Автор |
Съобщение |
Gipo
|
![Аватар](./images/avatars/gallery/BlazeBoard/Image19.gif) |
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 01 Авг 2014 15:31
Правилно, тия работи за хранене без белтъчини е за анорексичките То няма лошо да ядеш по много, важното е какво ядеш. В дни, в които не тренираш гледай въглехидратите да ги приемаш най-късно до обяд. Тоест избягвай хляб/картофи/ориз след обяд. Яж белтъчините с много зеленчуци (в случай, че си се почудил "е тогава какво да ям wtf?!?" ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ). В тренировъчен ден можеш да хапваш преди тренировката въглехидрати(щото изпълняват ролята на гориво) и след тренировката (в комбинация с много повече белтъчини, разбира се). Колкото повече навлизаш във форма, толкова по-лесно ще ти е да се поддържаш на килограмите, които искаш. Примерно след 2 месеца тренировки ще хабиш повече калории докато седиш и си бъркаш в носа, отколкото сега. В покой или не, повечето мускул хаби повече калории. Вместо сладки лайна яж плодове и сурови ядки. Не просто ще свалиш мазнини, ами ще се чувстваш по-добре и ще спиш по-добре.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
![Аватар](https://static.miraheze.org/allthetropeswiki/1/1a/Middle_finger_flame-1_4829.jpg) |
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 01 Авг 2014 15:38
Гипчо ме кефи обаче, преди време плюеше фитнеса че е ебати скуката (както всеки състезателен спортист бтв), а последната годинка-две се превръща в батка Хубаво момче е той, слушайте го какво ви говори и ше просперирате Чак и мен ме хваща срам като го чета. Може би щото имам 4 тренировки. Не тая седмица. Тая година. И всичко което градих предните 4 години (от които 2 особено сериозно) фитнесуване сега го гледам как бавно изчезва. Срам... ![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Gipo
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 01 Авг 2014 15:57
Фитнесът е най-скучното спортно занимание, с което съм се занимавал, не ме разбирайте погрешно ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) . Ако искаш обаче "оня с яката физика" дето те кефи да не е по телевизора, а в огледалото, трябва да се научиш да я издържаш тая тъпня някак ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Любимото ми нещо във фитнеса е края на тренировката. Свалям си ръкавичките, измивам си ръцете, плисвам си лицето, отдъхвам си, че до следващата тренировка няма да го правя това и отивам вкъщи с ебаси кефа да набивам мръвка ахаххахаха В самата зала най-добре се чувствам през 5-6 месеца, когато си сменям програмата и още ми е странно с новата тренировка. За разлика да кажем от футбола, при който си умирам от кеф час и половина, после страдам физически (и психически, ако сме паднали ахахахах), то при фитнеса е обратното - мъчиш се, гадно ти е, свършваш тренировката и после до следващата тренировка ти е едно такова яко, тонизирано, приятно (от това, че работиш над себе си...). Това за бавното изчезване не го мисли Знаеш, мускулната памет е много яко нещо, за 0 време ще си във форма, не е като да не си стигал до определено ниво никога. Преди години като почвах и спирах фитнеса за по няколко месеца ми беше много странно как след година и нещо пауза в рамките на 2 месеца си връщам резултати, за които предния път са ми били нужни 8 месеца да изградя за първи път. Също така огромен фитнесов плюс е, че щеш-нещеш ако искаш да постигаш резултати се научаваш да се храниш здравословно. Научаваш много за витамините, минералите, белтъчините(аминокиселините), въглехидратите, мазнините...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
shub niggurat
|
![Аватар](./download/file.php?avatar=9590_1414247835.jpg) |
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 01 Авг 2014 16:09
