Автор |
Съобщение |
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 22 Окт 2011 17:22
пичуи, един познат иска да си прави конфигурация, та ме пита за съвет. понеже нищо не разбирам, попитах едно аверче, учи нащо компютърно в шотландия, викам си тоя ги знае. лафихме си за дъна, процесори(той говори де, аз кимах) и в един момент пича пита защо трябва да се вземе настолен компютър вместо лаптоп. на запад масово се взимали лаптопи, само разни хардкор геймъри вземали кашони(заради периферията сигурно). и взех да се замислям, освен за игри, вече какви за предимствата на настолния комп пред лаптопа? настолен комп ли ползвате или лаптоп, имат ли бъдеще кашоните?
|
|
|
|
|
Ред
|
|
|
|
Заглавие: Re: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 22 Окт 2011 17:39
Реално е прав. Ако ти трябва само за игри си взимай настолен ,във всеки друг случай взимай лаптоп. Минуса на лаптопите е ,че не можеш да си го сглобиш сам ако си падаш по такива неща и че охлаждането дори на най-добрите е доста зле.
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 22 Окт 2011 17:54
Аз пък бих се изразил така, ако компютъра му трябва само за да си проверява фейсбук и да браузва из сайтове, както и стандартните офис приложения тогава лаптопа е добре. Даже на един съвременене лаптоп могат да се играят и повечето игри.
Ако обаче компютъра ти трябва за по-сериозна работа, тогава е вежно да имаш мощна машина, и е по-добре да е настолен добри характеристики.
Аз например, понеже се занимавам с видеомонтаж в последно време и трябва да ти кажа, че за това се изисква адски мощен компютър, даже по-мощен отколкото за игри, особено ако монтираш HD видео, което е над 10 минути. Същото важи и ако се занимаваш с 3D дизайн, а понякога дори за обработка на изображения ти трябва яка машина.
Аз лично имам и двете.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
X-ray
|
|
В момента играе: с цици
|
|
Заглавие: Re: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 22 Окт 2011 18:26
Лаптопа е преносим и също толкова добър за повечето неща като кашона, НО ако си архитект, дизайнер, и т.н. от лаптопа очаквай блажен бял дим и нищо повече. В повечето случай обаче даже не ти трябва десктоп реплейсър. Лично аз ти препоръчвам нетбук за офис работа и интернет и мощен настолен за работа.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 22 Окт 2011 19:09
Зависи твоят човек колко пари е отделил за целта и какво търси, ако не му се дават много пари и не държи на мобилност - ПС. Това което не харесвам на нискобюджетните лаптопи е отвратителната резолюция, но за толкова пари - толкова. Иначе по темата няма как да ти се отговори, всичко си зависи до конкретните нужди и бюджет които не си споменал.
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 22 Окт 2011 21:04
Освен за игрите и повечето лаптопи се скапват по-бързо. Иначе за всичко останало по-добре лаптоп
|
|
|
|
|
zip0
|
|
|
|
Заглавие: Re: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 22 Окт 2011 21:27
Лаптопът е по-добрия вариант за мен. За игри съм си купил пс3, на лаптопа правя нормалните неща - филми, интернет, музика, фотошоп и нямам проблеми. Оферта си е- носиш си го където искаш, тих е, wifi.
___________________________________ ...
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 22 Окт 2011 22:34
Бих те посъветвал да си вземеш лаптоп, възможно най-компактен. Удобството е несравнимо.
|
|
|
|
Заглавие: Re: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 22 Окт 2011 22:53
А също така и един лаптоп харчи минимум 4-5 пъти по-малко ток в сравнение с една средностатистическа домашна гейм машина...
___________________________________ знайш ли като се замаам...
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 22 Окт 2011 23:02
Лаптопите се преебават много бързи, обикновено скоро след като им свърши гаранцията и след това трябва да се зима нов. Ако нямаш проблем да си метнеш на боклука лаптопа през 2 3 години и да си зимаш нов си ок, но ако искаш да изакраш повече си земи пц.
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 22 Окт 2011 23:09
Лаптопа е хем скъпо спрямо характеристики, хем преебващ се. Досега съм сменил два... и какво съвпадение единия месец след гаранцията, другия почти седмица
___________________________________ Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 22 Окт 2011 23:12
Aко не играе игри - лаптоп.
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 22 Окт 2011 23:18
не питам за себе си. дал съм им скайпове да се разберат разсъждавам само. ако наистина не ползваш компа за сериозна работа или сериозни игри(с други думи - ако можеш да играеш на под 21 инчов монитор, без мишка с 30 екшън бутона и клавиатура с тъчскрийн), настолен комп май не ти е нужен. + че лаптопа не заема толкова място, по-тих е, може да го вземеш в кенефа аз се чудих преди години на американците от някво проучване, че преносимите компютри се купуват в пъти повече, пък сега го намирам за напълно логично. ебати
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 22 Окт 2011 23:21
Цитат: може да го вземеш в кенефа Абсолютно ключов момент
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 23 Окт 2011 16:25
Абе ако не играеш игри, много ясно че ще вземеш лаптоп. Има хиляди причини. Ако играеш стари игрички и от дъжд на вятър пак. Ако цъкаш постоянно новите заглавия, настолен комп задължително. Толкова е просто.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 23 Окт 2011 19:15
А не мислите ли , че най-добрият вариант е геймърски лаптоп ? Аз лично имам такъв и не съжелявам изобщо
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 23 Окт 2011 19:34
е тва пък е върховната простотия геймърския лаптоп няма батерия, колкото ти трябва, няма достатъчно голям монитор, колкото ти трябва, няма мишка, бутоните на клавиатурата са на близко.... ако ще е за хардкор геймене, кашон според мен лично аз, като тръгнахме да говорим, откакто си взех лаптоп, сядам на домашния кашон, само да го чистя от вируси. мда, сега родителите ми ползват мишката и клавиатурата ми на Razer, за да ровят във фейсбук и форума на дир бг... кво да прайш
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 23 Окт 2011 20:32
Сунай написа: е тва пък е върховната простотия геймърския лаптоп няма батерия, колкото ти трябва, няма достатъчно голям монитор, колкото ти трябва, няма мишка, бутоните на клавиатурата са на близко.... ако ще е за хардкор геймене, кашон според мен лично аз, като тръгнахме да говорим, откакто си взех лаптоп, сядам на домашния кашон, само да го чистя от вируси. мда, сега родителите ми ползват мишката и клавиатурата ми на Razer, за да ровят във фейсбук и форума на дир бг... кво да прайш Имам си мишка ... Не виждам къде е проблема с копчетата? Батерията ми издържа по 2,30 мин в Гейминг моуд ? Достатъчно ми е ... поне на мен.
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 24 Окт 2011 01:13
kFp_Kamko написа: Батерията ми издържа по 2,30 мин в Гейминг моуд ? Достатъчно ми е ... поне на мен. Ясно...Тоя за 5 минути превърта игра
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: настолен комп vs лаптоп Публикувано на: 24 Окт 2011 08:31
Wannabe написа: kFp_Kamko написа: Батерията ми издържа по 2,30 мин в Гейминг моуд ? Достатъчно ми е ... поне на мен. Ясно...Тоя за 5 минути превърта игра Мне .... но времето във влака докато чакаш си е доста време ... Правя си по 1 полусезон на ФМ-а :Д
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|