The scarriest pc game?

Игри за PC
Аватар
MetalGearRex
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Обратна връзка:

Re: The scarriest pc game?

Мнение от MetalGearRex »

Brain написа:А задължително ли е в една подобна игра екшъна да е силно застъпен? Не че е зле, задължително ли се налага?
Ами... мисля си, че да - все пак не играеш куест, нали? В смисъл ако ще играем нещо, в което "можеш да се защитиш" от противниците, да, екшънът трябва да е поне на средно ниво. В СХ е много ниско. То и в РЕ 1-3 не е "най-добрия", но поне е по-раздвижващ и напрегнат.

СХ 1 я играх на нормална трудност (което би трябвало да е... "нормално") и имах достатъчно много патрони. А "страшния" момент идва най-вече с това, че не знаеш дали ще ти стигнат патроните и затова се чудиш дали да бягаш, дали да се биеш. Ей такива работи. Да я играя на по-висока трудност... Ами добре, само че играта да ме беше грабнала с нещо, че да я преиграя (защото първия път няма да се пусна директно на високите трудности - току-виж се оказало, че всъщност това е от игрите, дето нямаш муниции и...).

За гадовете нека преброим. Тези, които аз си спомням са кучета, птеродактили (летящите гадинки), хлебарки, зомбита (сестри и доктори), зомбита по улиците, онези гадинки в канализациите. Пропускам ли някой гад, който не е бос? От всичките тези можеш да избягаш и като изключим летящите, можеш сравнително лесно да убиеш дори с тръбата. Никой от тях не става по-силен и съответно по-труден по нататък в играта. И всички тези гадове, с изключение на последните, ги виждаш до болницата. Да, не е 1/10 от играта, но все пак е още преди средата май. Освен това може да забележиш, че по държане кучетата и зомбитата по улиците са подобни, а тези в канализацията - на зомбитата сестри. Хлебарките реално нищо не правят в играта. Ами липсва разнообразие, а бих добавил и предизвикателство - с огнестрелно оръжие всеки от тези се превръща в "practice shooting".
Освен това за СХ 1 бих добавил като дразнещ и шансът за пропуск на главния герой. Да, "реалистично", но в подобна игра по-скоро дразнещо, отколкото забавно.
Never save anything for the swim back!
Аватар
MetalGearRex
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Обратна връзка:

Мнение от MetalGearRex »

Не съм съгласен, че са по-разнообразни. В РЕ всички гадове са разнообразни и не приличат въобще на останалите - зомбита, ликъри, паяци, кучета, растения. Действително са дори по-малко от гадовете в СХ, но са далеч по-различаващи се един от друг.
Тук все пак да спомена едно доста хубаво нещо за СХ като поредица, а именно че разнообразяват гадовете. Играл съм всъщност само 1 и 2, но гадовете в тях бяха съвсем други, с 1-2 изключения.

Относно трудностите не си противореча. Ти непознати игри на високите трудности ли се пускаш първия път или не? Защото например в РЕ 2 на нормална трудност мунициите са си тамън достатъчно за първо изиграване, а ако се пуснеш директно на хард - не стигат и да почешеш всички гадове по носовете.
Аз намирам за нормално да се пуснеш на нормална трудност или най-много на една степен по-високо (но само ако има и още по-високи). И при това положение СХ 1 беше лесна откъм муниции и аптечки. СХ 2 да не говорим. Дано в следващите това да не е точно така.
Never save anything for the swim back!
Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

Мнение от AcTivE »

Пробвай Nosferatu и Undying. FEAR лично за мен не ме изкефи, твърде еднообразно. Ако искате бълет ефекти, пробвайте Reservoir dogs.
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
Аватар
Riser
В момента играе: Far Cry 2,Burnout Paradise.

Мнение от Riser »

lol Nosferatu ми беше първия 1ст персон хоррор :roll: пробваи го и него вкарва малко класически хоррор като дракула lol again :lol:
naikity

Мнение от naikity »

Painkiller :twisted:
Аватар
indigo
В момента играе: RL - worst game ever.

Мнение от indigo »

Abuse for win 95. Саунда беше все едно е замислен като мъчение за военопленници по Лагерите на смърта.
What's a real girl? Is it something fap-able?
indeedhewasshady.
Публикувай отговор