![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Иначе при мен краката са ми много слаби и ако бях по-як в тях, съвсем спокойно щях да закова кантара на нещо в порядъка на 67 кг, но без спорт и/или специфични тренировки, просто не мога да кача кой знае колко маса в тях
![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)

Sturm написа: къв ханс бе...
Sturm написа: къв ханс бе...
Аз още нямам автомобил въпреки, че изкарах книжката преди няколко години и съм шофирал само един път от тогава. Но в най-скоро време ще мина няколко опреснителни часа на курс, тук в София, и смятам да ставам активен шАфьор, че вече усещам как ми е наложително понякога. Смятам да си взема някой добре запазен Баварец, 7 серия, след 2010 година, ако финансите ми го позволят, до края на годината примерно. Може и нещо друго де, пак според финансите.нелегален написа:Препращам към нещо, което написах в темата за жегата, за да го свържа с инициативата ми за сваляне на килца, която описах по-рано в тази тема:
нелегален написа:Само искам да изтъкна един много ключов момент...
Миналата сряда в София беше около 35-6-7 градуса следобеда. Точно същия ден ми се налагаше да пътувам до другия край на София (с градски транспорт) и аз очаквах това пътуване с огромна неприязън, знаейки че едва ли не ще умра по пътя...
...Но всъщност се случи нещо друго. Някак си жегата почти не се усещаше. Дефакто беше 35-6 градуса, но се чувстваше ОК, не умирах от жега, не се задушавах, не ми беше зле, пътуването ми беше спокойно и съвсем поносимо.
Тогава се огледах и отбелязах вътрешно следното... "Чакай малко... сега е средата на юли... хората вече са започнали да се поизнасят леко от София, я за екскурзия, я за море, я за някакъв друг излет... Някак си по-празно е, диша се по-свободно, по-леко..."
---
Та така. Просто отбелязвам ОГРОМНАТА разлика в града ни, която прави присъствието или съответно отсъствието на жителите му... Всичкото софиянци и wannabe-софиянци, с цялата дандания, гъчканост и замърсеност, които причиняват с ежедневните си дейности, били те необходимост или просто прищявка, правят своя град едно доста неприятно място.
Като за начало, замислете се за следващият път когато тръгнете нанякъде с SUV, което харчи 20 на 100, или с какъвто и да е било друг личен автомобил - дали няма да е по-добре за всички ако просто се поразходите пеша или използвате градския транспорт.
Само искам да кажа,
че в последните няколко дни,
когато в София имаше
нормално време, (да, за мен ТОВА е нормално време, и трябва да го има през цялата година ако може)
по-малко навалица,
по-малко автомобили,
и съответно по-малко шум, замърсяване, жега, стрес и т.н.
което съответно прави мен по-спокоен, по-малко стресиран и способен да спи по-добре
съм загубил килограм и половина.
и то без да съм си давал много зор с ограничения в приема на калории или с физическо натоварване.
Пък нека тия които искат да си правят каквото искат (Багеристо...) да продължават да ми твърдят как нямало никакъв ефект от действията им
е, няма как да знам защонелегален написа:
На какво се вика мечок? И кой мислиш че му е спукал гумите/защо?