Трейлър - http://www.youtube.com/watch?v=djykIppWJjY

След изключителните новини , които не представиха в последните 5 седмици за новия ПЕС 2009 ето , че имаме още една която засяга онлайн режима ! Щастлив съм да ви съобщя ,че в PellUK се появи информация , че 2 срещу 2, е минимума , който ще се обслужва от Konami тази година в Co-Op режим.
Така че, дали 2 срещу 2 или 3 срещу 1, 4 играчи ще играят онлайн през тази година. Вече има добра възможност този брой да нараства, но само ако Konami са уверени, че ще бъде постигнато без лаг.
----------------------------------
Информация за PES 2009 от Play3
Част от екипът на немското списание за игри, е имал възможността да играе ранна версия на PES 2009. Ето техните впечатления:
- Ранната версия вървя много гладко и изглеждаше много изчистена
- Подобрени реакции на играчите спрямо бързите подавания
- Подобрения на изкуствения интелект за по-агресивна игра и по-добро пласиране
- Изкуственият интелект се справя доста добре в защита
- Нов ръчен контрол над пасовете
- “Новата система за пасове отначало изглеждаше трудна, но беше много лесна за адаптиране.”
- Тази система ще замества опцията “Manual” контрол, като познатите “Auto” и “Semi-Auto” ще са отново в играта
- 3D моделите на футболистите изглеждат по-добре
- Нови анимации (”футболистите искат топката като вдигат ръка, шпагатите на мократа трева са по-дълги”)
- Променена система за реакция на футболистите спрямо времето… в дъжда топката се владее по-трудно, за вратарите ударите стават по-сложни за улавяне и точното подаване също се усложнява
- Нов режим, позволяващ използването на Save файла онлайн.
-----------------------------------
Сериозно изтичане на информация за PES 2009!
След известно чакане за новини, имаме цяла лавина от информация! Благодарение на Лами, Хънтър от PESGaming и най-вече екипа на сайта Pro Evo League Live UK имаме интервю с вътрешни хора, имали възможността да играят на тестова версия на PES 2009.
Ето го цялото интервю на PELLUK:
Що се отнася до геймплея, повече до PES6 ли се доближава или до PES2008, и в какво са разликите?
Геймплеят представлява PES 2008 такъв, какъвто трябваше да бъде. Вече не можеш да минеш целия отбор с Ето’О и Роналдиньо, но можеш да избягаш от пазача си, ако успееш да прецениш движенията си. Доста по-реалистично е и в атака, и в защита.
Съдийството в PES 2008 беше отвратително. Променило ли се е в новата игра?
Съдийството си е на практика същото, но трябва да се отбележи, че сблъсъците са подобрени и вече има доста по-малко грешки на съдията. Симулациите също са подобрени - успях да спечеля дузпа, като използвах шпагата на защитник - изглеждаше класно.
PES 2008 определено даваше предимство на атаката и вкарването на голове беше доста лесно - така ли е и сега?
Изстрелите не са толкова лесни, както в PES2008, а и вратарите покриват по-добре вратата. Разбира се, ако си сам срещу вратаря, е лесно да пуснеш топката покрай него - но така е и в истинския футбол. Защитата обаче доста добре владее изкуствените засади и е много по-трудно да изведеш човек.
Минахме ли вече към Next-Gen или още се опитваме да излъскаме старото?
Графиката е подобна, но светлинните ефекти (осветление/слънце) са зрелищни. Определено допринася за усещането от играта, досега не съм виждал нещо подобно, но все пак не сме видели още новата FIFA 09!
Вратарите в ПЕС 2008 бяха отвратителни . Моля те , кажи ми . ч има подобрения в този аспект !!
Изглежда, че са по-добри, но само след ден игра не съм абсолютно сигурен. Все пак не видях нито един лек удар да бъде пропуснат левашки, така че съм обнадежден.
Кои са лицензираните английски тимове ?
Ливърпул и Манчестър Юнайтед, макар че почти всички отбори имат реални лица на играчите.
Моля, изброй присъстващите първенства
Същите като миналата година - Англия, Франция, Италия, Холандия, Испания.
Някакви големи промени в тимовете извън тези първенства?
Ами на прима виста мисля, че Байерн бяха заменени от Зенит Санкт Петербург.
На пръв поглед според теб колко стадиона има в играта? И кои по-известни са добавени?
Има 19 стадиона в тази версия, като най-известният нов е Уембли. Макар че предполагам, че ще включат Олд Трафорд и Анфийлд като част от сделката по лицензирането на двата клуба.
Спомена режима на игра “стани легенда”. Може ли да обясниш по-подробно какво включва?
Създаваш играч и започваш в измислен отбор (мисля, че е юношеска формация). Играе се с камера, подобна на Be-a-Pro във FIFA. Докато качваш статистики, клубове се борят за подписа ти.
Интересното е, че като запазиш играча си, можеш да играеш онлайн с него в отбори с други такива “легенди”. За мен това е адски интересно, макар и да не съм стигнал дотам.
Това значи ли, че можеш да играеш онлайн с други хора в отбор?
Да, и мисля, че максимумът е 7 на 7 играча. Но това по-скоро е ваша информация.
Нещо повече за лаг онлайн?
Не работя по онлайн секцията в играта, но съм сигурен, че лагът е изчистен и това ще е най-гладко вървящата онлайн версия на PES.
От известните имена, кой е надут откъм статистики?
Статистиките са до голяма степен като миналогодишните. Аршавин е силен, но не и феномен. Няма нужда да се смъкват статистики - сблъсъците са направени много по-реални и дори Меси може да бъде опазен с разумна игра в защита.
От какво си разочарован?
От две неща, макар че сигурно съм прекалено критичен. Центриранията изглеждат доста меки, особено от корнер, а стрелбата отново е променена и ако стреляш като в PES2008, никога няма да вкараш. Това не е толкова лошо, но отново иска време да свикнеш. Също така в режима за легендите не можеш да създадеш вратар или защитник, което е доста жалко.
Разочарован съм, че Байерн вече ги няма и че Мастър Лигата не е грам променена - дори менютата са същите.
Все пак като цяло това е най-добрата футболна игра и само трябва да изчакате до октомври за да се уверите в правотата на думите ми!