мастерчето фейлна толко злобно, че даже ме е срам вместо него
ся, монзилата да ви каже някои неща
човека, който ме наглежда в залата и изобщо, още откато се занимавах с бойни изкуства, е бил културист навремето, треньор в НСА и тн. излишно е да казвам, че знанията му за фитнес, хранене, възстановяване и тн са в пъти повече от нашите тука взети заедно, затва да ви споделя малко от мъдростта му. има 4 главни във фитнеса:
1. Храненето - най-важното. Забележете, човек дори и да не тренира, с промяна в храненето, веднага подобрява състоянието на организма си
![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
тялото му изглежда по-добре. Не ми се дават примери, но просто забележете каква физика има човек, който по принцип примерно обича плодове и от малък е свикнал да се храни чисто(което далеч не е толко страшно, колкото го мислят масата) и човек, който почва деня си с два банички с боза. Вижте храненето на гипо и дидо(както ги представят), сравнете ги, после сравнете как изглеждат и се чувстват и направете разлика
2. Тренирането. Не само, че подобрява ефекта от доброто хранене, но и отделно засилва метаболизма, тонуса, енергията, която имаш за деня и още безброй неща. Коментара по-горе, че тренирането било за да си голям и да имаш мускули, е тъпо. Тренирането ти улеснява ежедневните занимания, а и само това, че се чувстваш и изглеждаш по-добре, според мен е достатъчно

За упражнения не мисля, че е нужно да изпадам в подробности, надали съм най-големия капацитет тука, но да ви кажа само едно ПРАВЕТЕ МЪРТВА ТЯГА
![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Няма да обяснявам защо, просто не я пропускайте като правите гръб, след време ще сте доволни. Как и кога ще тренираш е въпрос на време, мотивация и лични предпочитания, така че в голяма степен е индивидуално. Аз въртя два режима - 3 и 6 дневен. Тридневния ми е: 1 ден - гърди, трицепс, преса, 2 ден - рамо и крака, 3 ден - гръб, бицепс, преса. На четвъртия ден почивам и после пак. на 2-3 месеца сменям режима. 6 дневния ми е: понеделник - рамо+преса, вторник - гърди, сряда-ръце+преса, четвъртък-гръб, петък-крака+преса, събота - лежанка, клек, тяга.
3. Начина на живот. Пиенето на газирано, пушенето, недоспиването, застояването ти пречат. Добрия сън, движението(ходене от - до заменя бягането като малоумник по пътеките в няква степен), внимание с какво храниш тялото си, помагат на тялото. А и сами преценете - да цъкаш на компа до 4, после да спиш до 11, до края на деня ще си парцал. Иначе - ставаш рано, хапваш добре, правиш си тренировката и целия ден ти е песен. Аз тренирам предимно сутрин, пробвайте и вие почивните дни.
4. Химията. Не можем без нея, като тук обхващам както безобидни нещица като протеина преди и след тренировка, креатин от време на време(ВСАА, щот е с разклонена верига и се усвоява по-добре,
нале), глутамин, фетбърнъри за лятото, минем през кленбутеролчето, и накрая стигнем до примболан, анадрол, анавар, стромба, и, разбира се, любимия на уонабитата метан

За тестостерона няма кой знае какво да се каже, който е опрял до там, би трябвало да знае за какво иде реч. Няма лошо в стимулантите, те правят
мутацията, но за да стигнеш до нея, трябва да си овладял предните 3 от списъка. Имайте едно наум
иначе съм доволен от постовете дотука, добра тема, мочмета
![[Rock On!] :rockon:](./images/smilies/rockon.gif)