Mac vs. Windows
Mac vs. Windows
Какви са предимствата и недостатъците на Мак и заслужава ли си да се замени добрия стар Уиндоус?
И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
Не мога да кажа, само добри неща съм чувал за Мак-а, освен, че е много по-скъп като компютър, направен за мак.
Windows 2015 for users. Minimum requirements: 486 processor, 4 MB RAM, mouse. Requirements for more or less acceptable operation: Pentium XII-33 GHz, 64 GB RAM, digital Internet connection, game gloves.
-
TheNightmare
Под MacOS X губиш и малкото положителни страни на Windows като получаваш плюсове доста по-ясно изразени в Linux и FreeBSD(не конкретно самото FreeBSD щото то не става за начинаещи, но някой от производните като PC-BSD). Таке че само ще се мъчиш да го подкараш(щото евда ли ще е лесно ако нямаш тяхно PC) и ще разбереш че смисъла не е бил кой знае колко голям. Все пак в анкетата гласувам за Mac щото все пак по добре от Windows, но не е най-доброто което можеш да намериш.
- ---
- Обратна връзка:
Само да отбележа, че тези които са гласували за Windows, сигурно не знаят какво е Mac 
Ако имаш пари да си го купиш ( всяка нова версия се закупува, заедно с нова машина :Р тфа съкс на макс, ама.. ) и не играеш много игри ( те някои сигурно имат версии за мак, ама не съм се интересувал.. ) махай бозата, щом си решил. няма за какво да се притесняваш.. и все пак linux > all
Ако имаш пари да си го купиш ( всяка нова версия се закупува, заедно с нова машина :Р тфа съкс на макс, ама.. ) и не играеш много игри ( те някои сигурно имат версии за мак, ама не съм се интересувал.. ) махай бозата, щом си решил. няма за какво да се притесняваш.. и все пак linux > all
- Disturbеd7470
- Обратна връзка:
Прав съм с тебе (с изключение на последните думи ^^)..мини руло написа:Само да отбележа, че тези които са гласували за Windows, сигурно не знаят какво е Mac
Ако се заминаваш с дизайн, графики и 3D, видео-обработки и т.н. - Мас-а е перфектния комп за теб.. (пък и war 3 можеш да цъкаш на него:))
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
- Fire Eagle
- Найн Инч Нейлс
- В момента играе: DOOM,QUAKE II,RAGE,GOTHIC 3,Redneck Rampage,Outlaws,Diablo II,Blade of Darkness,excalibur-wow.com
- Обратна връзка:
мнооо ясно че нз кво е мак и мноооо ясно че съм гласувал за Windows да не би да гласувам за нещо дето не го и знам кво е...99% от света е Windows това е достатъчен отговор за да няма подобна ТЪПА анкета....мини руло написа:Само да отбележа, че тези които са гласували за Windows, сигурно не знаят какво е Mac
- ---
- Обратна връзка:
Евалата!CABRON написа:мнооо ясно че нз кво е мак и мноооо ясно че съм гласувал за Windows да не би да гласувам за нещо дето не го и знам кво е...99% от света е Windows това е достатъчен отговор за да няма подобна ТЪПА анкета....мини руло написа:Само да отбележа, че тези които са гласували за Windows, сигурно не знаят какво е Mac
Призна се за някво тъпо животно!
Продължавай така!
Предлагам да бъде екзекутиран, за ад не се обременява с глупости...мини руло написа:Евалата!CABRON написа:мнооо ясно че нз кво е мак и мноооо ясно че съм гласувал за Windows да не би да гласувам за нещо дето не го и знам кво е...99% от света е Windows това е достатъчен отговор за да няма подобна ТЪПА анкета....мини руло написа:Само да отбележа, че тези които са гласували за Windows, сигурно не знаят какво е Mac
Призна се за някво тъпо животно!
Продължавай така!
Windows 2015 for users. Minimum requirements: 486 processor, 4 MB RAM, mouse. Requirements for more or less acceptable operation: Pentium XII-33 GHz, 64 GB RAM, digital Internet connection, game gloves.
