Ако човек пожелае негов любим човек да го убие, колко трябва да го обича другия, за да го направи
Според мен другия не трябва да го обича много...
Ако наистина много го обича или ще вярва отчаяно, че човека няма нужда да умира (ако става дума за болест, ще се надява на чудо) или ще остави това да го направи някой друг. Може дори да го организира, но не би участвал директно в процеса.
Говоря за напълно хипотетична ситуация, естествено.
Шансът да убия някого е много по-голям докато съм адски разярен и не мисля трезво, вместо като резултат от внимателно премислено решение...просто не е в характера ми...
Сега вече знаете, ако някой иска да го убия, трябва да ме ядоса хубаво (то пък не е трудно) преди това
![[Twisted Evil] :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
.
ПП Не съобразих кой е пуснал темата...В японския смисъл - ако най-добрия ти приятел ще си прави харакири (болезнено, самоунижително и смъртоносно самонараняване с нож в корема), ти трябва да си наблизо и с вярната катана да му отсечеш главата...така че да не се мъчи много...
Това обаче май е признак за добро възпитание и стоицизъм, а не толкова пример за приятелска любов...За съвременните японци предполагам това е само някакъв майтап от историята им.