Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие: Re: The scarriest pc game?
Публикувано на: 13 Сеп 2008 16:01

Brain написа:
А задължително ли е в една подобна игра екшъна да е силно застъпен? Не че е зле, задължително ли се налага?

Ами... мисля си, че да - все пак не играеш куест, нали? В смисъл ако ще играем нещо, в което "можеш да се защитиш" от противниците, да, екшънът трябва да е поне на средно ниво. В СХ е много ниско. То и в РЕ 1-3 не е "най-добрия", но поне е по-раздвижващ и напрегнат.

СХ 1 я играх на нормална трудност (което би трябвало да е... "нормално") и имах достатъчно много патрони. А "страшния" момент идва най-вече с това, че не знаеш дали ще ти стигнат патроните и затова се чудиш дали да бягаш, дали да се биеш. Ей такива работи. Да я играя на по-висока трудност... Ами добре, само че играта да ме беше грабнала с нещо, че да я преиграя (защото първия път няма да се пусна директно на високите трудности - току-виж се оказало, че всъщност това е от игрите, дето нямаш муниции и...).

За гадовете нека преброим. Тези, които аз си спомням са кучета, птеродактили (летящите гадинки), хлебарки, зомбита (сестри и доктори), зомбита по улиците, онези гадинки в канализациите. Пропускам ли някой гад, който не е бос? От всичките тези можеш да избягаш и като изключим летящите, можеш сравнително лесно да убиеш дори с тръбата. Никой от тях не става по-силен и съответно по-труден по нататък в играта. И всички тези гадове, с изключение на последните, ги виждаш до болницата. Да, не е 1/10 от играта, но все пак е още преди средата май. Освен това може да забележиш, че по държане кучетата и зомбитата по улиците са подобни, а тези в канализацията - на зомбитата сестри. Хлебарките реално нищо не правят в играта. Ами липсва разнообразие, а бих добавил и предизвикателство - с огнестрелно оръжие всеки от тези се превръща в "practice shooting".
Освен това за СХ 1 бих добавил като дразнещ и шансът за пропуск на главния герой. Да, "реалистично", но в подобна игра по-скоро дразнещо, отколкото забавно.

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 13 Сеп 2008 16:30

Не съм съгласен, че са по-разнообразни. В РЕ всички гадове са разнообразни и не приличат въобще на останалите - зомбита, ликъри, паяци, кучета, растения. Действително са дори по-малко от гадовете в СХ, но са далеч по-различаващи се един от друг.
Тук все пак да спомена едно доста хубаво нещо за СХ като поредица, а именно че разнообразяват гадовете. Играл съм всъщност само 1 и 2, но гадовете в тях бяха съвсем други, с 1-2 изключения.

Относно трудностите не си противореча. Ти непознати игри на високите трудности ли се пускаш първия път или не? Защото например в РЕ 2 на нормална трудност мунициите са си тамън достатъчно за първо изиграване, а ако се пуснеш директно на хард - не стигат и да почешеш всички гадове по носовете.
Аз намирам за нормално да се пуснеш на нормална трудност или най-много на една степен по-високо (но само ако има и още по-високи). И при това положение СХ 1 беше лесна откъм муниции и аптечки. СХ 2 да не говорим. Дано в следващите това да не е точно така.

Профил ICQ Skype

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 13 Сеп 2008 20:02

Пробвай Nosferatu и Undying. FEAR лично за мен не ме изкефи, твърде еднообразно. Ако искате бълет ефекти, пробвайте Reservoir dogs.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Far Cry 2,Burnout Paradise.
Публикувано на: 14 Сеп 2008 02:45

lol Nosferatu ми беше първия 1ст персон хоррор :roll: пробваи го и него вкарва малко класически хоррор като дракула lol again :lol:

Профил

Публикувано на: 15 Сеп 2008 19:23

Painkiller :twisted:

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 15 Сеп 2008 20:24

Abuse for win 95. Саунда беше все едно е замислен като мъчение за военопленници по Лагерите на смърта.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com