AlShu написа:
Един нормален човек би използвал думата алтаец, за да опише жител на република Алтай, и китаец за подданик на Китай. Ти си специалистът, който намесва терминология, измества разговора и очаква всеки да е подготвен по темата, колкото него...аз нито съм специалист, нито имам претенции да съм.
Определено не мога да се съглася. Със сигурност много повече хора биха разбрали именно това, което имах предвид, 'щото тая република Алтай, за която думаш... ще ме извиняваш, ама едва ли са много тези, които знаят за нейното съществуване и определено са доста повече хората, които биха свързали понятието с 'алтайските народи', най-малкото защото пише за тях в учебниците по история.
Ако трябва да съм откровен, все си мисля че един нормален човек въобще не би използвал думата 'алтаец'.
AlShu написа:
Щом си такъв научен работник, трябваше да оплюеш тази профанизираща тема още в началото, а ти си траеш...това как да го тълкувам?
Просто не ме ебе. И така или иначе японците в днешни дни нямат много общо с японците от преди ВСВ, а и определено като цяло имам известни предпочитания към иранските народи и съм малко или много пристрастен.