- Дади
- В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
- Обратна връзка:
Човека има аватар на кечист, ти какво очакваш?Shadow' написа:ОМГ това не е редно|--==DeViL==--| написа:WindowsДнешната младеж стигна дотам да харесва Уина
Накъде върви света
OSX съм виждал, и честно казано нищо не можах да направя на него. Най-малкото ме беше гнус да го пипа, де'а :Р. Изглежда красиво, но аз дори не успях да се оправя с менютата. Дразни ме и отношението на Апъл - "Външния вид е важен". Дееба, не е. Много по-важно е съдържанието и функционалността на операционната система, но не съм запознат със софтуера на Мак и защо има хора, които смятат, че е по-добър от Уин-а. Та, ако някой би могъл да обясни, би било хубаво
По отношение на Прозорчето - може да е бъгаво, нестабилно, малоумна, ама дееба - лесно е за употреба. Какво като има проблеми, те дори повечето неща след един рестар се опраявят,
"Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
- ---
- Обратна връзка:
Ти отказа ли се от fedora-та?Дади написа:Човека има аватар на кечист, ти какво очакваш?Shadow' написа:ОМГ това не е редно|--==DeViL==--| написа:WindowsДнешната младеж стигна дотам да харесва Уина
Накъде върви света
![]()
OSX съм виждал, и честно казано нищо не можах да направя на него. Най-малкото ме беше гнус да го пипа, де'а :Р. Изглежда красиво, но аз дори не успях да се оправя с менютата. Дразни ме и отношението на Апъл - "Външния вид е важен". Дееба, не е. Много по-важно е съдържанието и функционалността на операционната система, но не съм запознат със софтуера на Мак и защо има хора, които смятат, че е по-добър от Уин-а. Та, ако някой би могъл да обясни, би било хубаво
По отношение на Прозорчето - може да е бъгаво, нестабилно, малоумна, ама дееба - лесно е за употреба. Какво като има проблеми, те дори повечето неща след един рестар се опраявят,Сериозните проблеми пък не интересуват редовия потребител, който си ползва компа за да браузи, играе или да върши подобни леки неща. Като цяло аз не виждам всъщност защо всички така дружно налитате на Прозорчо
Аз ти казах да не ползваш root-a в граф. среда и да ъпдейтваш, ама..
- Дади
- В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
- Обратна връзка:
Абе, аз не се отказах. Лятото пак ще си я сложа.
Просто нещо се беше убило, опитах се да инстална Федора 5 и така убих и тройката и остатъците от Уидоус на ПиСи-то. И на баща ми му писна да гледа как си преебавам щайгата и затова ми сложи Прозорец.
Или може да предложиш някой по-удобен линукс ^^
Или може да предложиш някой по-удобен линукс ^^
"Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
- Icewarrior
- Обратна връзка:
Гласувах за Windows. Там(тук
) разнообразието на софтуер е доста по-голямо. Като намесим и игрите ... Освен това джама може да се сложи на всякакво РС, докато Мас-а е доста по-капризен към не-apple-ски компютри. Пък и самата марка apple добавя към цената доста. Не съм ползвал Мак, но от информацията, която имам е достатъчно стабилен и надежден... защото никой не си играе да прави вируси за него. А ако ви харесва как изглежда мак ос х винаги можете да си направите windows-a да изглежда така - http://osx.portraitofakite.com/ - пакета тежи 30мб и сменя хабсолютно всичко на windowsa. Има и допълнителни работи. И е доста стабилно. Ползвал съм го доста време и не съм имал никакви проблеми. Обаче накрая ми писна и си върнах стария изглед. Така че кожата не е критерий вече 
"Когато критиците говорят, дори и авторът мълчи."
by Phantom
by Phantom
Не си струва да мъчите Мак на ПЦ, няма смисъл. Ако искате висока производителност, липса на вируси и глупости, и сте надраснали някой игри, си струва да опитате Линукс, но Мак си е за Епъл, не за слаби калкулатори. И в България, ако бяха заплати като в САЩ щеше да има повечко МАКове, не няма да стане скоро... Иначе на мен винаги ми е била мечтата да сложа Линукс на Мак, но тряба да си скъсам задника за да си го позволя. Така че като за геймърски форум резултатите са логични. И само да поправя някой, който каза, че МАКа е сигурен, щото никой не прави вируси за него, и за МАК има бая вируси, докато за Линукс все още няма напълно функциониращ вирус... Освен албанските вируси - те са специални.