Само да вметна нещо за тия шунки и филета по магазините. По принцип не са много оферта, даже гледайте да ги избягвате. Разни вакумирани лайна, пражки шунки, кренвирши, дебарцини и не знам си кво. Пълни боклуци са, особено ако некой иска да смъква кила, вместо да качва - да не се занимава с тях. В смисъл, диета с тва нещо - не. Може да греша, но все лоши неща съм слушал за тях, не от разбирачите от село и от интернет, ми от хора, дето тренират сериозно. Да се изкажем и аз, като човек дето за последните няколко месеца свали около 30 кила. Вероятно няма да кажа нищо ново, ама айде. Режима на хранене е 10 пъти по-важен от блъскането в залата. И разните крайни диети са за списания като космополитън и тъпите предавания на гала и не знам си кво. Не си ебавайте майката с някви мъчения и гладуване и каране само на вода и подобни простотии. Разнообразно хранене, с правилно разпределение на въглехидрати, белтъци, бла-бла - Гипчо го е обяснил вече доста точно. Не трябва да се лишава тялото тотално от захар, защото ще почне ви се вие свят докат си връзвате обувките. Един сникърс или филия с фъстъчено масло сутрин не е грях. Важното е вечер да няма. Вечер може изварка, мляко преди лягане, сурови ядки, въпреки че и те са източник на мазнини и вечер преди лягане баш не е оферта, ама ако ви пристърга яко - по-добре това, от колкото нещо друго. И си гответе вкъщи хубави неща. Знам, че повечето нямаме време, ама в неделя готвите една тенджура манджа за през седмицата и готово. Чисто пилешко - гърдички, бон филе, с ориз, без сол ( ! ), варен картоф може, много зеленчуци. Има едни консерви, за тези дето яко ги мързи - микс от морков, царевица, грах Ама сега лятото една салата да се клъцне краставичок и домат, с малко лук - бомба. И най-важната съставка за всяко готвене и всяка салата - зехтинче. Това е смазката за правилното хранене. Естествено не може да се кара на такава диета повече от месец-два, щот организма ще отслабне, трябва да се захранва, да се ''тъпче'' и с мазнина, и със захар, затова и казах, че драстичните и лишаващи диети са вредни in the long run. Набавяйте си всичко, за да няма проблеми после. Нека става бавно, ама да е фор гуд. А тренировките, тука сигурно Тилката може да разкаже много повече, но от моя гледна точка - човек, дето смъква, а не качва - в началото много кардио и бързи серии с много повторения и малко кила. В един момент, когато усетиш, че мускула е изгорял - почваш със силовите - клек с щанга, мъртва тяга, гребанье. И най-важното - в свободното време - упражнения със собствени тежести. Лостове, успоредки и т.н. Кофичките правят чудеса. Малко набързо написах тоя пост, по-късно ще добавя некви неща, ако се сетя. Емчо, ще ставаш уичър с тия неща, а ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Gipo
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 01 Авг 2014 16:14
denik написа: иначе аз за фитнес имам проблеми със самочувствието щото съм доста хилав (като изключим гъза и шкембето) и ше ме е срам сред всичките батки а и не знам какви упражнения да правя, как етц. то верно има там инструктори ама... :X
Ами в моя фитнес ходят всякакви и никой по никакъв начин не обръща внимание (в лошия смисъл) на хилавите. Та никога не ми е правило впечатление да има настройка срещу по-новите в залата. За самите упражнения виж тоя сайт http://www.bb-team.org/fitnessДават ти програма, на всяко упражнение можеш да цъкнеш, има обяснение за него + филмче как точно се прави. Аз доста съм го ползвал и до ден днешен го ползвам.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
denik
|
Дидко Бандитко |
![Аватар](https://i.postimg.cc/dQHD8qSy/masons.png) |
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 01 Авг 2014 16:24
Добре, ам Влад, ти какво си направил по въпроса с храненето другият ми нездравословен навик е да се натъпквам мега много, иначе продължавам да чувствам някакъв глад Да кажем, че това мога да го постигна и сам, но примерно ако се навечерям без да се натъпквам в 6-7-8, то към 00:00 примерно пак ще съм гладен (особено ако цъкам нещо на компа), а по принцип това уж е най-вредното през нощта. Изварка, мляко, ядки, предполагам няма да ме нахранят много добре, но май ще трябва да свикна ако не друго, то поне да лягам гладен. И другото - кажи как са нещата с цигарите. Ти си пушеше стабилно. Ся? -- Edit: Като цяло, водя сигурно най-нездравословния живот евър и си съсипвам тялото - основно става дума за нездравословното хранене и никакви тренировки, а и пуша бая и в даден момент ще стана плондер (при това нисък ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) ). Слабичък съм, но имам добра физика и при драстична промяна, бих могъл да покажа доста добри резултати. Не се оплаквам нещо, просто си изливам мъката Знам че всичко е въпрос на воля и трябва да си превъзмогна комплексите и мързела и да се хвана. От години си повтарям "трябва да се хвана", но никога не съм го приемал насериозно, докато не започнаха да ми отесняват тениските и да променям дупките на колана ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) И в последния месец вече се убедих, че нещата ще отиват на към доста зле, но все още съм в начален стадий и мога бързо да се коригирам и да се подобря. Моето би изглеждало нищо в сравнение с 30-те кила на Влад, затова евала. Не знам как сте вие, но на мен ми е трудно да свикна с начина си на живот на работещ човек. Горе-долу работя на 8-часов работен ден, като повечето хора. Но като се прибера вкъщи в 6-7, докато се изкъпя, мина през магазина, хапна нещо, гледам някой филм/цъкам дота и то станало време за лягане. В смисъл усещам как свободното ми време вече е някакъв много ценен ресурс, който оползотворявам по доста нездравословен начин. В този ред на мисли, едно посещение във фитнес или тичане около 1 час, съвсем ще ми скъси свободното време. Но в крайна сметка е по-добре да правя това, и после да играя 2 доти по-малко примерно ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) . И не на последно място - здравословното хранене знам че излиза по-скъпо, но колко? Примерно, Влад, Гипо и др. горе-долу с колко ви се е увеличил разхода месечно и на колко пари излиза (само за храна)? В крайна сметка трябва да действам, а мързелът ми е враг номер 1 ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
vanmx
|
![Аватар](https://t3.ftcdn.net/jpg/02/01/94/24/240_F_201942474_mp8XuKGtg0qW5BtOSsfwK2FlvzUSCTfo.jpg) |
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 01 Авг 2014 17:06
Добре де, аз си мислех че това е темата за фитнес, а вие туа някакви путкенски неща за отслабване разправяте ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Gipo
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 01 Авг 2014 17:14
Фитнесът значи здравословен начин на живот и постигане на поставените цели в залата. Било то качване или сваляне на килограми и образуването на хубаво и симетрично тяло (според личните идеали). Та путкенското в темата е коментара ти. Ще пиша по горните теми след малко, че сега съм в кенефа ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
denik
|
Дидко Бандитко |
![Аватар](https://i.postimg.cc/dQHD8qSy/masons.png) |
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 01 Авг 2014 17:39
vanmx написа: Добре де, аз си мислех че това е темата за фитнес, а вие туа някакви путкенски неща за отслабване разправяте ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) ?????
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Gipo
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 01 Авг 2014 18:00
Тъй, относно проблемът с натъпкването Много хора успяват да го решат с по-често хапване, но по малко по-малко. При други проблемът се крие в това, че не приемат достатъчно белтъчини с яденето и тялото огладнява бързо. Белтъчините засищат, образуват мускул, пречат на отслабването му, помагат с изгарянето на мазнини, кво ли не - всяка амино киселина си има някакви функции. Примерно аз имам проблем със задържането на тегло, адски трудно ми е да седя тия кг и два дни да пропусна 1 ядене на ден ми коства 1 кг надолу. Няма да ви казвам каква мъка ми беше качването на ~10 кила миналата зима (до някаква степен под влияние и на това, че не бях толкова опитен с хапването). Сега съм 97кг при височина 189 и пак не ми личат много, щото са ми дебели краката и компенсират. Зимата успявам да добутам до 99. Повече кг обаче не искам, защото ми пречи на футбола. Та искам да постигна максимално мускул с тия кг ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) . Аз ям 4 основни ястия на ден и по някакви спомагателни неща между 3 от тях. 1. Сутрин закусвам много обилно - може да са читави сандвичи, може да е някакво мюсли с много видове ядки в него+плод+кисело мляко и задължително хапвам две сварени от вечерта яйца (независимо от закуската). - между закуската и обяда хапвам малко сурови ядки (има едни на детелинас за около 6лв пакетчето с бадеми, лешници и кашу, стигат ми за 4-5 дни, ако не предозирам) + плод. Най-често зелена ябълка, щото тя пък има по-силен разсънващ ефект(факт) и от кафето, та е две в едно. 2. На обяд хапвам нещо качествено в кръчмата до офиса - разнообразявам много, само да не е кофти пържено и да има белтъчини. - около 2 часа след обяда хапвам още малко ядки, може малко черен шоколад (който също разделям за около 4-5 дни) и пак някакъв плод 3. Като се прибера в нас от работа пак хапвам. 