Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Цар
Аватар
Заглавие: Re: Японската култура в България
Публикувано на: 06 Ное 2008 14:59

AlShu написа:
Цитат:
'дето не може да различи алтаец от китаец.

Ми то китаец е доста обширно понятие. На територията си Китай има доста народности. Предполагам и от етническата група, която обитава днешна Република Алтай (ако това имаше в предвид, а не някъкви изкопаеми типове примерно).

Използвайки 'алтаец' имах предвид представител на 'алтайските народи'...

Цитат:
The Altaic People

Turkic peoples - speaking Turkic languages (over 200 million speakers: Central Asia, North Asia, the Caucasus, Asia Minor, minorities in Iran and Iraq, and small groups scattered about Eastern Europe).

Mongolians and other Mongol peoples - speaking Mongolic languages (about 9 million speakers: Central Asia, North Asia, and the north Caucasus).

Tungusic peoples - speaking Tungusic languages (about 63,000 speakers and endangered: East Asia, North Asia).

Japanese people - speaking Japanese language (about 130 million speakers).

Korean people - speaking Korean language (about 78.5 million speakers).

А използвайки 'китаец' имах предвид представител на етническата група хан, съставляваща близо 90% от китайското население.

Разбираш ли вече за какво говоря?

ПП
Етнографията на иранските и алтайските народи ми е специалност и от много далеч мога да видя колко си бос в тая сфера. Просто е смешно как се опитваш да ме убедиш, че не мога да различа 'кореец от виетнамец или китаец' и същевременно въобще не се усещаш, че боравиш с термини, с които ни най-малко не си запознат.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 06 Ное 2008 17:49

Освен да поръчам на новия варман още 2 гъби друго за Япония ще е много вече.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 06 Ное 2008 18:10

Zarathustra, брейййй...вие учените сте били големи диванета, бе...

1. Ясно ми е, че можеш да различиш, просто се преструваше, и излезе с някъкви "дрехи" като аргумент. Съвсем естествено е да се отям. Щом си такъв познавач, трябваше да корегираш грешката ми по-рано.
2. Един нормален човек би използвал думата алтаец, за да опише жител на република Алтай, и китаец за подданик на Китай. Ти си специалистът, който намесва терминология, измества разговора и очаква всеки да е подготвен по темата, колкото него...аз нито съм специалист, нито имам претенции да съм.
3. Аз спорех за нещо съвсем друго - не кой е алтаец в научния смисъл на думата, а дали човекът от клипа е японец. Японците които съм виждал по филми и телевизия, изглеждат малко по-различно. Пичът ми прилича повече на някои монголци и китайци, които съм виждал. Имам право на такова мнение, колкото и научни теории да ми извадиш.
4. Щом си такъв научен работник, трябваше да оплюеш тази профанизираща тема още в началото, а ти си траеш...това как да го тълкувам?

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 06 Ное 2008 19:24

AlShu написа:
Един нормален човек би използвал думата алтаец, за да опише жител на република Алтай, и китаец за подданик на Китай. Ти си специалистът, който намесва терминология, измества разговора и очаква всеки да е подготвен по темата, колкото него...аз нито съм специалист, нито имам претенции да съм.

Определено не мога да се съглася. Със сигурност много повече хора биха разбрали именно това, което имах предвид, 'щото тая република Алтай, за която думаш... ще ме извиняваш, ама едва ли са много тези, които знаят за нейното съществуване и определено са доста повече хората, които биха свързали понятието с 'алтайските народи', най-малкото защото пише за тях в учебниците по история.

Ако трябва да съм откровен, все си мисля че един нормален човек въобще не би използвал думата 'алтаец'. :lol:

AlShu написа:
Щом си такъв научен работник, трябваше да оплюеш тази профанизираща тема още в началото, а ти си траеш...това как да го тълкувам?

Просто не ме ебе. И така или иначе японците в днешни дни нямат много общо с японците от преди ВСВ, а и определено като цяло имам известни предпочитания към иранските народи и съм малко или много пристрастен.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 06 Дек 2008 00:50

http://www.vbox7.com/play:1c3f33d6

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми