Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Е?

Mac    31%  31%  [ 12 ]
 Windows    69%  69%  [ 27 ]
Общо гласове : 39
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Mac vs. Windows
Публикувано на: 17 Фев 2007 01:19

Какви са предимствата и недостатъците на Мак и заслужава ли си да се замени добрия стар Уиндоус?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Фев 2007 01:24

Не мога да кажа, само добри неща съм чувал за Мак-а, освен, че е много по-скъп като компютър, направен за мак.

Windows 2015 for users. Minimum requirements: 486 processor, 4 MB RAM, mouse. Requirements for more or less acceptable operation: Pentium XII-33 GHz, 64 GB RAM, digital Internet connection, game gloves.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 17 Фев 2007 09:27

Под MacOS X губиш и малкото положителни страни на Windows като получаваш плюсове доста по-ясно изразени в Linux и FreeBSD(не конкретно самото FreeBSD щото то не става за начинаещи, но някой от производните като PC-BSD). Таке че само ще се мъчиш да го подкараш(щото евда ли ще е лесно ако нямаш тяхно PC) и ще разбереш че смисъла не е бил кой знае колко голям. Все пак в анкетата гласувам за Mac щото все пак по добре от Windows, но не е най-доброто което можеш да намериш.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Фев 2007 09:43

Само да отбележа, че тези които са гласували за Windows, сигурно не знаят какво е Mac :)
Ако имаш пари да си го купиш ( всяка нова версия се закупува, заедно с нова машина :Р тфа съкс на макс, ама.. ) и не играеш много игри ( те някои сигурно имат версии за мак, ама не съм се интересувал.. ) махай бозата, щом си решил. няма за какво да се притесняваш.. и все пак linux > all :)

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Фев 2007 09:53

Леле, първия път когато видях Мас ченето ми удари пода... Няма такава красота. Абсолютна. СМЕНЯЙ!!

Профил WWW

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие:
Публикувано на: 17 Фев 2007 15:44

мини руло написа:
Само да отбележа, че тези които са гласували за Windows, сигурно не знаят какво е Mac :)
Ако имаш пари да си го купиш ( всяка нова версия се закупува, заедно с нова машина :Р тфа съкс на макс, ама.. ) и не играеш много игри ( те някои сигурно имат версии за мак, ама не съм се интересувал.. ) махай бозата, щом си решил. няма за какво да се притесняваш.. и все пак linux > all :)
Прав съм с тебе (с изключение на последните думи ^^)..
Ако се заминаваш с дизайн, графики и 3D, видео-обработки и т.н. - Мас-а е перфектния комп за теб.. (пък и war 3 можеш да цъкаш на него:))

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Фев 2007 16:05

Абе за работа е супер ама нали знаеш че за ти тръгне една игра трябва да има специална "МАК" версия в смисъл забрави за повечето геймки иначе като производителност и стабилност доколкото знам е мнго по добър

Профил

Аватар
В момента играе: DOOM,QUAKE II,RAGE,GOTHIC 3,Redneck Rampage,Outlaws,Diablo II,Blade of Darkness,excalibur-wow.com
Заглавие:
Публикувано на: 17 Фев 2007 18:26

мини руло написа:

мнооо ясно че нз кво е мак и мноооо ясно че съм гласувал за Windows да не би да гласувам за нещо дето не го и знам кво е...99% от света е Windows това е достатъчен отговор за да няма подобна ТЪПА анкета....

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Фев 2007 19:19

CABRON написа:
мини руло написа:

мнооо ясно че нз кво е мак и мноооо ясно че съм гласувал за Windows да не би да гласувам за нещо дето не го и знам кво е...99% от света е Windows това е достатъчен отговор за да няма подобна ТЪПА анкета....

Евалата!
Призна се за някво тъпо животно!
Продължавай така!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Фев 2007 19:24

мини руло написа:
CABRON написа:
мини руло написа:

Евалата!
Призна се за някво тъпо животно!
Продължавай така!

Предлагам да бъде екзекутиран, за ад не се обременява с глупости... :lol:

Windows 2015 for users. Minimum requirements: 486 processor, 4 MB RAM, mouse. Requirements for more or less acceptable operation: Pentium XII-33 GHz, 64 GB RAM, digital Internet connection, game gloves.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Фев 2007 19:27

Windows :)

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Фев 2007 19:31

|--==DeViL==--| написа:

ОМГ това не е редно :shock: Днешната младеж стигна дотам да харесва Уина :shock: Накъде върви света :shock:

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Заглавие:
Публикувано на: 17 Фев 2007 19:40

Shadow' написа:
|--==DeViL==--| написа:

ОМГ това не е редно :shock: Днешната младеж стигна дотам да харесва Уина :shock: Накъде върви света :shock:

Човека има аватар на кечист, ти какво очакваш? :lol:

OSX съм виждал, и честно казано нищо не можах да направя на него. Най-малкото ме беше гнус да го пипа, де'а :Р. Изглежда красиво, но аз дори не успях да се оправя с менютата. Дразни ме и отношението на Апъл - "Външния вид е важен". Дееба, не е. Много по-важно е съдържанието и функционалността на операционната система, но не съм запознат със софтуера на Мак и защо има хора, които смятат, че е по-добър от Уин-а. Та, ако някой би могъл да обясни, би било хубаво ;)

По отношение на Прозорчето - може да е бъгаво, нестабилно, малоумна, ама дееба - лесно е за употреба. Какво като има проблеми, те дори повечето неща след един рестар се опраявят, :lol: Сериозните проблеми пък не интересуват редовия потребител, който си ползва компа за да браузи, играе или да върши подобни леки неща. Като цяло аз не виждам всъщност защо всички така дружно налитате на Прозорчо :)

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Фев 2007 19:42

Дади написа:
Shadow' написа:
|--==DeViL==--| написа:

Човека има аватар на кечист, ти какво очакваш? :lol:

OSX съм виждал, и честно казано нищо не можах да направя на него. Най-малкото ме беше гнус да го пипа, де'а :Р. Изглежда красиво, но аз дори не успях да се оправя с менютата. Дразни ме и отношението на Апъл - "Външния вид е важен". Дееба, не е. Много по-важно е съдържанието и функционалността на операционната система, но не съм запознат със софтуера на Мак и защо има хора, които смятат, че е по-добър от Уин-а. Та, ако някой би могъл да обясни, би било хубаво ;)

По отношение на Прозорчето - може да е бъгаво, нестабилно, малоумна, ама дееба - лесно е за употреба. Какво като има проблеми, те дори повечето неща след един рестар се опраявят, :lol: Сериозните проблеми пък не интересуват редовия потребител, който си ползва компа за да браузи, играе или да върши подобни леки неща. Като цяло аз не виждам всъщност защо всички така дружно налитате на Прозорчо :)

Ти отказа ли се от fedora-та?
Аз ти казах да не ползваш root-a в граф. среда и да ъпдейтваш, ама.. :P

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Заглавие:
Публикувано на: 17 Фев 2007 19:51

Абе, аз не се отказах. Лятото пак ще си я сложа. :P Просто нещо се беше убило, опитах се да инстална Федора 5 и така убих и тройката и остатъците от Уидоус на ПиСи-то. И на баща ми му писна да гледа как си преебавам щайгата и затова ми сложи Прозорец. :)

Или може да предложиш някой по-удобен линукс ^^

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Фев 2007 20:21

Slackware+Beryl

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Фев 2007 20:43

Mac!!!

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Фев 2007 20:46

Гласувах за Windows. Там(тук :) ) разнообразието на софтуер е доста по-голямо. Като намесим и игрите ... Освен това джама може да се сложи на всякакво РС, докато Мас-а е доста по-капризен към не-apple-ски компютри. Пък и самата марка apple добавя към цената доста. Не съм ползвал Мак, но от информацията, която имам е достатъчно стабилен и надежден... защото никой не си играе да прави вируси за него. А ако ви харесва как изглежда мак ос х винаги можете да си направите windows-a да изглежда така - http://osx.portraitofakite.com/ - пакета тежи 30мб и сменя хабсолютно всичко на windowsa. Има и допълнителни работи. И е доста стабилно. Ползвал съм го доста време и не съм имал никакви проблеми. Обаче накрая ми писна и си върнах стария изглед. Така че кожата не е критерий вече :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Фев 2007 12:44

Не си струва да мъчите Мак на ПЦ, няма смисъл. Ако искате висока производителност, липса на вируси и глупости, и сте надраснали някой игри, си струва да опитате Линукс, но Мак си е за Епъл, не за слаби калкулатори. И в България, ако бяха заплати като в САЩ щеше да има повечко МАКове, не няма да стане скоро... Иначе на мен винаги ми е била мечтата да сложа Линукс на Мак, но тряба да си скъсам задника за да си го позволя. Така че като за геймърски форум резултатите са логични. И само да поправя някой, който каза, че МАКа е сигурен, щото никой не прави вируси за него, и за МАК има бая вируси, докато за Линукс все още няма напълно функциониращ вирус... Освен албанските вируси - те са специални. ;)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Фев 2007 17:04

Мак е много по-напред от Уин, но е по-малко достъпен, защото уникалността му се компенсирана от цената, затова и Гейтс има повече пари от Джобс - защото неговият продукт е много по-дотъпен и повечето хора купуват него.

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com