4. След това вечерята. Понякога ако съм успял да отида по-бързо след работа на фитнес и съответно съм вечерял след фитнеса (важно е да е макс 40 мин след фитнеса яденето) може да хапна и пети път нещо, ама не тежко. Ходя само 3 пъти седмично на фитнес, защото 2 от другите дни играя футбол, а и трябва някъде да се излиза с момето хаха. Захарта е нужна на тялото, да, ама нея си я набавяш и от неща, в които не подозираш, че има захар. Със сълта е същото - без никаква сол, човек ще умре, буквално. Само че достатъчната доза сол на човека е не повече от посоленото при сготвянето на дадено ядене. Един читав обяд в кръчмата не ми струва повече от един голям сандвич в кфц или макдоналдс. Ядките ми излизат макс по 1 лев на ден. Плодовете са ми още около 1,5лв на ден. Не ям по повече от 3 големи плода на ден, щото отива фиря ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Важно е да ядеш плодовете или поне час и половина след основно ядене или преди самото основно ядене. Щото се разграждат много по-бързо от другото, но и се развалят като са наредени на опашката. За това и това дето са ни учили от малки - ето ти плодче за десерт, всъщност се оказва мега грешно нещо. Когато храносмилателната ти система стигне до плода, той вече се е скапал в тялото ти и така не извличаш всичко от него.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Der Meister
|
![Аватар](https://bainiki.blog.bg/photos/138813/Masoni.gif) |
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 01 Авг 2014 18:22
Начи не съм чел всички постове, че не мога да ви смогна ама общо взето при мен нещата са абсолютно същите като при Дидко (като изключим това, че не пуша) ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Сега с един приятел сме се заканили да почваме фитнес ама и аз не знам как ще го съчетавам с работата. С тоя 8+ часов работен + над 2 часа отиване и връщане до/от работа, малко трудно ще е, особено за мързелив човек като мене. А пък здравословното хранене ще ми е още по-голям проблем - нито мога да готвя, нито имам време, нито желание. Да не говорим, че обичам да си хапвам сладки неща, чипс, бира и т.н. ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) На всичкото отгоре най-много се храня вечерно време (което нали уж било мега вредно), тъй като сутрин за закуска нямам време, пък на обяд в стола на работа храната е няква гадна и обикновено си взимам просто питка с кебапче. Та основното ми хранене остава за вечеря. Това да се набляга най-много сутрин/на обяд на яденето никога не съм го разбирал. Вечерно време след работа е най-приятно да се яде. На спокойствие, без никой да бърза да си седнем на масата като пичове, да отворим ракийката, салатката, да може да си полафим и така ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Абе изобщо се чудя дали всичките фитнес лайна си заслужават лишенията. Иначе това, че фитнеса значи здравословен начин на живот не е баш така. Здравословния живот идва по-скоро от правилното хранене. Самото блъскане не знам какво му е здравословното, най-много да си прецакаш ставите от дигане на тежко. Блъскането се прави, за да изглеждаш добре, няма кво да се лъжем ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Изразходването на калории по-добре да се прави чрез тичане, изкачване на планини и т.н.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
vanmx
|
![Аватар](https://t3.ftcdn.net/jpg/02/01/94/24/240_F_201942474_mp8XuKGtg0qW5BtOSsfwK2FlvzUSCTfo.jpg) |
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 01 Авг 2014 18:41
Ами за мен фитнеса и тежката атлетика като цяло означава преди всичко сила, което означава големи мускули, големи размери, големи килограми и голямо ядене ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Ако искам да стана як ще блъскам и няма да се чудя какво да огранича от яденето си, ами напротив - какво да увелича и с какво да го разнообразя. И ще се кефя когато ми отесняват тениските Ако искам да бъда по-лек и "оформен" ще бягам - всъщност това е най-естествения и нормален начин за горене на мазнини, другото са глупости. Нямам нищо против ония дребните лостаджии дето вятъра може да ги отнесе и са им изпъкнали всички възожни жили и вени и се мислят за много готини ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) . Все пак са си усилия за които уважават респект, просто не свързвам тия неща със фитнес. Незнам защо фитнеса се свързна с отслабване.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Deprivd
|
![Аватар](http://mobileceleb.org/images/naomi-campbell-nude.jpg) |
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 01 Авг 2014 18:42
vanmx написа: Добре де, аз си мислех че това е темата за фитнес, а вие туа някакви путкенски неща за отслабване разправяте ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) qvno ne 4ete6 manqk, vsi4ki govorqt za pravilno hranene i uprajneniq pomnq, 4e be6e kazal, 4e si pulen - po temata e, mislq, ako vmukna v takuv slu4ai kakvo se pravi Trqbva purvo da otslabne 4ovek, za da mu padne nujdata ot kalorii da poddurja tova teglo, a i da se motivira kato se se vijda po-lesno progresa kato ne e skrit pod sloi maznina s Vlad stavame witcheri are smenete zaglavieto ot fitnes na fitens Na men mi e priqtno vuv fitnesa, tq trenirovkata e 4as-dva, kvo tolkova moje da ti e sku4no, ako go su4etava6 s rabota prosto rano sutrin EDIT za posledniq ti post - ima mnogo na4ini da otslabne6 s tejesti ima i high intensity interval training, koito e nai-oferta spored men kato kardio ako ne obi4a6 da ti4a6
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Till.Lindemann
|
![Аватар](./download/file.php?avatar=8927_1429466788.jpg) |
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 01 Авг 2014 19:06
eбахти темата сте треснали днеска, чак садвам, че се върнах от залата и постах моментното ми сътстояние у фейса, кат че ли съм някъв здрав
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
shub niggurat
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 01 Авг 2014 19:48
Значи, много стана информацията и някои от нещата дет ме питаше Дидко Гипчо ги е покрил, но за цените - сега с това хранене със сигурност ми излиза по-евтино. Щото преди да си вземеш чипс, шоколадче, некви лайна и сокове, само щото ''ей така, да имам нещо като ми прискърца стомаха'' са си пари отгоре. Сега кат вземеш пет кила ориз за 2 лева там, образно казано, излиза доста по-евтино. Зависи къв ориз взимаш де, щот до нас има един био магазин и аз си взимам един кафяв дето е доста скъпичък за грамажа си, ама е бомба. И като си взема една тарелка пилешки гърди, която ми стига за 4 хранения - сметни, по-евтинко е от всякакви поръчки онлайн, кфс / ресторанти и т.н. Има го и другия момент, че от край време си карам с идеята, че поне веднъж в седмицата трябва да има риба в менюто ми. Понеже не съм от най-големите готвачи, па и нема да седна да чистя риба, взимам филе от сьомга, дето си е ебало майката и парите. И няма да се оръсиш много кат си взимаш ябълки, яйца, такива неща. Даже за хардкор моуд вече, ако на някой му се занимава - взимате си една пекарничка и си прайте домашно хлебче от брашно от лимец + сусамче и квото се сетите още там - дори смлени овесени ядки. И задължително вечер преди лягане - чаша пресно млеко, щот има казеин в него Дидко, то и аз така си мислех, че като стоя до късно ще огладнявам и ще се стигне рано или късно до посягане към шкафа с бисквитите посред нощ, ама не е баш така. Ако се храниш през 3-4 часа, или както е описал Гипо - с една междинна закуска и една следобедна, няма да чувстваш глад вечер, а по-скоро ще имаш балансирано набавяне на всичко нужно през деня. За цигарите - спрях ги, пък и не бях толкова закоравял пушач. Честно казано - изобщо не ме гложди сега, не ми се пуши, не бях стигнал до тоя момент да ме тресе яко и да искам да пална поредния фас. Усещаше се, че си пречат при кардиото, особено като преминах към тичане в парка. Не можех и 2 обиколки да направя. Бтв, нали има мит, че който спре цигарите, след дългогодишно пушене, надебелява. Щот те сърби и заместваш с разни сладки неща и т.н. Така че нз ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
![Аватар](https://static.miraheze.org/allthetropeswiki/1/1a/Middle_finger_flame-1_4829.jpg) |
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 01 Авг 2014 22:15
