Как да започна? Като за начало може да ви кажа, че съм безсмъртен, пък на всичкото отгоре съм аз съм и бог. Да, бог - онзи, който казва какво става с душите на простосмъртните, онзи който може да прави каквото си иска с простолюдието, с неговите марионетки. Да знаете, много ми допада това. Забавно е. Но всяко нещо си има и лоша страна - винаги съм искал да изпитам чувството, което е присъщо само на смъртните, как ли може да живеят, като знаят, че това някога ще свърши? Чудя им се. Но във всеки случай важното е, че съм бог, безсмъртен и всесилен титан. Много добре си живея. Но, хей, да не си помислите, че се намирам на небето, или пък на планина Олимп? Тези митове ги съчинявах едно време, когато бях малък, съчинявах ги и ги пусках в главите на хората. И това беше забавно. И интересно. Но да си бог не се свежда само до това, не, не си мислете така. Трябва да определяш и много други неща. Какво? Как се казвам ли, как ме зоват? На това също е малко по-сложно да се отговори. Различно. В различните краища ме именуват различно. За едни съм Исус, за други съм Буда, а пък някои ме наричат просто Боб. Да, така е, не се шегувам. Но всъщност още не съм ви казал какво е да си всевластен, господстващ над всички живи същества. Не е толкова сложно. Всичко се свежда до това да взимаш решения. Дали да срутиш тази държава, дали да пометеш с някое торнадо онази армия, понякога дори е отегчително. А примерно в двайсет и първи век, както го наричат някои, решенията са много по уморителни и скучни до дъното на душата си.
Но всъщност някои хора не вярват в мен, изменници, ще ги наречете, защото аз съм ви дал тази дума, така наричате предателите. На тях нищо хубаво не им се случва. Примерно вижте за пример дебелият Бил, който нямаше и капка вяра, но затова пък всеки ден пускаше поне по два фиша за тотото. Е, нищо не печелеше, за сметка на един отшелник, който през живота си пусна само един лотариен билет и спечели. Е, естествено благодарение на мен, че как иначе? Но това са дълги истории. Но всъщност искате ли да ви разкажа как се сблъскаха две епични армии, а само с едно поместване на пръста аз промених хода на съдбата? Да? Значи се пригответе за една дълга история, която започва така…
…