геймърски лаптоп ? Аз лично имам такъв и не съжелявам изобщо :)
Аватар
Till.Lindemann

е тва пък е върховната простотия

геймърския лаптоп няма батерия, колкото ти трябва, няма достатъчно голям монитор, колкото ти трябва, няма мишка, бутоните на клавиатурата са на близко....

ако ще е за хардкор геймене, кашон според мен :wink:

лично аз, като тръгнахме да говорим, откакто си взех лаптоп, сядам на домашния кашон, само да го чистя от вируси.
мда, сега родителите ми ползват мишката и клавиатурата ми на Razer, за да ровят във фейсбук и форума на дир бг... кво да прайш
kFp_Kamko

Мнение от kFp_Kamko »

Сунай написа:е тва пък е върховната простотия

геймърския лаптоп няма батерия, колкото ти трябва, няма достатъчно голям монитор, колкото ти трябва, няма мишка, бутоните на клавиатурата са на близко....

ако ще е за хардкор геймене, кашон според мен :wink:

лично аз, като тръгнахме да говорим, откакто си взех лаптоп, сядам на домашния кашон, само да го чистя от вируси.
мда, сега родителите ми ползват мишката и клавиатурата ми на Razer, за да ровят във фейсбук и форума на дир бг... кво да прайш

Имам си мишка ... Не виждам къде е проблема с копчетата? Батерията ми издържа по 2,30 мин в Гейминг моуд ? Достатъчно ми е ... поне на мен.
Аватар
wannabe
Обратна връзка:

Мнение от wannabe »

kFp_Kamko написа:Батерията ми издържа по 2,30 мин в Гейминг моуд ? Достатъчно ми е ... поне на мен.
Ясно...Тоя за 5 минути превърта игра
kFp_Kamko

Мнение от kFp_Kamko »

Wannabe написа:
kFp_Kamko написа:Батерията ми издържа по 2,30 мин в Гейминг моуд ? Достатъчно ми е ... поне на мен.
Ясно...Тоя за 5 минути превърта игра

Мне .... но времето във влака докато чакаш си е доста време ... :) Правя си по 1 полусезон на ФМ-а :Д
Публикувай отговор