Ще се включа и аз по-обстойно, въпреки че споделих че в последно време не се занимавам с фитнес, но поне гледам това, което съм научил последните години да не го забравям. Първия път в който влязох във фитнес тежах 97 кг. След тежки периоди на проба-грешка, четене на каква ли не спортна литература и изучаване на правилното хранене бях стигнал 73 кг, след което започнах тежки тренировки и ввд до 80 кг, където задържах. И в момента тежа толкова, само че вече се усещам как все по-голяма част от тая мускулна маса се превръща в мастна, защото не тренирам. Впрочем винаги съм бил така, имам периоди на усилени тренировки и периоди на застой, макар че тоя застой в който съм в момента ми е най-дългия досега, и все още го пиша застой, въпреки няколкото тренировки които направих последните седмици. Фитнесджиите имат лаф, че плочки се правят не в залата, а в кухнята. За тези които искат да отслабват няма по-важно нещо. Влад го спомена, но никой не говори за мъчителни диети с гладуване и ядене на гадости. Няма отслабване с глад. Моментите в които съм свалял най-много съм гледал в нито един момент да не чувствам глад. Гладуването забавя метаболизма, което е основната причина тялото ви да трупа мазнини. Какво точно да ядете няма смисъл да обяснявам, в интернет има толкова информация на тая тема, че няма как да я изчетете. Важно е да научите основните хранителни вещества и да можете да усещате колко от тях приемате. Научете се хладилниците ви никога да не остават без яйца и мляко. Не знам какво се плашите от цените, като едни пържени яйца на закуска на практика ви струват по-малко от една баничка, а 2 литра мляко са горе-долу на цената на 2л кола. Знам какво е да ти се дояде нещо жестоко като на бременна жена, и дори в периодите си на тежко сваляне не съм се лишавал. Ограничавал да, но не и лишавал. Ако ми се яде пица, шоколад, чипс, каквото и да е вечерта, си казвам че ако на сутринта ми се яде ще си взема. Много често на сутринта съм със съвсем различни нагласи, но и да не съм, бързо се свиква с мисълта, че не е нужно да изядеш половин шоколад, а 3 блокчета ти стигат, и че една малка пица се яде на 3 пъти, като не е основно хранене. Още повече, че при свалянето не трябва да се търси бърз резултат, и не е нужно всички да си патим, че да го осъзнаваме. А и примерно при сваляне когато е съвместно със силови тренировки могат да се правят т.нар. "зареждащи дни", за което също има предостатъчно информация в нета. Колкото до времето, работата и т.н., ми... Няма как да се съглася. По-миналото лято, точно покрай работата ми в банката (в другия край на града!), се бях вкарал в най-тежкия ми тренировъчен режим досега, като в продължение на няколко месеца тренирах по 5 пъти седмично, и то доста тежки силови тренировки, на които ставите ми не издържаха. После си намерих жена и всичко тръгна надолу, ама тва е друга тема... Веднъж изградиш ли си графика, после е лесно. Не се плашете от късните тренировки. Първата година и нещо от ходенето ми на фитнес за мен беше абсурд да отида на тренировка след 4 на обяд, но тогава и не работех. После смених залата за да ходя с един приятел, и беше шок като ми каза, че ше ходим да тренираме в 8 вечерта. Оказа се че не е страшно, че даже и е по-готино като знаеш, че ти е последния ангажимент за деня. Гадно е ако си изморен и се чувстваш като парцал, но има достатъчно разрешени стимуланти, които да облекчат тоя момент. А дори и да няма, най-трудно е стигането до залата, щото веднъж стигнеш ли, умората изчезва. Надъхахте ме и утре мисля да отида да потренирам ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Gipo
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 02 Авг 2014 00:23
@Der Meister - така, не искам да те обиждам, но си личи, че не си стъпвал във фитнес ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) . Фитнесът е като другите спортове - ако искаш да си посредствен, отиваш, блъскаш, храниш се с каквото дойде и когато ти падне и получаваш най-много мускулно тонизиране. Ако искаш да си качествен спортист, тренираш здраво, храниш се правилно, възстановяваш се пълноценно. Едното без другите две не може. Разликата с фитнеса е там, че в другите спортове имаш талант и го доразвиваш. Във фитнеса гена ти играе ролята на таланта ти, защото той определя пределите ти. Всеки един от пичовете с добра маса и в същото време нацепени плочки се храни и възстановява адски здравословно. Няма как иначе. Разликата между един наистина добре изглеждащ във фитнесово отношение човек и рандъм лоена батка във фитнеса е много повече в храненето, отколкото в самата тренировка. Всеки знаещ ще ти каже, че добрия релеф се получава не в залата, а в кухнята. Можеш да си напълно сигурен, че за тялото ми е в пъти по-вредно това, че днес съм кибичил 8 часа на компа в работата, отколкото единия час тормоз над ставите във фитнеса. Сори за правописните грешки, пиша от гсма.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Till.Lindemann
