Използвайки 'алтаец' имах предвид представител на 'алтайските народи'...AlShu написа:Ми то китаец е доста обширно понятие. На територията си Китай има доста народности. Предполагам и от етническата група, която обитава днешна Република Алтай (ако това имаше в предвид, а не някъкви изкопаеми типове примерно).'дето не може да различи алтаец от китаец.
А използвайки 'китаец' имах предвид представител на етническата група хан, съставляваща близо 90% от китайското население.The Altaic People
- Turkic peoples - speaking Turkic languages (over 200 million speakers: Central Asia, North Asia, the Caucasus, Asia Minor, minorities in Iran and Iraq, and small groups scattered about Eastern Europe).
Mongolians and other Mongol peoples - speaking Mongolic languages (about 9 million speakers: Central Asia, North Asia, and the north Caucasus).
Tungusic peoples - speaking Tungusic languages (about 63,000 speakers and endangered: East Asia, North Asia).
Japanese people - speaking Japanese language (about 130 million speakers).
Korean people - speaking Korean language (about 78.5 million speakers).
Разбираш ли вече за какво говоря?
ПП
Етнографията на иранските и алтайските народи ми е специалност и от много далеч мога да видя колко си бос в тая сфера. Просто е смешно как се опитваш да ме убедиш, че не мога да различа 'кореец от виетнамец или китаец' и същевременно въобще не се усещаш, че боравиш с термини, с които ни най-малко не си запознат.