TheUnknownOne
Resident
ivanatora
M-Tycoon
JohnyRiko
Kiedisagain
AcTivE
RIP
Сценарист и режисьор на първата част : AcTivE
РАЗКАЗ С ГЕРОИ ОТ ФОРУМА
Валеше сняг. Бе вечер, около три през нощта. Навън се чуваха само виелиците, а от време на време и вой на някой вълк. Внезапен вик се разнесе наоколо.
- Какво става - попита Resident, като нахлу сънен в покоите на краля.
- Убиха го! Убиха го - крещеше прислужницата.
- Господи! Татко - извика Resident, като се затича към трупа.
Кралят UnknownOne беше проснат на земята и лежеше в локва кръв. Някои го бе промушил с отровна кама. Resident погледна бледото лице на мъртвеца и прошепна:
- Ще отмъстя за теб, татко, велики TheUnknownOne!
В този момент Resident забеляза с периферното си зрение през прозореца, как навън бяга тъмен силует. Resident отиде до прозореца, но до земята имаше поне двеста крачки. Каменният дворец бе огромна и висока сграда, построена за негово величество TheUnkownOne.
На следващия ден времето бе приятно. Декемврийското слънце напичаше снега и това създаваше илюзията за десетки диаманти, разпилени по земята.
- Господа, събрал съм ви тук заради едно брутално убийство. Вчера, както вече научиха всички, бе убит моя баща, великия крал на Форумландия. Искам да намерите убиеца и да ми го доведете жив! Наградата ще е 1000 поста. С тези пари ще можете да си осигурите бъдещето! Вие сте доказани бойци! А сега, представете се господа!
Първият бе висок мъж. Беше едва на 20 години, но изглеждаше опитен и наперен. Носеше железни доспехи и дълъг меч. Той се поклони и каза:
- Казвам се ivanatora. Лична охрана на краля на Електроландия
Вторият пък се различаваше от предишния с още по-голям ръст. Той бе едър и гологлав. Бе облечен в дрипи, носеше грамадна брадва, същински варварин. Демострира огромните си мускули и каза:
- M-Tycoon, наемен убиец.
Третия мъж не изпъкваше с нищо. Той бе на средна възраст, бе мършав, но дяволски пламък се четеше в очите му.
- Хм, а вие кой сте - недоверчиво го погледна Resident.
Мъжът забеляза недоверието, което му гласуваше принца. Той зърна една кокошка, изтича до нея и я наръга с кинжала си. Кокошката издъхна. След минута вече не трепкаше. Мъжът изпи кръвта й, взе я, постави я пред принца и го погледна в очите. След това се концентрира, затвори очи, докосна кокошката и о боже, кокошката възкръсна. Мъжът доволно се усмихна и каза:
- TheONEGOD, некромансер.
Resident остана доволен от демонстрацията и пристъпи към следващия човек. Но това не беше точно човек. За разлика от другите трима, по лицето му личаха белезите от войната. Resident изпитваше смесени чувства към него: състрадание, уважение, страх и погнуса... Мъжът обаче не се смути ни най-малко и хладнокръвно каза:
- Ваше величество, аз съм най-опитния в армията на кралството. Участвал съм в много битки, както сами виждате. Казват ми JohnyRico.
Resident кимна одобрително и отново се върна на мястото, от което бе започнал.
- Е, май приключ...
- Чакайте - извика мъж, който тичаше към Resident.
Той изтича и се строи до мъжът с белезите по лицето.
- Защо закъсняхте?
- Ами...ъъъ... коня ми стъпи на криво и трябваше да идвам пеш - каза мъжът.
В този момент от кръчмата зад ъгъла се подаде дебел мъж, който носеше бухалка и се развика:
- Ей ти, няма ли да си платиш! Изпи цяла кана вино и избяга!
Resident се усмихна и направи знак на кръчмаря да млъкне.
- Е, не чухме името ви?
- Kiedisagain.
Мъжът бе млад и сравнително слаб. Той обаче взе лъка, който висеше на рамото му, изстреля три стрели, които след миг и трите се забиха в бухалката на кръчмаря, който целия побеля от страх и с панически бяг зави зад ъгъла.
- Браво, разстоянието до там е поне триста крачки - възкликна Resident. - Но да продължаваме към работата си. Кой ще оглави мисията?
- Аз, най-опитния ще предвождам тези млади войни - каза JohnyRico.
Посрещнаха го гневни и недоволни погледи. Варваринът M-Tycoon недоволно извика:
- Твоят опит пукната пара не струва! Силата ми е по-висша от всички ваши качества!
- Така ли - ядосано отвърна ivanatora. - Че откъде на къде някакъв селянин ще командва принц?
Варваринът отвори уста, но TheONEGOD го прекъсна:
- Ти за какъв се имаш бе? Ще ти изпия кръвта и ще те сритам и тогава от величеството ти няма да остане нищо!
- Магьосник бил! Ама че шарлатанин - недоволно възкликна JohnyRico.
- Млъкнете - намеси се Resident, за да прекрати скорошния въргал. - Аз ще кажа кой ще оглави мисията. Предполагах, че така ще стане и затова предварително избрах водач. Това ще бъде началникът на стражата - AcTivE.
AcTivE излезе от една къща и се поклони на бъдещите си подчинени. В техните очи той изглеждаше съвършен, понеже съчетаваше всички техни качества - благородство и интелигентност, сила и смелост, знания и магьосничество, опит и издържкивост, точност и ловкост.
- Аз мисля, че знам кой стои зад всичко това - изтъкна Resident.
Героите го гледаха недоумяващо, но принца продължи:
- Далечен братовчет на баща ми идва преди няколко години. Той се казваше RIP и бе много зловещ. Факта, че той бе главатар на бандата "Геймърс Уоркшоп", голям и страшен враг на Форумландия. Той дойде най-нагло да иска от краля TheUnknownOne, лека му пръс, пари, задето RIP не нападал кралството. Баща ми, естествено, емоционален и невъздържан, сам изхвърли RIP от замъка си, а от там го пое стажата, която го е извела полумъртъв от границите на Форумландия. Носеха се слухове, че тогава RIP се е заклел да отмъсти за унижението, което му бе наложил TheUnknownOne.
- Ама шефче, тия от "Геймърс Уоркшоп" са многобройни. А са доста грозни и уродливи- отбеляза M-Tycoon.
- Повече от теб ли - пошегува се ivanatora.
Варваринът го погледна и му отправи остър поглед. ivanatora се стресна и млъкна.
- Е, целта ви е да ми доведете RIP тук. Искам го жив. А сега е време да тръгвате - каза Resident и им посочи пътя към мястото, което се славеше с присъствието на бандата "Геймърс Уоркшоп"...
КРАЙ НА ПЪРВА ЧАСТ
Надявам се разказът да ви е харесал. Засега няма да пиша втора част, защото се надявам НЯКОЙ ОТ ГЕРОИТЕ, КОИТО СЪМ ВКЛЮЧИЛ ДА ГО ПРОДЪЛЖАТ. Така ще е много по-яко, защото всеки ще има възможност да пише и така ще стане много по-разнообразно. Айде, някой да пише, пък аз очаквам продължението.