|
![Аватар](./download/file.php?avatar=8927_1429466788.jpg) |
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 02 Авг 2014 01:50
мастерчето фейлна толко злобно, че даже ме е срам вместо него ся, монзилата да ви каже някои неща човека, който ме наглежда в залата и изобщо, още откато се занимавах с бойни изкуства, е бил културист навремето, треньор в НСА и тн. излишно е да казвам, че знанията му за фитнес, хранене, възстановяване и тн са в пъти повече от нашите тука взети заедно, затва да ви споделя малко от мъдростта му. има 4 главни във фитнеса: 1. Храненето - най-важното. Забележете, човек дори и да не тренира, с промяна в храненето, веднага подобрява състоянието на организма си ![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif) тялото му изглежда по-добре. Не ми се дават примери, но просто забележете каква физика има човек, който по принцип примерно обича плодове и от малък е свикнал да се храни чисто(което далеч не е толко страшно, колкото го мислят масата) и човек, който почва деня си с два банички с боза. Вижте храненето на гипо и дидо(както ги представят), сравнете ги, после сравнете как изглеждат и се чувстват и направете разлика 2. Тренирането. Не само, че подобрява ефекта от доброто хранене, но и отделно засилва метаболизма, тонуса, енергията, която имаш за деня и още безброй неща. Коментара по-горе, че тренирането било за да си голям и да имаш мускули, е тъпо. Тренирането ти улеснява ежедневните занимания, а и само това, че се чувстваш и изглеждаш по-добре, според мен е достатъчно ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif) За упражнения не мисля, че е нужно да изпадам в подробности, надали съм най-големия капацитет тука, но да ви кажа само едно ПРАВЕТЕ МЪРТВА ТЯГА ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif) Няма да обяснявам защо, просто не я пропускайте като правите гръб, след време ще сте доволни. Как и кога ще тренираш е въпрос на време, мотивация и лични предпочитания, така че в голяма степен е индивидуално. Аз въртя два режима - 3 и 6 дневен. Тридневния ми е: 1 ден - гърди, трицепс, преса, 2 ден - рамо и крака, 3 ден - гръб, бицепс, преса. На четвъртия ден почивам и после пак. на 2-3 месеца сменям режима. 6 дневния ми е: понеделник - рамо+преса, вторник - гърди, сряда-ръце+преса, четвъртък-гръб, петък-крака+преса, събота - лежанка, клек, тяга. 3. Начина на живот. Пиенето на газирано, пушенето, недоспиването, застояването ти пречат. Добрия сън, движението(ходене от - до заменя бягането като малоумник по пътеките в няква степен), внимание с какво храниш тялото си, помагат на тялото. А и сами преценете - да цъкаш на компа до 4, после да спиш до 11, до края на деня ще си парцал. Иначе - ставаш рано, хапваш добре, правиш си тренировката и целия ден ти е песен. Аз тренирам предимно сутрин, пробвайте и вие почивните дни. 4. Химията. Не можем без нея, като тук обхващам както безобидни нещица като протеина преди и след тренировка, креатин от време на време(ВСАА, щот е с разклонена верига и се усвоява по-добре, нале), глутамин, фетбърнъри за лятото, минем през кленбутеролчето, и накрая стигнем до примболан, анадрол, анавар, стромба, и, разбира се, любимия на уонабитата метан ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) За тестостерона няма кой знае какво да се каже, който е опрял до там, би трябвало да знае за какво иде реч. Няма лошо в стимулантите, те правят мутацията, но за да стигнеш до нея, трябва да си овладял предните 3 от списъка. Имайте едно наум иначе съм доволен от постовете дотука, добра тема, мочмета ![[Rock On!] :rockon:](./images/smilies/rockon.gif)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
shub niggurat
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 02 Авг 2014 12:30
метана прай глигана ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Deprivd
|
![Аватар](http://mobileceleb.org/images/naomi-campbell-nude.jpg) |
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 02 Авг 2014 13:03
Admiral General Till написа: ...мутацията... yes please edit Ще ми се да имаше упражнения които ефективно да ме направят по-висок. В България се чувствам висок, ама с тия динозаври тук съм ебати halfling-a. Ни стероиди, ни баскетбол, ни разтягания, ни нищо би помогнало след като спреш да растеш. ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|